Quote van de dag 11 april: ’Iran is doelwit van anti-nucleair terrorisme’

Was getekend, de woordvoerder van de Iraanse organisatie voor atoomenergie. Een grote explosie verwoestte afgelopen weekend het energiesysteem van een essentiële nucleaire installatie in de Iraanse stad Natanz. Toevallig staan daar ultrcentrifuge-installaties die uranium verrijken. Het doel is het verbeteren van de Iraanse nuclraire energievoorziening, zegt Iran. Nee, zeggen de Verenigde Staten en vooral Israël, Iran probeert in het geheim kernwapens te ontwikkelen.

Donald Trump trok zich drie jaar geleden terug uit het atoomverdrag (ondertekend door VS, Iran, Rusland, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en zelfs China) en legde het Iraanse regime opnieuw sancties op. Het verdrag werd in 2015 na ’bloed, zweet en tranen’-onderhandelingen gesloten en legde Iran flinke beperkingen op, met name op het verrijken van uranium. De ondertekening was één Barack Obama’s ’Glorious Moments’ en dat was voor die rossige ’pussy grabber’ alleen al daarom een doorn in het oog.Trump kwalificeerde het verdrag als ’de slechtste deal ooit’ en verhinderde stante pede dat Iran zijn olie-export zou kunnen uitbreiden.

Sterker nog, sinds de strenge sancties zijn ingesteld daalde de Iraanse olie-export flink (inmiddels is er weer een stijging te constateren, persbureau Bloomberg meldt zelfs dat Iran zich inmiddels weer op ’pre-sanctieniveau’ bevindt). Hiernaast werden – ik weet niet hoeveel – goederen en diensten op de sanctielijst geplaatst, Europese ondernemingen werden door de VS gedreigd met boycotten indien deze zich niet aan de sancties zouden houden.

Het effect was destructief voor de Iraanse economie waar voornamelijk de kleine man/vrouw het slachtoffer van werd. En de kritische oppostie natuurlijk – inclusief journalisten, schrijvers etc – die met snoeiharde hand de kop werd ingedrukt. Eigenlijk zijn de Ayatollahs te vergelijken met die kleine dikkerd uit Noord-Korea, alles, maar dan ook alles zullen ze uitvreten om aan de macht te blijven.

Uiteraard zit de Mossad– de Israëlische geheime dienst – (mede) achter de cyberaanslag die de ontploffing veroorzaakte. Tegenover The New York Times bevestigde een funcionaris van de Israëlische inlichtingendienst dit zelfs. Tja, op Iraanse scholen wordt onderwezen dat de holocaust één grote leugen is en kinderen worden volgestopt met haatgevoelens jegens Joden. Iran is voor de staat Israël dé aarstvijand die terroristische organisaties vlakbij Israël nog eens ondersteunt ook. Hamas en Hezbollah bijvoorbeeld…….

Het is niet toevallig dat de Israëliërs juist nu tot de aanval zijn overgegaan. Joe Biden heeft de onderhandelingen weer aangezwengeld met de Ayatollahs die onlangs in Wenen tot de eerste ontmoeting hebben geleid. Onder leiding van de EU zijn er werkgroepen samengesteld die een concept moeten bedenken om Iran en de VS weer tot elkaar te laten komen. Oei, EU als ’de leider in bemiddeling’, als dat maar goed gaat…… Vooralsnog zitten de gesprekspartners uit de VS en Iran nog niet aan één tafel, EU-functionarissen vervullen de ’koeriersfunctie’.

Trouwens, met wie ’onderhandelen’ die Amerikanen eigenlijk. Op de keper beschouwd met ’nucleaire terroristen’. Huuh, waar heeft U het over waarde stukjesschrijver? Welnu, de reactie uit Iran luidde toch dat de aanslag was uitgevoerd door anti-nucleaire terroristen? Ik snap werkelijk niet waarom die geplaagde Israëlische Premier Netanyahu deze bal voor open doel niet heeft ingekopt. Hij had ’m er nog met zijn slappe jongeheer ingekregen…..

Vaak ben ik het zeer oneens met de Israël’s (geo)politieke strategie, maar niet waar het Iran betreft. Nooit, maar dan ook nooit mag de internationale gemeenschap toelaten dat die Sjiïtische moordenaarsbende uit Teheran een atoombom in bezit krijgt. Nog geen atoombommetje……

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s