Quote van de dag 20 maart 2021: ’Voorlopig moeten we ons troosten met Sigrid Kaag als schaduwspits’

Was getekend Carolina Trujilo, NRC-columnist van dienst. Leuke quote die voorkomt uit de dagdromen die Trujilo in de verkiezingstijd had over een eerste vrouwelijke Nederlandse premier. Die zijn – voor haar – helaas niet uitgekomen maar dat is volgens haar ook niet zo verwondelijk getuige haar volgende opmerking uit genoemde column: ’vrouwen moeten veel beter presteren om baantjes te krijgen die mannen al 100.000 jaar uitsluitend aan elkaar geven’.

Sterke teksten van deze feministische, oorspronkelijk uit Uruguay afkomstige schrijfster. Helaas moeten ’wij mannen’ toch knarsetandend toegeven dat vrouwen op bijvoorbeeld de arbeidsmarkt – ook in Nederland – nog steeds niet gelijkwaardig aan mannen worden beschouwd.Ik zeg alleen maar: bestaande inkomensverschillen, zelfs als vrouwen dezelfde positie bekleden als mannen. Het komt nog maar al te vaak voor……

Trujillo maakt zich in haar artikel ook kwaad over het feit dat het zo lang heeft geduurd dat er een vrouw commentaar levert bij een voetbalwedstrijd of dat het wel heel lang heeft geduurd voordat het besluit viel dat een vrouw een wedstrijd van de ’oranjemannen’ fluit. Tijdens de aanstaande interland Nederland – Letland zullen we deze primeur mogen beleven.

Onwillekeurig dacht ik meteen aan Sigrid Kaag als arbiter, ik zag haar in gedachten al met haar wapperende blonde haren over het veld sprinten. Maar goed, dat is onrealistisch, Kaag heeft de pensioengerechtigde leeftijd voor scheidsrechters reeds bereikt.

Maar ik had nog een gedachtenspinsel. Stel dat de volgende woorden van commentator Herman Kuiphof tijdens de WK-finale van 1974 tussen Nederland en West-Duitsland door een vrouw waren uitgesproken: ’zijn we er toch ingetuind’! Ik vrees dat met de entree van vrouwelijke scheidsrechters en voetbalcommentatoren in het ’mannenvoetbal’ dit de reactie zal zijn van veel mannelijke voetbalfans. Er is nog veel werk aan de winkel!

Quote van de dag 20 maart 2021: ’Voorlopig moeten we ons troosten met Sigrid Kaag als schaduwspits’” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. kan het nog gekker in Nederland willen ze hun volledig overleveren aan de Islam door een moslima als eerste minister.Nederland is ziek zwaar ziek.Denken ze niet aan de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s