VS Ambassadeur (in Nederland) Pete Hoekstra is medeplichtig aan hoogverraad Trump

Tsjongejonge wat een toneelstukje van weerzinwekkende selectieve verontwaardiging liet die Pete Hoekstra gisteren op de TV zien, zeg! Sommigen menen dat de in Nederland geboren ’Piet’ moed heeft getoond om op de beeldbuis (in de talkshow Op1) te verschijnen in verband met de Capitoolbestorming, maar ik heb daar andere uitdrukkingen voor.

Jort Kelder is natuurlijk een corpsbalachtige jongen die tot zijn frustratie nooit echt tot het ’old boys netwerk’ heeft kunnen doordringen, toch kan ik met enige regelmaat wel respect voor hem opbrengen vanwege zijn recalcitrante gedrag. Nee, dan heb ik het niet over zijn opmerking dat we tijdens de Coronacrisis vette ouwe  mensen ten koste van het functioneren van de maatschappij  coȗte que coȗte willen beschermen…..

Gisteren toverde onze ’bretelboy’ weer een glimlach om mijn lippen toen hij op vermakelijk-vileine wijze de Amerikaanse ambassadeur vroeg of er nu elke vier jaar sprake zal zijn van een rel bij het Capitool. Als door een wesp gestoken meende de inmiddels bestoppelbaarde Hoekstra dat deze opmerking ’erg bot was’. Kelder probeerde de gemoederen te sussen door Piet een cadeautje aan te bieden in de vorm van een TV-fragmentje. Pete-Pinocchio: ’Ik heb geen cadeau nodig. Het enige cadeau dat ik wil is eerlijkheid en een fatsoenlijke behandeling. Dit was onbeschoft. Ik ben beledigd’.

Potverdrie wat kan live-televisie toch leuk zijn! Sinds de opmerkingen van Prem Radhakishun bij De Wereld Draait Door over Baudet en zijn FvD’rattenvangers zijn het’ – heb ik me niet zo heerlijk geërgerd. (noot: de onderhavige DWDD-uitzending heeft naar mijn mening alleen maar extra stemmen voor FvD opgeleverd, Prem heeft simpelweg Baudet van een gratis reclamecommercial voorzien. red.). Hoekstra speelt hier de fatsoenlijke man die zich in zijn kruis getast voelt? Het is de wereld op zijn kop, in deze zin verrast het me ook totaal niet dat Trump een dergelijk type naar Nederland heeft uitgezonden. Trump/Hoekstra: van twee ongewassen lakens een pak…..

Onze vriend Cornelis Piet Hoekstra had nog niet eens het fatsoen om in de TV-uitzending uit te spreken dat Joe Biden de presidentsverkiezingen had gewonnen. Hij verschuilde zich achter woorden als: ’het Amerikaanse congres heeft een beslissing genomen over de afloop van de presidentsverkiezingen’ en meer van dergelijke omfloerste – en trieststemmende – taalgymnastiek. Hij verdedigde zijn gedrag met zijn diplomatieke status die het hem verbiedt politieke uitspraken te doen. Formeel heeft hij daar een punt ware het niet dat ambassadeursbenoemingen in de Verenigde Staten volledig politiek gekleurd zijn. In ieder geval had Pete’s toekenning van Biden’s zege nog prima gepast in het diplomatieke verkeer. Sterker nog, als het een vent was geweest had hij op de TV Biden met zijn overwinning – uit (diplomatiek) fatsoen – moeten feliciteren.

Nee, nee, dat ging Hoekstra te ver. Dit terwijl hij in Nederland zich al lang niet meer als een diplomaat gedraagt. Nog even over de achtergrond van de ’inChristelijke’ Hoekstra: de man is een zogenaamde paleoconservatief. Deze stroming staat in het kort voor een volledig isolationistisch ingesteld Amerika, met enkel en alleen de blik naar binnen gericht. Bij Hoekstra gaat daar nog een vet gereformeerd sausje overheen, een echte man van de wereld zou je dus kunnen concluderen……Nog een leuk nieuwsfeitje? Hoekstra was degene die als eerste officiële Amerikaanse vertegenwoordiger meldde er in ’Irak honderden chemische wapens waren gevonden, wat zou wijzen op een grote hoeveelheid massavernietigingswapens in dat land’.

Hoekstra is in Nederland gewoon een platvloerse vertegenwoordiger van de Trump-doctrine. Vorig najaar nodigden hij en Thierry Baudet gezamenlijk gasten uit voor een ’fundraising-bijeenkomst’. Niet voor ’artsen  zonder grenzen’ uiteraard, maar voor het politieke vehikel van Thierry, FvD genaamd. Plaats van handeling: de Amerikaanse ambassade in Nederland. Hiernaast verscheen Pietje ook op een FvD-congres en beklom zelfs het spreekgestoelte. Nog meer? Met veel egards werd die gesjeesde showmaster Robert Jensen op de VS-ambassade uitgenodigd. U weet wel, Robertje de man van de mallotige complottheorieën en tirades tegen Rutte cum suis. Nog even doorgaan? het is wel goed zo, een mens zou er bijna zin krijgen Pete’s residentie te bestormen…..

’Geschiedeniskenner’ Hoekstra toonde zich geschokt, sinds 1814 was er niet zo’n gelazer bij het Capitool geweest. Correct, maar hoe komt dat Pietje? Omdat we tot nu toe verschoond zijn geweest van Trumpisten zoals jij! Jij draagt net zo goed bij aan de vergiftiging van het politieke klimaat die tot dit soort ontsporingen leidt. Zelfs de diplomaat Hoekstra hoeft zich niet op deze manier ’in te houden’ zoals jij – al jaren – gedaan hebt. Maar goed, alleen al het feit dat je jezelf verbonden hebt aan die ’lunatic’ van een Trump maakt jou al tot een ’onterechte vent’. En daarmee medeplichtig aan het hoogverraad van je baas…(hoogverraad = misdrijf tegen de veiligheid van de staat)

En deze onterechte vent hintte bij Jort verholen al weer op een nieuw baantje binnen het Trumpimperium, bijvoorbeeld in de media. Overigens was dit dé reden dat hij zich zo ingehouden over de verwikkelingen uitsprak. Trumpie zal hem voor dit lakeiengedrag wellicht belonen, Hoekstra hoopt er nu al vurig op. Kan hij onze topadvocaat Theo Hiddema niet met zich meenemen? ’Knipperlicht-Theo’ heeft zich nu dan toch definitief afgemeld als FvD-voorvechter – je weet het trouwens nooit… – en lijkt mij een kijkcijferkanon in ’The States’. De gesoigneerde Mr. Hiddema is de rol van juridisch commentator bij de nieuwe ’Donald Saturday evening show’ op het lijf geschreven. Hij hoeft niet eens juridische onderwerpen te behandelen, want dat interesseert de kijkende Trumpfan toch geen zier. Ach, Theo kan volgens mij uitnemende verhandelingen geven over maatpakken van Armani en andere couturiers. Ik heb alvast een tip voor je Theo! Fluister die Trump zo snel mogelijk in het oor dat zijn das altijd te lang gestrikt is.

Chaos in the Netherlands, there are cars being burnt, there are politicians that are being burnt … and yes, there are no-go zones in the Netherlands.(was getekend, Cornelis Piet Hoekstra tijdens een congres in 2015 van de Amerikaanse anti-Islamdenktank American Freedom Alliance)

VS Ambassadeur (in Nederland) Pete Hoekstra is medeplichtig aan hoogverraad Trump” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s