Geert Wilders: ’journalisten zijn – uitzonderingen daargelaten – gewoon tuig van de richel’

Deze wel bijzonder genuanceerde tweet kwakte ’onze nationale Mozart’ – alias Geert Wilders – afgelopen zaterdag op het World Wide Web. Geert’s toorn was gewekt door de – zoveelste – beschuldigingen aan het adres van PVV-fractiegenoot Dion Graus betreffende seksuele intimidatie, stalking en wat niet al.

En daarmee is de kous voor de PVV-leider dus blijkbaar af, maar zijn Twitter-bericht is vanwege twee redenen volledig misplaatst afgezien van het weerzinwekkende gehalte ervan. Ten eerste zou een wat meer terughoudende verklaring op zijn plaats geweest. Bijvoorbeeld dat het vertrouwen in Dion Graus als een paal boven water staat maar dat de ontstane ’consternatie’ intern zal worden besproken. Met vriendelijke groet #metoo beweging-supporter G. Wilders (afgestudeerd aan de HAVO te Venlo)

Ten tweede is Geert volgens mij nogal geporteerd van ene ’beul’ Loekasjenko gezien zijn mening over het journaille in het algemeen. Ik kan me voorstellen dat er in je bovenkamer op enig moment wat misgaat, als je voortdurend een strengkijkende kaalkop-beveiliger met een draadje in zijn oor naast jou staat en je bijna tot in de slaapkamer begeleidt. Maar dat betekent nog niet dat al die Hollandse Wilders-Wappies op hun wenken bediend moeten met anti-democratisch en neerbuigend geblaat. Het trieste is dat niemand meer opkijkt van deze ’strontsmijterij’, het wordt voor kennisgeving aangenomen. En dreigt daarmee ’accepté’ te worden in (een deel van) de samenleving.

Over kaalkop-beveiligers gesproken, het geachte afgevaardigde Tweede Kamerlid Dion Graus schijnt ook ervaring te hebben met dit ’type mens’. Graus’ ex-vrouw en fractiemedewerkster deed in het verleden aangifte wegens psychisch misbruik en gedwongen seks met derden. Die ’derden’ waren particuliere beveiligers van de ’laatste Limburgse ridder’ Graus. Deze bijnaam is overigens bedacht door niemand minder dan Graus zelf. Een Vlaamse ex-vriendin deed in 2002 al aangifte wegens mishandeling, stalking en bedreiging.

Het Openbaar Ministerie gaf in 2011 toe dat de aangiftes uiteindelijk ten onrechte in een stoffige lade terecht zijn gekomen, er had eigenlijk strafvervolging moeten plaatsvinden. De als autoverkoper opgeleide PVV’er werd wel door een kerkelijke rechtbank veroordeeld. Drie rechters van het bisdom Roermond verklaarden dat er voldoende bewijs was van mishandeling van Graus’ echtgenote. Waarop de rechters het kerkelijk huwelijk ontbonden….

Het laatste incident dateert van februari dit jaar, een voormalig PVV-fractiemedewerkster doet haar beklag bij – ook al voormalig – Tweede Kamervoorzitster Khadija Arib betreffende seksuele intimidatie en machtsmisbruik. Graus zou haar dronken gevoerd hebben en aangezet tot ’heel ernstige dingen’. Na categorische afwijzing hiervan ging Graus volgens de klaagster over tot ’stalking’. Daarop besloot Arib – informeel – de ’Limburgse ridder’ de toegang tot het Tweede Kamergebouw te ontzeggen (behalve als er gestemd werd). Daar hield de de donkere brildragende PVV’er zich netjes aan, totdat Vera Bergkamp de voorzittershamer van Arib overnam.

Formeel heeft de Tweede Kamervoorzitter niet de macht parlementsleden toegang tot het Kamergebouw te ontzeggen, Arib meemde dit toch te moeten doen. Op zichzelf is dit reeds curieus, maar de kwestie wordt pikant – of brisant – als we inmiddels weten dat Arib deze ’huisuitzetting’ niet heeft gemeld aan haar opvolgster Vera Bergkamp.

Een deel van vorige informatie werd ook al opgetekend door NRC, de conclusie van de kwaliteitskrant is dat seksuele intimidatie nog immer een ’taboe’ is op het Binnenhof. Maar dat is nog niks vergeleken met het ’grote taboe’ in de PVV-fractie. De PVV heeft vanaf het ontstaan van de partij maar één lid en dat is ene Wilders uit Venlo. Geert houdt de gelederen in zijn partij gesloten, hij denkt er niet aan om zijn Ridder uit Heerlen te laten vallen. Natuurlijk, dat doen Limbo’s – onder elkaar – niet, die ’Hollanders’ zoals ’partijgenote’ Fleur Agema – uit Purmerend – moeten gewoon hun waffel houden.

Knarsetandend kijkt Agema tegen de ’Berlijnse muur’ van Wilders aan. Ik wed er een goede fles Limburgse jenever om dat Agema maar wat graag ’los’ zou willen gaan op Graus. In 2010 was ze bijvoorbeeld aan de telefoon volstrekt helder over het gedrag van haar fractiegenoot: ’jij vindt jezelf een fatsoensridder: dan ga je niet schreeuwen tegen een medewerker. Bij jou is altijd de buitenwereld fout, hebben anderen het gedaan. Vorige week heb je nog gezegd: ‘Ik ga niet meer boos worden, ik ga minder ruzie maken’. Dion, jij bent degene die altijd ruzie zoekt. Je moet ermee ophouden. Je moet ophouden de schuld bij anderen neer te leggen van fouten die jezelf maakt.’

Agema was bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen de nummer 2 op de PVV-kieslijst. Beste Fleur, nummer 2 zul je onder Wilders altijd blijven als je voor de ’lieve vrede’ je mond blijft houden. Misschien is de overgang naar de partij JA21 een ideetje. Maar ik vrees dat je daar te – excusez le mot – schijterig voor bent….

’Ik heb nog nooit van mijn leven zoveel matennaaiers bij elkaar gezien als bij de PVV. (Dion Jean Gilbert Graus, ’partijloos’ PVV-lid. Heerlen, 1967 – )

noot: Wilders presteerde het om aan één van de – vermeende – vrouwelijke slachtoffers van Graus te verzekeren dat hij vertrouwelijk zou omgaan met de aan hem toevertrouwde informatie. Maar wat deed onze nationale ‘Mozart’? Hij speelde de belastende verklaringen METEEN door naar zijn maatje Graus. Hoe je ziets noemt? ULTIEME MATENNAAIERIJ! Graus heeft het dus in eerste instantie over zijn eigen baas…..

Tuig van de richel? Niet journalisten, maar je eigen zieke rapaille in het parlement zul je bedoelen Geert!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s