EK-Voetbalflitsen: Danish Dynamite en Weghorst mag eindelijk een prikkie halen.

Na de angstaanjagende hartstilstand van Christian Eriksen in het eerste EK-potje van de Denen (tegen Finland) vreesde een ieder die de Denen een warm hart toedraagt een vroege uitschakeling van de rood/witten. Tegen Finland werd uiteindelijk ’lullig’ verloren, overigens had die wedstrijd natuurlijk defintief gestaakt moeten worden (noot: de volgende blunder van UEFA-voorzitter Čeferin cum suis). Tegen de sterke Belgen lukte het in de volgende wedstrijd nog niet, maar in de laatste match moest Rusland eraan geloven. Met veel wilskracht brachten de Denen de fletse Russen een 4 – 1 nederlaag toe. Daarmee werden ze alsnog tweede in hun groep, in de achtste finales wacht hun nu de ploeg van Gareth Bale, Wales.

En als Denemarken die wedstrijd wint staat het in de kwartfinale misschien wel tegenover Oranje. Op de voorspelling in mijn column van 15 juni werd lacherig geageerd (zie: https://de-toestand-in-de-wereld.com/2021/06/15/quote-van-de-dag-14-juni-2021-van-christian-eriksen-ik-wil-weten-wat-er-gebeurd-is/ ) ,maar de kans dat Denemarken zich Europees kampioen 2021 mag noemen, wordt met de dag groter. Een kwartfinale tussen Nederland en Denemarken is intussen een reële mogelijkheid geworden. In ieder geval zullen de Denen een psychologisch voordeel hebben, want ze hebben de mentale tik van het Eriksen-drama geïncasseerd én overwonnen. Bovendien is het verwachtingspatroon ten aanzien van het Nederlands elftal een stuk hoger, helemaal wanneer het in de achtste finales de mogelijke tegenstander Frankrijk uitschakelt. Of Portugal. Of Duitsland…….

In Nederland mag er nog steeds geen kritiek worden gegeven op het team van Frank de Boer, da’s gewoon een taboe (behalve voor ’snorJohan Derksen dan) Onbegrijpelijk, want reden tot juichen is er tot nu toe niet. ’We’ mogen dan wel 8 doelpunten gescoord hebben, maar ’onze’ verdediging is niet om over naar huis te schrijven. Tegen Macedonië mocht Oranje van geluk spreken dat er (bij een 0 – 0 stand) een gemikt schot op de paal belandde en waarom dat Macedonisch doelpunt werd afgekeurd begrijp ik nog steeds niet. De speler in kwestie werd niet in buitenspelpositie aangespeeld, de bijziende VAR zag het anders…. Ok, Nederland had deze pot uiteindelijk waarschijnlijk toch wel gewonnen, maar of er reden is voor Euforie? Totaal niet!

In ieder geval heeft Frank de Boer ingezien dat Wout ’Wappie’ Weghorst niet in de basiself thuishoort. Maar met een Donyell Malen in je selectie had je vooraf al beter moeten weten Frankie! Weghorst laat zich overigens begeleiden door een jonge ’mental coach’ die ook nog eens publiciteitsgeil is. Hij geeft interviewtjes dat het een lieve lust is, op zichzelf al zeer kwalijk. En dan heb ik het nog niet eens over de ’open deuren’ die hij intrapt. ’The body achieves what the mind believes’, is één van de wereldschokkende teksten van deze psychologische charlatan. Tsjongejonge, wat een triestheid zeg, ga nu maar snel in de hoek zitten nep-zielenknijper, voor straf moet je 10 – wel hout snijdende – uitspraken van Johan Cruijff uit je hoofd leren. Je naam noemen doe ik hier ook niet, veel te veel eer…….

Één dringend advies mag je Weghorst, geachte heer ’mental coach’ overigens wel geven. Welk? Meteen een Coronaprikje scoren Woutje, da’s wel het minste wat je kan doen voor de samenleving. De kans hierop is nihil als we Weghorst’s ’vaccinatiestandpunt’ moeten geloven: ’ ik ben gezond, ik ben een topsporter, van mij hoeft het niet. Niemand weet wat vaccineren op de lange termijn doet, dus waarom zou ik het risico nemen?’ Een begrijpelijk standpunt? Geenszins, het geeft aan dat Weghorst een rasegoïst is die alleen maar aan zichzelf denkt. De mogelijkheid dat je als niet-ingeënte virusdrager anderen – kwetsbare ouderen bijvoorbeeld – kunt besmetten komt niet eens in de Twentse spits op. Zijn ’mental coach’ steunt hem hier uiteraard in. lekkere onbaatzuchtige jongens onder mekaar, zullen we maar zeggen…..

Ik denk niet dat de Deense internationals zich inlaten met zulke ’wonderdokters’. Die strijden nu gewoon voor hun maatje Eriksen en zijn daarvoor bereid de Chinese muur af te breken. Alleen als Wout’s ’mental coach’ een voet aan de grond krijgt bij de Denen maakt Oranje een kans, mocht het tot een treffen tussen Nederland en Denemarken komen. Een aanstelling van Wout’s kwakzalver bij de Deense voetbalbond lijkt me overigens niet erg realistisch. Toch blijf ik hopen, misschien tegen beter weten in. Want zolang er leven is, is er toch hoop? Zo, nu mag ik mezelf ook professioneel ’mentaal begeleider’ noemen. Ik laat meteen een visitekaartje maken…..

 (Geestelijke) kwakzalverij is boerenbedrog en oplichterij

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s