Coronaprik-Cadeaus, ’a Shot and a Beer’

Diverse overheden zijn inmiddels begonnnen met het belonen van burgers, indien zij bereid zijn een Coronaprik in hun bovenarm toe te laten. In de Verenigde Staten doen zelfs bedrijven hier aan mee. Supermarktketen Target betaalt zijn flexwerkers vier uur extra uit als ze kiezen voor vaccinatie. Maar het gaat nog verder, honkbalteam de New York Yankees geeft tickets weg aan mensen die zich vóór de wedstrijd in het stadion laten inenten.

Maar er worden ook harde pegels uitgedeeld, de staat West Virginia duwt een briefje van 100 Dollar in de hand van jongeren tussen 18 en 35 jaar die op deze manier verleid worden hun mouw op te stropen. Hetzelfde kunstje flikt de staat Maryland die zijn ambtenaren met hetzelfde bedrag verwent. Ach ja, de bestaanszekerheid van ambtenaren bevindt zich toch al op dun ijs, dus waarom niet? Maar misschien was het toch een beter idee geweest om te kiezen voor ’the homeless’ die in armetierige omstandigheden leven en meer dan gemiddeld aan allerlei verslavingen lijden. Ik denk dat daklozen ietsjes vaker dan gemiddeld de deurklink van een winkel beroeren dan een gemiddelde ambtenaar. Bijvoorbeeld die van de slijterij….

Wie het het bontst maakt in het land van de onbegrensde mogelijkheden? De gemeente Detroit geeft zelfs aan ’locatiebrengers’ een douceurtje: de persoon die iemand naar een priklocatie brengt ontvangt 50 Dollar, handje contantje. Wauw, als ik taxichauffeur bij Uber in Detroit zou ik het wel weten! Meteen een week vrij nemen en maar rijden met die burgers die ik voor mijn karretje zou spannen. Degene die moeilijk doet beloof ik 20 Dollar voor het ritje en prikje, er blijft dan immers nog steeds een mooie winstmarge over.

In Servië heeft president Aleksander Vučić het Amerikaanse voorbeeld overgenomen. Iedereen van boven de 16 die zich voor het eind van de maand ten minste één keer heeft laten prikken, krijgt 3000 dinar, ongeveer 25 euroDe president haastte zich te zeggen dat ook de ’al-geprikten’ in aanmerking komen voor de vergoeding. Als Servische ambtenaar zou ik onmiddellijk in de rij gaan staan bij een inentingspost, omdat bij eventuele besmetting en het daarop volgend ziekteverlof geen ziekte-uitkering wordt verstrekt. Vučić aait en slaat tegelijkertijd, waarschijnlijk met een Slavisch handgebaar…….

Houdt Nederland zich verre van deze ’Coronaprik-verlokkingen? Nou, op kleine schaal gebeurt er wel wat, het Zeeuwse bedrijf Delta Safe Security heeft wegeteld 100 harde euro’s over voor werknemers die zich melden bij de dichtstbijzijnde prikpost. Een enquête uitgevoerd door DVJ Insights wijst uit dat slechts 9 procent van de vaccintwijfelaars zich zou laten overhalen tot prikken in ruil voor een douceurtje van 100 Euro. Ik ben overigens benieuwd naar het enquêteresultaat indien er een extra nulletje zou worden toegevoegd…..

De reden van deze acties is evident, er zijn simpelweg nog teveel burgers die terugschrikken voor het prikje. In Servië is er een idiote situatie ontstaan in verband met het huidige vaccinoverschot in het Balkanland. De vaccinsnelheid stagneert, tot nu toe is 30% van de bevolking ingeënt, maar de animo bij de rest van de Serviërs is bedroevend laag. Intussen stromen de vaccintoeristen het land binnen – ook uit Nederland! – waarbij en passant de botte machtspoliticus Vučić garen spint.

De leukste ’Coronaprik-verlokking’ wil ik U niet onthouden en daarvoor ga ik weer even terug naar de USA. In New Jersey krijgt een ieder vanaf 21-jarige leeftijd een gratis biertje van een deelnemende brouwerij na het ontvangen van de spuit in de bovenarm. De campagne wordt gevoerd onder de slogan ’a shot and a beer’. Hé, die ken ik, maar dan in de versie van een biertje gecombineerd met een ’shot’ tequilla. Kleine tip voor de organisatoren om nog meer burgers te verleiden: ’after the first shot You get another, and a beer!’

Maarre, what about die braverikken die zich meteen hebben laten inenten? Krijgen die nog een hebbedingetje van suikeroom Joe Biden?

En tot slot, what about leden van de blauwe knoop? Wel, die krijgen een Buckler. Mag zelfs een sixpack zijn…….


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s