Hiddema is een nog grotere charlatan dan Baudet

Op de valreep heeft ’overlever’ Theo Hiddema het dan toch geflikt, niet Thierry Baudet maar de bejaarde strafpleiter verdient de bokaal voor Poltieke charlatan van 2020. Eind november 2020 vertrok hij pardoes uit de Tweede Kamer, juist toen de FvD-leden en politici hopeloos met elkaar overhoop lagen. In een brief aan Tweede Kamervoorzitster Arib verklaarde hij zichzelf ’politiek arbeidsongeschikt’. Dit baseerde hij mede op ’recent opspelende persoonlijke omstandigheden, verband houdende met zaken als goede smaak, eigendunk en arbeidsvreugde’. Amen , zou ik zeggen Theo!

Maar nu de stofwolken enigszins zijn gaan liggen heeft de grijze eminentie zich bedacht. Ten eerste meent de advocaat (die in het verleden al eens tuchtrechtelijk berispt was wegens te hoge declaraties, red.) dat Thierry Baudet uiteraard niet van van racisme en antisemitisme beticht kan worden. ’Hij chargeert uit balorigheid’ is de conclusie van Mr. Hiddema die als strafpleiter toch moet weten dat gedane uitspraken en gedragingen (strafrechtelijke) consequenties kunnen hebben……Want zei ene Baudet niet tijdens een diner ten behoeve van teambuilding dat ’bijna iedereen die hij kent toch antisemiet is’? Over goede smaak gesproken Theo Hiddema!!!

Tja, Theo vertrok inderdaad ’zomaar’ zonder dat hij zich voor zijn vertrek (en ook daarna) in de ego-conflicten mengde. ’De onrust binnen de partij’, dat was naar Hiddema’s zeggen de voornaamste oorzaak van zijn vertrek. Als een rat verliet hij het zinkende galjoen van de renaissancevloot, maar besloot op zijn schreden terug te keren toen hij tot zijn eigen verbazing bemerkte dat Thierry’s galjoen – weliswaar met flinke averij – nog drijvende was. Tijd om kapitein Baudet weer bij te staan, vliegensvlug trippelde Hiddemaatje via de trossen het schip weer op……

Hiddema’s verklaring in de Volkskrant: ’ik heb het deugdzame mens Baudet in de kou laten staan’. Ja, zo kun je het ook verwoorden, nietwaar? Hij voegde er nog veelbetekenend aan toe dat hij ’week wordt als was op het moment dat hij Baudet weer ziet’. Och, wat een hartverwarmend en betrokken heerschap is die Hiddema toch. Ik moest bijna het pochetje (lefdoekje) uit mijn colbert vissen wegens hevig opborrelende emotionaliteit.

’Schijterig’ noemde Hiddema zichzelf vanwege het niet-beantwoorden van apps en telefoontjes van de zich in de nesten gewerkte FvD-leider. Ik heb andere uitdrukkingen in gedachten, die leest U verderop nog wel. Baudet toonde zich een politieke Houdini en won de georganiseerde FvD-lijsttrekkerverkiezingen met landslide. Hoe dit mogelijk was? Tja, de FvD-politici en leden die nog enigszins bij de pinken waren zegden hun lidmaatschap op om ergens anders hun politieke geluk te beproeven. Over de blijvers zeg ik maar liever ’nada’, de uitkomst van de lijsttrekkersverkiezing spreekt immers boekdelen….

En ja hoor, bootsman Hiddema gaf alweer aan Thierry Baudet volmondig te ondersteunen en kondigde zijn plek op de komende kieslijst van het FvD aan. Ditmaal als lijstduwer en dat betent dat hij als stemmentrekker wil fungeren, niet als serieuze kandidaat voor een Tweede Kamerzetel. Edoch, Theo heeft de definitie van lijstduwer ook al gewijzigd, Hij sluit absoluut niet uit dat hij weer in het Tweede Kamerbankje plaats zal nemen. ’Als ik een overweldigende duw krijg, dan moet ik’. Tot zover de logica van Mr. Hiddema.

Een aardig kijkje in de ziel van Theo zien we als de volgende opmerking zijn mond ontsnapt: ’ik heb weer zin om met hem (Baudet, red.) de zaaltjes in te gaan.’ Ahaa, daar komt het ijdele konijn uit de hoge hoed! De gesoigneerde Hiddema was het vanaf het begin van zijn politieke loopbaan gefocussed op media-aandacht. Niets meer en niets minder, voorgaand relaas kan niet anders dan deze conclusie rechtvaardigen. Ik meen zelfs – wellicht boosaardig – dat die hele Baudet Hiddema geen mallemoer intereseert. In strafrechtelijke termen: wettig en overtuigend bewezen! Althans wat betreft het ’media-aandachtzoeken’.

Nogmaals, ’Schijterig’ noemde Hiddema zichzelf. Ik kwalificeer hem als een zwart konijn springend uit de hoge hoed, maar zonder de dagelijkse ongemakken als gevolg van diarree. Kampt Hiddema wellicht met andere ongemakken misschien? Ja, wat dacht U van een ongeneeslijke behaagziekte, gecombineerd met narcistische en ijdeltuitige trekjes. Hee, maar had ik deze kwalificaties ook al eens op Baudet betrokken? Klopt, maar voor Hiddema gelden ze in dubbele mate. Het probleem is alleen dat hij deze ’ongemakken’ niet als zodanig beschouwt….

BEHAAGZIEK is iemand die het belangrijk vindt dat anderen hem/haar leuk vinden en zich daarnaar gedraagt. Steekwoorden: ijdel, ijdeltuitig, koket, parmantig, pronkzuchtig

Een CHARLATAN is een speciaal soort oplichter die voorziet in zijn behoeften door systematisch mensen te bedriegen over zijn afkomst, vaardigheden, INTENTIES of prestaties. Een charlatan maakt gebruik van zijn charme. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s