Uitslagen Hongaarse EK-voetbalkwis, quiz of kvíz

Tja, veel inzendingen op de voetbalkvíz heb ik niet gekregen, terwijl velen de kwisvragen wel gelezen hebben. Hiernaast hebben de inzenders alle verklaard buiten mededinging mee te doen, voor spek en bonen dus. Daarom heb ik in al mijn wijsheid en goedertierenheid maar besloten de prijs toe te kennen aan CDA-(mondkapjes)oplichter Sywert van Lienden. Van die onterecht verdiende 9 miljoen Euro kan hij zijn supportersreizen naar Gibraltar immers gemakkelijk betalen. Sywert krijgt nog één extra taakstraf aan zijn broek, of beter gezegd zijn gelaat. Hij dient bij wedstrijden immer een mondkapje op te doen met de volgende tekst: ’ik ben moreel besmettelijk’.

Hieronder dan de langverwachte juiste antwoorden met enige uitleg/informatie

Hoe gevuld mag het Puskás Ferenc-stadion in Boedapest tijdens wedstrijden raken? a) niet b) 40% c) tot de nok toe

Het goede antwoord is c. Hongarije is bij mijn weten het enige land dat tijdens het EK volledig uitverkochte stadions toelaat. Het Hongaarse voetbalelftal speelt twee wedstrijden in de Puskás arena. Of dat verstandig is…….?

Welke Hongaarse voetballer was bijzonder teleurgesteld dat hij uiteindelijk toch niet opgeroepen werd voor het EK van dit jaar? a) Balázs Dzsudzsák b) József Kiprich c) Flórián Albert

Het goede antwoord is a. Bondscoach Marco Rossi wil niet van de vrije trappenspecialist gebruik maken. Terwijl zijn andere specialist – Dominik Szoboszlai – geblesseerd is. De ’oude’ Dzsudzsák was minimaal nog geschikt geweest voor een invalbeurt, want de rest van de selectie kan echt geen vrije trap binnenschieten…

Hoeveel goals scoorde de Hongaarse bondscoach Marco Rossi rijdens het WK van 1982 in Spanje? a) 1, tegen Kameroen b) 0 c) 6

Het goede antwoord is b. De inmiddels overleden Paolo Rossi was de grote man van de Italianen die persoonlijk de Brazilianen oprolde in de halve WK-finalewedstrijd van 1982. Marco Rossi heeft slechts een blauwe maandag in de Italiaanse Serie A gespeeld…..

Wie scoorde de belangrijke gelijkmaker in de laatste playoff-wedstrijd tegen IJsland? a) Ádám Szalai b) Loïc Nego c) Roland Sallai

Het goede antwoord is b. De niet van Hongaarse afkomst stammende Negowhat’s in a name ….- is één van de weinige Hongaarse  internationals die technisch wat met een bal kan….

Wie is momenteel de beste Hongaarse profvoetballer? a) Nemanja Nikolics b) Gergő Lovrencsis c) Dominik Szoboszlai d) Willi Orbán

Het goede antwoord is c. Maar helaas, de voetballer die Hongarije naar het EK schoot is wegens blessureleed noet van de partij. Meer dan een aderlating. Er wordt daarom nu nog meer verwacht van (Willi) Orbán….

Welke Hongaarse speler heeft zijn steun uitgesproken aan de LHBTI-gemeenschap? a) András Törőcsik b) József Kiprich c) Péter Gulácsi d) Péter Szijjártó

Het goede antwoord is c. Gulácsi durfde tegen de stroom in zijn mening te geven, hulde! Daarbij is de doelman van RB Leipzig nog van een hoog niveau ook! En dat is maar goed ook, want hij zal nogal wat (keepers)wek moeten verrichten straks…Of de minister van buitenlandse zaken – Szijjártó – keeperskwaliteiten bezit weet ik niet. Hij is voortdurend op reis per vliegtuig of per luxe jacht, misschien is hij wel een geschikte ’vliegende keep’……

Wie wordt in Hongarije beschouwd als de beste bondscoach van de laatste 30 jaar? a) Bernd Storck b) Erwin Koeman c) Pál Dárdai

Het goede antwoord is c. Dárdai was de bondscoach die Hongarije in 2016 na dertig jaar weer naar een eindtoernooi leidde. Jammer genoeg werd hij opgevolgd door de Duitser Storck die verantwoordelijk was tijdens het EK van 2016. Die deed dat niet eens onverdienstelijk, maar kort erna verloor hij met zijn team van Andorra en het was (s)exit.

Wat was de naam van het vorige nationale voetbalstadion van Hongarije? a) Népstadion b) Nepstadion c) Olympisch stadion d) János Kádár stadion

Het goede antwoord is a. Népstadion betekent volksstadion, niet vreemd overigens. Op de plek van de oerlelijke op Stalinistische wijze geconstrueerde betonkolos staat nu de Puskás Ferenc arena. Voormalig communistisch leider Kádár had zijn naam graag aan het Népstadion verbonden, maar ik denk niet dat zijn Russische kameraden dat een best idee hadden gevonden.

Wat was de eindstand van de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Hongarije in 2013? a) 3 – 3 b) 1 – 8 c) 8 – 1 d) wegens mist gestaakt

Het goede antwoord is c. Was deze wedstrid maar wegens mist gestaakt…..Dzsudzsák redde nog de Hongaarse eer met behulp van een toegekende penalty, maar verder was het ’zielig’ wat de Hongaren op de mat legden. Zonder dat doelpuntje was de mist in de hoofden van de Hongaarse spelers waarschijnlijk nooit opgetrokken.

Welk nationaal elftal haalde de hoogste score ooit rijdens een WK-voetbaltoernooi? a) Malta b) Joegoslavië c) Hongarije d) Spanje

Het goede antwoord is c. We eindigen positief natuurlijk. Op het WK van 1982 won Hongarije met maar liefst 10 – 1 van El Salvador. Dubbele cijfers, da’s nog steeds een unieke prestatie! Rik de Saedeleer, Belgisch reporter van dienst meldde tijdens de wedstrijd dat ’die keeper van El Salvador  zich nu toch in z’n thuisland moet wanen zoals er op ‘m geschoten wordt.’ (noot: in die periode was er in El Salvador een burgeroorlog gaande….)

Maradona, Má-rá-dona, nee, ‘t is niet eerlijk, dat als ge hem hebt dat ge dan nog tien anderen mag opstellen (Rik de Saedeleer, sportverslaggever, één van de allerbeste, 1924 – 2013)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s