Quote van de dag 26 maart 2021: ’(Apenrots) Gibraltar is een jaloersmakend stukje Europa geworden’

Bovenstaande uitspraak viste ik op uit een videootje op internetportaal nu.nl. Bijna alle 34.000 inwoners van het Britse overzeese gebied zijn ingeënt tegen het Coronavirus. Dus, alle kroegen, restaurants winkels etc zijn weer geopend, op en om de apenrots kan weer als vanouds de beest worden uitgehangen. De rots wordt nog steeds bewoond door berberapen, volgens een legende blijft Gibraltar Brits territorium zolang de apen leven. Winston Churchill geloofde heilig in dit narratief, hij liet zelfs berberapen importeren tijdens de Tweede Wereldoorlog wegens uitstervingsgevaar. Maar wacht eens, die apen moeten toch ook ingeënt worden, waarom zouden deze ’monkeys’ niet met het Coronavirus besmet kunnen worden? Helemaal vanwege het feit dat ze regelmatig op de schouders van bewoners/toeristen klimmen. Nu ja, je moet wel een monkey zijn als je dit nu toelaat….

Normaliter vliegt Easyjet – vanuit Londen – regelmatig op Gibraltar, ik vrees binnenkort een ’luchtfile’ van Easyjet-toestellen boven de apenrots. Al die opgesloten Britten kunnen natuurlijk niet wachten om het natte en kille Engeland te verlaten. Met een vaccinbewijs op zak zal toelating geen probleem opleveren. Dat moet wel een stoet van Engelse oudjes opleveren voor de ingang van de apenrots-kabelbaan. Zij behoren immers tot de eerste groep gevaccineerdenen en kunnen niet wachten om dat vakantie(varkens)spaarpotje stuk te slaan. In 2020 lag hun bejaarden-cruiseschip immers aan de ketting en of die dit jaar op stoom komt is nog maar de vraag.

De Spanjaarden kijken deze ontwikkeling met lede ogen aan. In Spanje is de gezondheidscrisis – net als in veel andere EU landen – nog altijd dramatisch en nu dreigt er ook nog een Britse ’oudjesinvasie’. Dat terwijl Spanje al eeuwen strijdt om dit landpuntje terug te krijgen. In 1704 veroverde een Engels-Nederlandse coalitievloot het strategisch gelegen Gibraltar, de rots is sindsdien een Britse exclave.

Waar hebben wij als Hollanders dus recht op? Landingsrechten op Gibraltar en wel onmiddellijk. Zonder ’ons’ hadden die Engelsen dit gebiedje – in vierkante kilometers nog kleiner dan Rottumerplaat – nooit kunnen verorveren. ’Wij’ bezitten dus wel degelijk enige historische rechten. Ik meen dat demissionair minister van buitenlandse zaken Stef Blok hierover aan de bel moet trekken bij zijn Britse collega. Dan moet Steffie-boy natuurlijk eerst even voor buurten bij Mark Rutte. Waarom? Nou, Blok vraagt sinds zijn politieke uitglijders aan Mark zelfs permissie voor zijn dagelijkse gangen naar het toilet. Een direct belletje van Mark naar Boris Johnson dan maar? Lijkt me aanbevelenswaardig……

Misschien kan Mark meteen ook de in het nauw gedreven Wopke Hoekstra de helpende hand bieden. Die Pieter Omtzigt blijft als een schaduw om Hoekstra’s nek hangen en de media kloppen de zaak nog eens lekker op. Er circuleren berichten over een fluistercampagne tegen Omtzigt, nota bene geïnstigeerd door CDA’ers zelf. Dit vermoeden wordt nog eens versterkt door de gefotografeerde notities van ’kabinetsverkenner’ Kajsa Ollongren waarop het volgende te lezen viel: ’positie Omtzigt, elders’. Honorair consul in Gibraltar, is dat niet iets voor Pieter? Het kabinet met het CDA kan dan zo vliegensvlug in de steigers worden gezet. Probleem voor Hoekstra (en Rutte) opgelost! Wopke wil vast Pieter’s aanstellingsbrief persoonlijk ondertekenen, daar ben ik van overtuigd!

Ho, ho, ho , dat zal niet gaan, Honorair Consuls worden officieel benoemd door de Koning. En dat is Wopke niet, misschien straks zelfs niet meer van het CDA………

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s