Zomers ’komkommernieuws’, maar toch leuk. Of triest…..

Ach, die ’zielige’ Engelse prins Andrew, nu wordt hij als nog (civiel) aangeklaagd wegens seksueel misbruik daterend van 20 jaar geleden.  De Amerikaanse Virginia Giuffre meent dat ze drie keer – als minderjarige – tegen haar wil seks heeft gehad met de zoon van ’Queen Elisabeth’ en eist nu genoegdoening bij een New Yorkse rechter. Andrew was jarenlang goed bevriend met de seksueel perverse Jeffrey Epstein die voor de ’rich and famous’ jarenlang orgiën organiseerde. Andrew zou nooit op de hoogte zijn geweest van de misdrijven waarvan Epstein beschuldigd werd……. Na zijn arrestatie werd Epstein in een aparte cel gezet met persoonlijke en camerabewaking  ’around the clock’. Desondanks wist hij zelfmoord te plegen, maar geen hond die dat gelooft natuurlijk. Helemaal niet als we weten dat Donald Trump steeds nadrukkelijker in beeld kwam als bezoeker van parties met minderjarige meisjes die werden geconfronteerd met ’wederrechtelijke pussygrabbing’.

Politici zijn op vakantie en dat vind ik een hele opluchting, in ieder geval zijn we even van lieden verschoond die geen (actieve) herinnering hebben aan voorgevallen feiten, of een ’niet juiste’ herinnering’. Met deze uitspraak heeft Mark Rutte overigens een geniale slag geslagen, immers het verwoorden van een ’niet juiste’ herinnering betekent dat je praktisch gezien altijd mag liegen. ’Je wist immers niet dat je loog’, de premier had eigenlijk advocaat moeten worden! In plaats van een rechtenstudie te volgen werd het geschiedenis, misschien dacht Mark stiekem dat hij die ook wel vervalsen kan……

Tatatata, het klimaatrapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties is gepubliceerd! Toch geen komkommernieuws? Ach, de inhoud was eigenlijk meer dan te verwachten, voor Nederland is de allerbelangrijkste conclusie natuurlijk dat de epische Elfstedentocht waarschijnlijk nooit meer gehouden zal kunnen worden. Dat is triest nieuws voor het Friese Bartlehiem, waar nooit meer hossende enthousiastelingen de helden op het ijs zullen kunnen aanmoedigen. Vanaf het fameuze houten bruggetje…….Maar goed, je weet het nooit, de naam Bartlehiem stamt immers van het het plaatsje Betlehem – een toenmalig klooster in de buurt van het bruggetje droeg deze naam – en daar schijnt een invloedrijk religieus persoon geboren te zijn. Sommige religieuzen wachten echter nog op de komst van de eerste Messias, dus hoop doet leven!

Is er politiek dan niks voorgevallen de afgelopen weken. Toch wel, Wybren van Haga (Ex VVD, ex FvD) heeft officieel zijn nieuwe partij gelanceerd, Belang van Nederland (BVNL). Begeleidend commentaar van de kersverse leider: ’het wordt een realistische, fatsoenlijke, economische rechtse partij. Waarvoor je je niet hoeft te schamen om er lid van te zijn’. Waarvan akte Wybren, maar waarom moet je erbij vertellen dat je partij geen schaamlap is? Rare reden hoor, om het lidmaatschap van BVNL zo te promoten. Maar misschien komt dat wel vanwege het feit dat die van Haga allesbehalve fatsoenlijk en realistisch is…….. Is dit een gemene stoot onder de gordel? Geenszins. sla de (levens)gevaarlijke prietpraat er maar eens op na die van Haga heeft uitgekraamd op het onderwerp ’Corona’…….

Ja en dan die ’armeLionel Messi. Hij barstte in tranen uit tijdens zijn (afscheids)persconferentie. ’Hij had nog zo graag bij Barcelona willen blijven’. Hallo, dit was ook mogelijk geweest als Messi financieel nog iets meer water bij de wijn had willen doen. Maar daar was de grote ster niet toe bereid, de Qatarse Emirs van Paris Saint Germain staan al in de catacomben met een zak olieduiten. Overigens misgun ik die moneten Messi niet, maar die huilscene had ik kunnen missen als kiespijn. Elke voetballer probeert financieel zoveel mogelijk geld te maken in zijn relatief korte carrière, clubliefde is mooi, maar wel secundair. Dus Lionel, niet lullen – en janken – maar poetsen bij je nieuwe cluppie.

Dan over een product dat gretig aftrek vindt aan de Amsterdamse Zuidas, cocaïne. Afgelopen zaterdag onderschepte de Colombiaanse marine een onderzeeër met 2000 kilo cocaïne aan boord. Wel geestig dat drugssmokkelaars nu ook al U-boten gebruiken om hun waar ongezien aan land te krijgen. Naar welke muziek zal de Columbiaanse bemanning geluisterd hebben tijdens de vaart? Naar U96 misschien, ’das Boot’ was de grootste hit van deze Duitse technogroep. Voor volgend jaar voorspel ik U het volgende nieuws: Columbiaanse drugsbendes vervoeren hun verdovende middelen inmiddels tevens via ruimteraketten. Naar verluidt is één van de drugskartels inmiddels een belangrijke klant bij Elon Musk

Nog ééntje dan. Het Saoedische staats-olieconcern Saudi Aramco noteerde de grootste winst sinds 2018 in het tweede kwartaal van dit jaar, de prijzen stegen inmiddels met maar liefst 40%. En het jaar is nog lang niet voorbij…….Tja, alle olieproducerende landen willen hun (Corona)verlies zo snel mogelijk goed maken en daarbij is een gecreërde schaarste goed voor de handel. Maar niet voor autorijders die de (extra) flappen uit hun portemonneetje aan de pomp moeten trekken. In drie maandjes tijd werd de financiële tank fors bijgevuld, 22 miljard Euro winst werd er door Aramco behaald. De prijs van een vat ruwe olie knalt alweer door het volgende plafond waarmee de oorlog in Jemen verder kan worden gefinancierd…..

Vond U voorgaande net iets meer dan komkommernieuws? Niet als je het vergelijkt met de prestaties van (bijvoorbeeld) Sifan Hassan…..

Tot slot. Duitsers hebben een veel leuker woord voor ’komkommertijd’:

SAUREGURKENZEIT

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s