Donald J. Trump: ’ Misschien moeten we nog een derde keer winnen’.

Mijn oordeel over de Amerikaanse republikeinen? heel simpel, machtsgeil tuig van de richel. Towering Trump besloot in al zijn megalomane ‘wijsheid’ om maar weer eens een campagnebijeenkomst bij te wonen. In Wellington (in de staat Ohio) ondersteunde hij ene Max Miller die strijdt tegen republikeins congreslid Anthony Gonzalez. Tja. dit medepartijlid had vorig jaar voor een impeachmentprocedure tegen humpty dumpty gestemd. Een interne vijand dus die voor een hysterische ’Trumpmenigte’ eventjes geneutraliseerd moest worden.

Hiervoor was dat Liz Cheney al overkomen, de dochter van voormalig vice-president Dick Cheney. Zij werd uit de republikeinse partijtop gedonderd vanwege haar standpunt dat Trump’s fraudeclaim ten aanzien van de gehouden presidentsverkiezingen ongefundeerd was. Ja, dank je de koekoek, dat weet elke republikein, maar toch blijven ze hun voormalig president door dik en dun steunen. Één van de grootste Trump-hielenlikkers luistert naar de naam Andrew Clyde, een republikeins congreslid dat onlangs de Capitoolbestormers vergeleek met ’toeristen die het Capitool slechts bezocht hadden’. (noot: Clyde Barrow was een roofmoordenaar die meerdere bankovervallen met dodelijke afloop op zijn naam heeft staan. Toeval bestaat niet……)

Waarom blijft de grote meerderheid van de republikeinse partij toch achter een opruiende en ziekelijke leugenaar staan? Het antwoord is (uiteraard) ’deadsimple’, de ’midterms’ komen er aan. In november 2022 mogen de Amerikanen weer naar de stembus, tijdens deze verkiezingen wordt een compleet nieuw huis van afgevaardigden en een derde van de senaat gekozen. Op dit moment hebben de democraten nog een – de facto – meerderheid in beide ’huizen’, maar de balans kan tijdens die midterms wel eens omslaan.En dan wordt Joe Biden (gedeeltelijk) een ’lame duck’, want reken er maar op dat de republikeinen ALLE wetsvoorstellen van de Bidenadministratie zullen gaan boycotten.

Dat is precies de reden waarom Biden nu haast heeft. In rap tempo wordt er van alles doorheen gejast, om de wind uit de republikeinse zeilen te nemen. Dat lukt de ’oude’ Biden aardig, zelfs zijn grootste vijanden zijn verbaasd over de maatregelen die worden doorgedrukt. Bij Biden’s Corona-hulppakket verbleekt het EU-fondsje van 750 miljard Euro. De republikeinse miljonairs/miljardairs zijn ziedend, wat gebeurt er nu, moeten zij dadelijk überhaupt ook maar enige belasting betalen? Een Absolute no go bij deze eliteclub die hun conservatieve, streng-religieuze cowboystemmers een rad voor ogen draait met dat jammerlijke ’America first’-gezwets….

Maar hoor ik U denken, omdat de midterms eraan komen betekent dat toch niet automatisch dat de republikeinse partij zich achter Trump moet blijven scharen? Toch wel, de reden is dat de populariteitspolls aangeven dat die ’pussygrabber’ nog steeds een reusachtige stemmentrekker is. Bovendien heeft Trumpie de beschikking over campagnefondsen die onmisbaar zijn voor financiering van de leugencampagnes in de media. Daarbij is nog niet eens Trump’s eigen financiële slagkracht beslissend – deze is relatief bescheiden -, maar het vermogen van de voormalige president geld los te peuteren bij de grote, vermogende jongens. En zelfs bij de Amerikaanse Jan met de pet, ofwel Joe Sixpack.

Vanwege deze redenen zijn bijna alle republikeinen bereid hun morele kompas volledig uit te schakelen. Het ’beetje’ fatsoen dat zich nog in die republikeinse hoofden bevond is er door deze lieden zelf ’uitgeopereerd’. Bij ene Trump heeft dat ’beetje fatsoen’ overigens nooit de kans gehad door te dringen tot zijn hersenpan. In plaats daarvan blijft hij bij zijn ’big lie’, vandaar dat hij de presidentsverkiezingen voor de ’derde keer’ wil winnen.’

In feite zou hij strafrechtelijk moeten worden vervolgd voor opruiing, maar ik ga zelfs nog een stap verder. Ik heb het al eerder betoogd, Donald J. Trump pleegt evident hoogverraad. Hij veegt zijn achterste af met alles waar de American Constitution voor staat. En dat is levensgevaarlijk voor het restje democratie dat nog in de Verenigde Staten te vinden is.

Donald Trump is een (politieke) lunatic die professionele, psychische hulp behoeft. En al die hielenlikkers van republikeinen? Allemaal kleine Frank Underwoodjes uit de Netflix-serie ’House of cards’.

Democratie is iets waar (Amerikaanse) politici over praten zoals een hoer over de liefde. (Fernand Auwera, Vlaams schrijver, 1929 – 2015)

Donald J. Trump: ’ Misschien moeten we nog een derde keer winnen’.” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. is het nog niet gedaan op de linkerzijde Trump en l wie rechts is of durft denken is bij de linkerzijde een facist,nazi,racist homofoob en nog veel fraais.het wil niet ophouden .

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s