Deze Amerikaanse Trump-lakeien komen (voorlopig) niet meer terug

Velen – all around the world – slaakten een zucht van verlichting bij het definitieve einde van het ’Trumptijdperk’. Dat geldt evenwel niet voor ene Xi Jinping en Vladimir Poetin. Beide waren wel degelijk gebaat bij een volgende termijn van Humpty Dumpty, niet in het minst om geopolitieke redenen. Poetin ’stookt’ al jaren in Europa en is bij twee dingen gebaat: 1. hoe meer tegenstellingen er tussen Europese landen en de USA bestaan, hoe beter de situatie voor het Kremlin. Daarmee kan de invloedssfeer van de Russische beer vergroot worden, vooral in Oost-Europa. Bovendien kan Poetin dan de Donbass gemakkelijker ’lostrekken’ van Oekraïne. 2. hoe grilliger en inconsequenter het Amerikaanse  geopolitieke beleid van de Amerikaanse president is, hoe beter Poetin zijn internationale strongholds – Syrië! – kan consolideren en uitbreiden.

Bovenstaande geldt in grote mate ook voor Xi Jinping, alleen de accenten liggen anders. In Europa heeft China nog grotere belangen dan Rusland, vooral op economisch gebied. Maar op economische macht volgt politieke macht en die is al jaren merkbaar. In Servië hangen regelmatig levensgrote Xi Jinping posters aan de muren, Montenegro is financieel allang gemangeld als een loempia en de Rotterdamse haven is reeds voor een aanmerkelijk deel in handen van die communistenbende bende uit Peking. Deze (op)mars van de Chinezen wil Joe Biden samen met de Europeanen straks maar wat graag vertragen. Op het wereldtoneel is China meer economisch dan militair actief, maar zoals Don Lucchesi in the Godfather reeds wijs opmerkte: ’finance is a gun, politics is knowing when to pull the trigger’. Langzamerhand verovert China het Afikaanse continent, waarvan Trumpie niet eens weet waar het precies ligt……

Helaas is het Trumpisme in de VS niet voorbij met het aantreden van Joe Biden en dat heeft drie redenen: de alsmaar dieper worden kloof tussen arm en rijk waarvan de witte Joe Sixpack tevens de dupe is geworden. En die Joe stemt van zijn lang zal z’n leven niet meer op een democratische presidentskandidaat 2. mede door de social media hebben velen zich in hun eigen bubbel teruggetrokken, Trumpaanhangers en Democraten praten eenvoudigweg niet meer met elkaar. Overigens wordt die bubbelvorming nog eens extreem ’gepusht’ door zenders als FOXnews die zich schuldig maken aan systematische opruiing. 3. de Democraten moeten ’not in the least place’ hun hand in eigen boezem steken. De kosmopolitische neerbuigende stijl van Democratische politici is vaak te stuitend voor woorden. Daar heeft  die ’farmer’ in North Dakota natuurlijk niets mee….

In ieder geval zijn we van de volgende engerds straks (voorlopig) verlost, ik stel ze even aan U voor:

Mike Pence, Vice-President (1959 – ). Tja hoe zal ik dit sujet nu kort omschrijven? Mmmh, Christenfundamentalistisch schoothondje van Trump komt volgens mij het dichtst bij de waarheid. Pence is een Evangelische Protestant, kortweg worden deze Christenen ’evangelicals’ genoemd. Natuurlijk is Mike tegen (bijna) elke vorm van abortus en ondersteunt hij van ganser harte de illegale nederzettingenpolitiek van Israël. ’Truely’, Een barmhartig Christen in hart en nieren. Vooral homoseksuelen mogen zich bijzonder verheugen in zijn Christelijke naastenliefde. Maar niet heus…..Maar het aller- allerergste is natuurlijk wel dat deze ras-schijheilige zijn baas altijd de hand boven het hoofd heeft gehouden, terwijl deze zo’n beetje alles heeft geflikt wat God verboden heeft. Alles voor ’the good cause’, bijvoorbeeld de banvloek op abortus. Die Pence moet een Christen voorstellen? Ik heb heel andere benamingen in mijn hoofd……

