Het laatste Vermakelijke Verkiezingsnieuws

Maarten van Rossem werd door zowel Hugo de Jonge als Mark Rutte (ge)misbruikt. De ietwat norse Maarten had na meerdere belletjes met de GGD ’geregeld’ dat hij en zijn vrouw sneller gevaccineerd konden worden. Foei Maarten, de politieke fatsoensrakkers gaven je er van langs. Maar of dat extra stemmen oplevert?

In het jeugdjournaal meldde Mark Rutte dat zijn favoriete huisdier een Duitse herder is. Duits?  Waarom geen Ierse setter, of een Deense dog. Duidelijk is dat Rutte’s campagneteam dit onderwerp niet heeft bestreken…

’Ga niet naar naar Nieuwsuur! Mariëlle Tweebeeke nee toch, dat kost je tien zetels. Deze tekst werd bij Lubach op zondag gezongen op de melodie van Empire state of mind. Een dijk van een hit van Alicia Keys. Erg sterk Arjen, die hakt er erin. Een duidelijke sneer naar Baudet en Wilders die weigerden bij Nieuwsuur te verschijnen. Conclusie: een gratis verkiezingsspotje voor de andere partijen, maar vooral weer voor de VVD……

ook Farid Azarkan – ik moet altijd aan de gevange van Azkaban uit Harry Potter denken –  van DENK zegde af voor het gevreesde Nieuwsuur. ’Wegens oververmoeidheid’. Ja, ja, zijn smoes dat DENKcollega Tunahan Kuzu hem uit de slaap hield wegens snurken kwam niet erg geloofwaardig over. Dat ze samen sliepen in een zogenaamde campagnebus vond ik wel weer aandoenlijk. Ik denk overigens niet dat een oude, aftandse ’Turkenbus’ betrof. Sorry, foei, dat neem ik als ’foute’ columnist meteen weer terug hoor!

In Tilburg meende Thierry Baudet tijdens een toespraak in het centrum het volgende te moeten uitroepen: ’op 17 maart vindt de revolutie van de pleinen plaats’. Wie zou deze revolutie in Tilburg moeten ontketenen? Hans Smolders, natuurlijk, de oud-chauffeur van Pim Fortuyn die met zijn eigen partij de meeste zetels bemant – sorry ’bemenst’ – in de Tilburgse gemeenteraad.

Esther Ouwehand, lijsttrekster voor de Partij voor de Dieren pleit voor ‘de verbanning van Ouwehands dierenpark’. Dit kan geen toeval zijn. Wel toeval is dat het merk Ouwehand staat voor ‘zure haring’. Althans voor zover het het woord haring betreft……

’Als Rutte niet met mij praat, laat hij zich gijzelen door links’. Dit is het antwoord van Geert Wilders op het cordon sanitaire dat rondom hem de belangrijkste partijen hebben opgetrokken. Of Geert met deze slogan extra stemmen trekt is de vraag. Misschien profiteert JA21 van Joost Eerdmans hier juist van. Als de derde hond die er met het spreekwoordelijke been vandoor gaat….

Richard de Mos van Code Oranje meent dat ’Nederland toe is aan iets nieuws’. Het Openbaar Ministerie verdenkt de voormalige wethouder van Den Haag van deelname aan criminele organisaties, schending van het ambtsgeheim, meineed en corruptie. Mmmh, duidelijk iets nieuws dus……

D66-fractievoorzitter Rob Jetten sprak onlangs bij een presentatie van het GroenLinks klimaatonderzoek. Vond Sigrid Kaag dat niet merkwaardig? Nee hoor, meldde ze, ’we trekken samen op’. Ik zou liever zeggen: we trekken samen af’. Nee, nee, nu mij niet van obsceniteit beschuldigen geachte lezer, ik bedoel natuurlijk het aftrekken van zetels voor D66. Op 17 maart wel te verstaan….

SGP. Tja, sensationeel nieuws te vinden bij de bevindelijk gereformeerde mannenbroeders? Zeker wel, ik vond na enig zoekwerk (‘zoekt en Gij zult vinden’) de volgende statistiek: SGP is de oudste partij van Nederland en versleet vanaf 1922 slecht 7 fractievoorzitters. Kees van der Staaij zou dus in totaal 14 jaar de SGP-fractie moeten leiden om het gemiddelde niet te doen laten dalen. Deo volente natuurlijk….

Een meerderheid van de SP-stemmers verkiest de nummer twee van die partij, Renske Leijten, boven lijsttrekker Lilian Marijnissen. Dat blijkt uit onderzoek in een panel van het programma Eenvandaag. Tja, de communistische familiedoctrine van oud SP-leider Jan Marijnissen blijkt toch niet te werken. Tja, beste Jan, die doctrine functioneert alleen goed in een totalitaire staat…..

Voor de VVD is het een taboe om grote bedrijven te laten betalen voor milieuvervuiling’. Was getekend Jesse Klaver. Maar wanneer spreekt GroenLinks nu niet eens de burger direct aan op ’consumentisme’. Uiteindelijk zijn het toch mensen die al die geproduceerde spullen gebruiken of ’opvreten’…..

’Wij willen dat het minimumloon omhoog gaat en dan niet een paar dubbeltjes maar een stevige stap vooruit’. De kersverse lijsttrekster Lilianne Ploumen acht dit een breekpunt in eventuele formatieonderhandelingen. In het geval de PvdA überhaupt wordt uitgenodigd voor coalitiebesprekingen natuurlijk….

’Wij noemen ons vaak een Gideonsbende’. Recente tekst van CU-lijsttrekker Gert-Jan Segers. Gideon was volgens de (Hebreeuwse) bijbel de door God aangestelde leider die wonderbaarlijke militaire overwinningen boekte. Nou,nou Gert-Jan, wat een pretentie! Op naar de 40 zetels! (de Peilingwijzer houdt het voorlopig op maximaal 7 zetels……)

Die nieuwe kerncentrale kan wat Mark Rutte betreft in Groningen gebouwd worden. Uuuh, toch niet, in het Radio 1 journaal gaf de premier aan een ’verkeerde inschatting’ te hebben gemaakt’. Ik heb een betere plek in gedachten, Mark! Wat dacht je van het eiland Rottum?  Daar wonen 0 kiezers…..

Wopke Hoekstra verwijt Mark Rutte het volgende: Hij is ’visieloos’ en bovendien een ’richtingloze liberaal’. Twee keer wordt hier het ’loze’ van Rutte benadrukt. Tja Wopke, als ik zo je campagne aanschouw is dat ’loze’ misschien meer op jou van toepassing…..

Daar was laatst een meisje loos, die wou gaan varen, die wou gaan varen. Dit Oud-Hollandse liedje verwijst naar een verschijnsel dat in de 17e en 18e eeuw veelvuldig voorkwam, namelijk dat vrouwen en meisjes zich als man verkleedden om aldus als matroos aan te monsteren op een zeilschip.

Misschien een ideetje voor Lilianne Ploumen na 17 maart? Of voor Wopke Hoekstra? Hij hoeft zich nog niet eens om te kleden….

PS 1. Verhip, heb ik niks over de BoerBurgerBeweging, Volt Europa en Henkie Krol vermeld. Krol vertrekt na de verkiezingen ’lekker op de trekker’ richting het Europa van Volt. Of moet ik Utopia zeggen? Zo voldoende?

PS 2. Verhip, kijk ik nog even naar de laatste update van de Peilingwijzer, zie ik ineens dat Volt wel eens 5 zetels zou kunnen halen. Wauw, ‘this is electrifying’

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s