Kapitein Baudet’s renaissancevloot-bemanning pleegt muiterij

De eerste gedachte die bij me opkwam bij het vernemen van het bericht dat Thierry Baudet zich terugtrekt als partijleider en lijsttrekker was de titel van een film: muiterij op de bounty, een oude klassieker uit 1962. Mijn tweede gedachte was deze filmsuggestie per tweet door te sturen naar Baudet, maar ik vermoed dat mijn idee niet op prijs zal worden gesteld. Er rest de inmiddels teruggetreden gevallen politicus niets anders dan het pingelen van een treurmars op zijn vleugel…..

Maar misschien kan de voorzitter van FvD’s jongerenclub Freek Jansen staande naast de piano nogmaals de ’uil van Minerva-speech’ voordragen. Misschien is het een pleister op de wonde, een echo uit een succesvol verleden. De FvD was na de provinciale statenverkiezingen de grote winnaar en ’the sky leek the limit’. Gearmd stonden Thierry en zijn ’godfather’ Henk Otten op het podium van hun ’moment of glory’ te genieten. Het momentum was echter snel voorbij, kort erna vertrok Henkie – uit Hijken, Drenthe – met veel bombarie uit de FvD-tent.

Otten trok al snel wat andere muitende FvD’ers naar zich toe, het duo Snuf en Snuitje – Hidema/Baudet – bleef met een gedecimeerde bemanning over. Gelukkig had Thierry dit jaar ook een succes te melden, Wybren van Haga kwam als bootsman de FvD-armada versterken. Goede aanwinst ook deze van Haga, eruit geflikkerd bij de VVD wegens repeterend voorkomende (zakelijke) belangenverstrengeling. Maar ook zijn arrogante en neerbuigende gedrag werd binnen de VVD-gelederen niet meer gepikt. Kortom: van Haga past precies in het FvD-profiel!

Tja, boezemvriend Otten was exit, dus de eenzame Thierry zocht naarstig naar een nieuwe buddy. Daarvoor kwam zijn jongere dubbelganger Freek Jansen in aanmerking. Dat is een ’politicus pur sang’, geboren te Oldebroek op de biblebelt. Een gemeente waar de Gerefo’s tegen de 60% van de raadszetels bezetten. Een onmiskenbaar vrije en liberale omgeving, dat is duidelijk. Als je dan als jonge student politicologie in Amsterdam gedropt wordt kan dat nog wel eens trauma’s opleveren natuurlijk. Voor zijn gevoel moet hij wel in Sodom en Gomarra terecht zijn gekomen.

Is dit oordeel niet een beetje overdreven, geachte columnist? In het geheel niet! Enkele uitspraken van de jongerenvoorzitter: ’de westerse beschaving beweegt richting haar ondergang, Netflix maakt onze bevolking tam en geïsoleerd, transgenders en gender fluids onderzoeken continu dat ze vreselijk onderdrukt worden door de boze blanke man, jongeren worden als slaven opgevoed, het is aan ons om de beschaving te redden.’ Nog meer van deze orbitale rimram? Het is wel mooi zo….

Wat trouwens helemaal niet mooi is aan deze Jansen, is dat hij toeliet dat extreem-rechtse jongeren tot zijn jongerenclub toetraden. Maar daar bleef het niet bij, deze ’politiek geëngageerde’ jonge activisten konden het niet laten hun zwarte denkbeelden verder te verspreiden in woord – vooral social media – en gebaar. Eentje citeerde zelfs dé lijfspreuk van de SS-nazis: ’meine Ehre heisst Treue’. Maar de ’bloody limit’ was toch wel de opmerking van de Zuid-Hollandse JFvD-coördinator die meende dat ’Joden internationale pedonetwerken hebben en vrouwen massaal de pornografie in helpen’.

In mei van dit jaar werd er een schoonmaakje gehouden door Freek Jansen, er werden leden geroyeeerd, maar ook klokkenluiders. De extreem-rechtse geluiden verstomden echter niet, elke keer werd er weer een nieuwe beerput geopend. Jansen stond erbij en keek er naar….Partijprominenten als Annabel Nanninga – FvD senator – en Theo Hiddema begonnen zich te roeren. Uiteindelijk werd een front tegen Thierry gevormd die werd opgeroepen om de jongerenpartij definitief op te schudden en bovendien werd hem gevraagd zich te ontdoen van zijn boezemvriendje Jansen.

Thierry weigerde, want de hele zaak was volgens hem uit de bocht gegierd door het gedrag van de media. ’Trial by media’, dat is/was Baudet’s harde conclusie van de alternatieve werkelijkheid. In feite zegt de FvD vlootkapitein dus dat de Main Stream Media alle blaam treft. Van welke (vooralsnog) Witte Huisbewoner hebben we dat eerder gehoord? Gevolg: Baudet trekt zich terug, maar blijft wel in de Tweede Kamer voor het FvD en is overigens best bereid lijstduwer te worden van zijn partij. Tja, Thierry, ik weet het niet, ik vrees dat je je kapiteinspet in zee kunt gooien en je schippersfluitje mag vanaf nu ook in de binnenzak van je colbertje. Als die kenau van een Annabel Nanninga je niet dwingt het fluitje door te slikken. Samen met je maatje Freek mag je van geluk spreken als de partijopstandelingen jullie in een reddingssloepje laten vertrekken. Overigens ga ik er dan wel van uit dat Theo Hiddema het sloepje voordien met een lege champagnefles heeft lekgeslagen. Waarom? Zo is Theo, oog om oog, tand om tand….

LAATSTE NIEUWS: Theo Hiddema vertrekt per direct uit de Tweede Kamer. Als redenen geeft hij op: opspelende persoonlijke omstandigheden, verband houdende met goede smaak, eigendunk en arbeidsvreugde. Mijn reactie: dat sloepje heeft Theo vast lekgeslagen met een goedkope supermarkt-champagnefles. De Veuve Clicqot heeft hij voor thuisconsumptie bewaard natuurlijk. ‘Verband houdende met goede smaak……’

Hoelang stellen mijn partijgenoten hun geduld nog op de proef terwijl het vlaggenschip van de renaissancevloot zinkende is? (Thierry Baudet in een uitgelekt gesprek met zijn ’buddy’ Freek Jansen, d.d. 20 november 2020)

Nee hoor bovenstaande is fakenews, maar ik sluit niet uit dat een uitspraak van gelijke strekking wel gedaan is door Mr. Dr. Thierry Henri Philippe Baudet

De originele uitspraak luidde als volgt:

Hoelang stellen het partijkartel en de baantjescarrousel ons geduld nog op de proef terwijl het vlaggenschip van de renaissancevloot klaarligt?

Het is mooi geweest met het rondtrekkende circus Baudet. Thierry jongen, Adieu!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s