Het wordt steeds duidelijker: we zijn nog lang niet van Trump af…..

In mei van dit jaar werden de politieke lijnen van de Republikeinse partij duidelijk getrokken: Liz Cheney, de dochter van oud-vicepresident Dick Cheney werd door haar eigen partijleden afgezet als fractieleidster in het Huis van Afgevaardigden. Na de Capitoolbestorming – 6 januari jongstleden – stemde ze met 9 andere fractiegenoten voor afzetting van de toen nog in functie zijnde Donald Trump. Uiteindelijk tekende ze hiermee haar ’doodvonnis’, bij de Republikeinen gaat het immers alleen maar om het verwerven van macht met alle middelen die ter beschikking staan. De midtermsverkiezingen zijn aanstaande – volgend jaar al – en de meeste Republikeinen menen dat met het ’vlaggeschip’ Trump de dominantie van de Democraten in het Amerikaanse Congres gebroken kan worden.

Prominent republikeins politicus Kevin McCarthy vindt dat kritiek op Joe Biden belangrijker is dan de gedragingen van ex-president Trump. McCarthy? The name does ring a bell. Senator Joe McCarthy was de man die in de jaren vijftig een heksenjacht opende op (vermeende) communisten binnen de Amerikaanse regering en daarbuiten. Een bullebak van een vent, zijn naamgenoot vervult een ’mooie’ traditie binnen de Republikeinse partij. Kevin McCarthy is van hetzelfde laken een pak, hij zakt door alle morele ondergrenzen heen…..

Trump’s ’Big Lie’ – er zou ‘big fraude‘ zijn gepleegd tijdens de presidentsverkiezingen – wordt tegenwoordig door de meeste republikeinse politici met de mantel der liefde bedekt, het is geen ’issue’ meer voor ze. Sterker nog, de meeste politici van de ’Grand Old Party’GOP – vinden dat Trump geen blaam treft voor de schandalige gebeurtenissen op 6 januari van dit jaar. ’CongresmanJeff Van Drew ’beargumenteert’ dat Trump niets te verwijten valt ’want mensen zijn verantwoordelijk voor hun eigen acties’. Een opruiende Trump die zijn billen afveegt met de Amerikaanse grondwet? Nooit van gehoord natuurlijk….

Partijgenoten zijn als de dood zich tegen Trump uit te spreken, een ieder staat de afvoerputverwijzing van hun collega Liz Cheney voor ogen. Inmiddels is volgens een CNN-enqȗete 61% van de geregistreerde republikeinen voorstander Trump weer op de ’partijleider-sokkel’ te hijsen. Nogal wiedes, de ’polls’ geven aan dat met Trump als vlaggeschip er meer stemmen binnengehengeld kunnen worden.

In Florida en Georgia hielp de GOP zichzelf al een handje. Zo werden dit voorjaar in beide staten het stemmen voor – vooral – latino’s en zwarten moelijker gemaakt. Stemmen per post wordt beperkt (noot: Democraten plegen bij voorkeur per post te stemmen). Bovendien geschiedt identifcatie voortaan op basis van het rijbewijs (dat veel Latino’s en zwarten niet bezitten…..). Er zijn nog meer stemmenbeperkende voorbeelden te noemen, maar deze spreken voor zich. De Republikeinen doen er echt alles aan om de macht wederom te verwerven en daarvoor schuwen ze niet om de meest elementaire democratische rechtsregels met voeten te treden. Een kolfje naar Trump’s hand natuurlijk die het woord democratie niet eens correct kan spellen.

Het is duidelijk, alles is er op gericht om Trump klaar te stomen voor de volgende presidentiële (rat)race. Steve Scalise, een afgevaardigde namens Louisiana verwoordde de huidige Republikeinse ’state of mind’ opvallend goed:’Trump heeft altijd grote groepen mensen achter zich weten te krijgen’ en ’dat hij echt gaat helpen om het Huis te heroveren’. Trump zelf heeft recent aangegeven dat hij misschien wel een poging wil doen om voor de ’derde keer president van de USA te worden’. Derde keer? Uiteraard, Trump heeft immers de afgelopen presidentsverkiezingen gewonnen. Of wist U dat echt niet…….?

Achter hun hand en rug ventileren alle Republikeinse politici dezelfde mening: die Trump is dan wel een ’lunatic’, maar hij kan ons toch mooi weer in het zadel helpen.

Alles voor geld en macht, het is altijd hetzelfde treurige riedeltje. Maar ’geachte’ republikeinen, ergens bevindt er zich toch een (morele) ondergrens? Helaas is het woord ’moraliteit’ geschrapt uit het Republikeinse vocabulaire (als het er al ooit heeft ingestaan…..). Blijft over het vocabulaire van ene Donald John Trump. Overigens bestaat daar een andere uitdrukking voor:

MASSIVE BULLSHIT……….

Het wordt steeds duidelijker: we zijn nog lang niet van Trump af…..” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Ik dacht dat de linkse hetse tegen Trump en rechts gestopt was nu dat levend lijk president is.maar minder is waar .ze vallen terug in herhaling nu blijkt dat Biden de ene blunder na de ander doet en de leugens boven komen.ZIELIG

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s