Bang uitgevallen en vaccin-sceptische Japanners verknallen de Olympische Spelen

Zo’n twee weken gelden besloot het Japanse Olympische comité om helemaal geen toeschouwers toe te laten bij de diverse sportwedstrijden. Het grootste sporttoernooi van de wereld wordt een soort ’ghosttown’, waarschijnlijk zal er niet eens meeuwengekrijs zijn te horen tijdens voetbalwedstrijden en de marathon. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er vogels boven de metropool Tokio fladderen, alles is opeengepakt in deze stad met meer dan 13 miljoen inwoners. Dat terwijl één van Tokio’s symbolen een kokmeeuw is, deze mag wat mij betreft meteen worden ingewisseld voor een inktzwarte kraai.

Mag het misschien een beetje positiever? Het antwoord daarop is helaas njet, nein, nee. en 番号. (noot: dat laatste heb ik er in het Japans bijgeschreven, de betekenis ervan lijkt me duidelijk. In ieder geval gaat het niet over Japanse Duyvis-nootjes). Ik dacht altijd dat die Japanners zo goed georganiseerd waren, maar op 30 mei jongstleden was nog maar 6% van de bevolking ingeënt tegen het Coronavirus. De inentingscampagne is inmiddels ’zachtjesaan’ gestart, maar deze lost een ander groot probleem niet op. Één van de redenen van de lage vaccinatiegraad is dat buitenlandse vaccins eerst op Japanse bodem moeten worden getest. AstraZeneca en Moderna werden medio mei van dit jaar pas goedkeurd door de Japanse gezondheidsautoriteiten. Verbijsterend! Had de regering geen noodmaatregel in werking kunnen laten treden? Of is de Japanse Homo Sapiens soms van een andere orde dan de rest van de aardse stervelingen. Kortom, je verstand staat stil bij deze berichten!

Maar er is meer! De Japanse bevolking is door de bank genomen zeer ’vaccinatie-sceptisch’. De overheid ’contribueert lekker’ aan deze houding, het HPV-vaccin wordt niet eens actief aangeboden aan Japanse tienermeisjes. Gevolg: slechts één op de 100 meisjes laat zich inenten met dit vaccin dat baarmoederhalskanker voorkomt……. Wederom: Verbijsterend…..

Nog meer? De ’Japanse ’Jaap van Dissel’ ,ene Muranaka beweerde na de introductie van het Pfizer-vaccin dat de langetermijneffecten van Coronavaccins niet duidelijk zijn. Ja, dank je de koekoek, dat weet mijn opoe ook, daarvoor hoef je echt geen virusexpert te zijn. Feit is wel dat met zulke boodschappen de benauwde Japanners al helemaal geen prik meer durfden te halen. Wat zegt U? Verbijsterend, inderdaad……

Beste lezer, ik ga gewoon verder met stoom afblazen. Veel medische experts van het eilandenrijk menen dat het ’verstandig’ was dat het land de vertragingen op de koop toe nam. ’Zo konden we rustig afwachten hoe het vaccin in andere landen uitpakte’. Wat? Met andere woorden: die armzalige westerlingen en Afrikanen kunnen maar het beste als ’proefkonijntje’ voor ons, Japanners dienen. Niet alleen getuigt deze houding van een neerbuigendheid van orbitaal niveau, tegelijkertijd mogen Japanners blijkbaar gerust ziek worden en rochelend aan hun einde komen. Commentaar? Dit gaat werkelijk alle perken te buiten.

Ok, nog ééntje dan. In het begin van de – overigens miniscule – vaccinatiecampagne mochten alleen artsen en gecertificeerde verplegers prikken toedienen. Een extra handicap, want ’gewone’ ziekenhuisverpleegsters waren met hun handen en voeten aan hun (verpleegsters)schort gebonden. Vooral op de wat afgelegener locaties zonder voldoende gekwalificeerd personeel leverde dit ’hick ups’ op. Inmiddels zijn er extra zorgwerkers vrijgemaakt om de eenvoudige prikjes in de bovenarmen te zetten. Wilt U nog commentaar geven? Ik bedank deze keer voor de eer.

De consequentie van bovenstaande treurniswekkende feiten is dat de Olympische Spelen volledig in het vervuilde Coronawater dreigen te vallen. Was tot voor kort nog ’slechts’ de toegang ontzegd aan buitenlandse sportliefhebbers, nu mogen zelfs Japanners de tribunes niet meer beklimmen. Zelfs niet mondjesmaat. Voorzitter Hashimoto van de Olympische organisatie maakte 2 weken voor de aanvang bekend dat er deze keer van ’Zombie-spelen’ sprake zal zijn. Dat ’zombie’ heb ik zelf bedacht, ik had ook van ’ghost games’ of ’kerkhofspelen’ kunnen spreken. Het is in ieder geval niet meer zo dat Olympische sport volkeren verbroedert, want dat volk zit thuis op de bank naar sport te kijken met nog niet eens een stadions-geluidsbandje op de achtergrond.

Oh, oh, het is me toch een financiële klap voor Japan, het ’keizerrijk’ loopt op deze manier minimaal 815 miljoen Dollar aan kaartinkomsten mis! Ik moet U eerlijk zeggen, het zal me aan mijn r…. roesten, voor de sporters en onwelkome toeschouwers is het gelag namelijk veel harder. Hiernaast vind ik dat de Japanse Olympische organisatie een zware boete aan de ko… moet krijgen opgelegd door het Internationaal Olympisch Comité – IOC – te innen door de IOC-voorzitter – Thomas Bach – persoonlijk. En verplichte verkoop van het concern Toyota aan een andere multinationale autofabrikant. Voor de symbolische verkoopprijs van één Japanse Yen. (noot: vanwege de Coronasituatie in eigen land meent het Toyotabestuur  het ’niet passend’ te vinden commercials uit te zenden rond de Olympische uitzendingen. Dit is van een achterbakse schijnheiligheid waar je U tegen zegt)

Genoeg straf voor Japan zo? Nee, natuurlijk niet, wat mij betreft besluit het IOC dat Japan NOOIT meer een Olympiade mag organiseren, bovendien dienen alle IOC-officials en medewerkers voortaan in een (lease-)Toyota te rijden. Maar pas als General Motors Toyota voor één Yen heeft overgenomen. Of Volkswagen natuurlijk. Indien de Duitsers de overname plegen geef ik hierbij alvast – gratis – de te gebruiken slogan van de eerste commercial:

Toyota, das Auto…….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s