Jared Kushner, schoonzoon en persoonlijk adviseur van zijn schoonpapa, 1981 – ). Getrouwd met dochterlief Ivanka en één van Trump’s lievelingetjes. Opgegroeid in een Joods-Orhodoxe familie en zoon van een projectontwikkelaar. Die projecten liepen overigens niet alle even goed af, de ’ouwe’ Kushner heeft twee jaar moeten brommen wegens belastingontduiking en illegale campagnedonaties. Maar daar kan Jared Kushner natuurlijk niets aan doen…… Dat weerhield (schoon)zoonlief er overigens niet van de leiding over te nemen van papa’s Kushner companies. Tijdens de vorige verkiezingscampane sprak Kushner met schimmige Russische lieden die wellicht compromitterende informatie over Hillary Clinton zouden kunnen leveren. En natuurlijk heeft Jared zich als speciaal gezant beijverd voor het dit jaar gepresenteerde Palestijns- Israëlische vredesplan dat de facto het einde betekent van een gedroomde Palestijnse eenheidsstaat. Het plan had dan ook beter ’the full annexation of Palestinian territory’ kunnen heten. Het is werkelijk een grof schandaal dat deze op internationaal diplomatiek gebied totaal onervaren zakenman-snotneus als ’serieuze’ vredespartner werd gepresenteerd aan de Palestijnen. Een grotere schoffering kan ik mij niet eens voorstellen.

Mike Pompeo, minister van buitenlandse zaken 1963 -). Weer zo’n evangelical, lid van de Tea Party en voormalig CIA-chef. Mike heeft wel een smetje op zijn blank-Christelijk blazoen, hij heeft namelijk al een echtscheiding achter de rug. Oei, oei, als de heilige Petrus daar maar niet achter komt als Pompeo op de hemeldeur klopt. Mijn verwachting is dat het meer ’bonken wordt,’ gepaard gaande met de volgende schreeuw: ’let me in immediately, I’m from the CIA!’. Verder bereidde Pompeo de ’vredesbesprekingen’ met Kim Jong-un voor die naderhand toch niet zo’n succes bleken te zijn. Nu ja, op de wederzijdse liefdesbrieven tussen Kim en Donald na uiteraard. De minister kon zijn baas prima naäpen in het verspreiden van erbarmelijke leugens. Één voorbeeldje? ’Er is een enorme hoeveelheid bewijs dat het Coronavirus uit een laboratorium uit de Chinese stad Wuhan afkomstig is. En: ’onze beste expers weten zeker dat het virus door (Chinese) mensenhanden is vervaardigd’. Lekkere uitspraken nietwaar? Vooral als het bewijs door Pompeo er niet bij wordt geleverd. Te vergelijken met de recente uitspraak van Trumpie dat er bewijs is van grootschalige fraude bij de onlangs gehouden presidentsverkiezingen. Met Chinezen ’bashen’ heb ik overigens niet zoveel moeite, maar zo?

Rudy Giuliani, Trump’s persoonlijk juridisch adviseur 1944 – ). Deze oude, sluwe vos kennen we natuurlijk nog wel als de voormalig burgemeester van New York. Om maar meteen met de deur in huis te vallen memoreer ik zijn meest tragikomische uitspraak: ’de waarheid is de waarheid niet’. Tja, ik geloof dat je alleen met zo’n motto mentaal in staat bent juridisch adviseur/advocaat van Trump te worden…..Volledig losgeslagen van de waarheid hoor je deze Giuliani de laatste jaren de gekste dingen verklaren. Regelmatig heb ik me afgevraagd of dit nu wellicht komt door opkomende seniliteit of een maandelijks ’vette invoice van Giuliani Inc., in te dienen bij de portier van het Witte Huis. Uiteraard vond Rudy meteen na de presidentsverkiezingen ook dat deze waren vervalst. Eigenlijk is Giuliani Trump’s juridische sweeper. Hij manipuleerde en bestookte ex-minnaressen en andere temeiers waar Trump intiem contact mee had, zodat deze geen publicitair gevaar zouden opleveren voor de ’viriele’ president. Voormalig persoonlijk advocaat Michael Cohen noemde Giuliani eerst een eerlijk  rechtschapen mens om hem na twee maanden met de volgende uitspraak met de grond gelijk te maken: ’Cohen is een ongeloofwaardige leugenaar.’ Tot slot Giuliani’s tweede leukste uitspraak (met stip): ’de president is een eerlijke man’. Waarvan akte….

En als laatste joker Pete Hoekstra, USA ambassadeur in Nederland, 1953 – ). Ook Christenfundamentalist, in zijn geval Protestants Gereformeerd. Aan deze Pinocchio wil ik niet teveel woorden vuilmaken, inmiddels heb ik twee artikelen aan deze ’fakenews’ non-valeur besteed. Voor Thierry Baudet is het doodzonde, de Amerikaanse ambassade en residentie konden inmiddels tot filiaalkantoren van het FvD worden gerekend Thierry jongen, snel Arnon Grunberg achterna die ook wacht op zijn Amerikaanse paspoort. Kun je daar meteen de politiek in, die diep (nep)Christelijke en complottheoriegevoelige Amerikanen zijn vast gemakkelijker te manipuleren dan het stemvee in Nederland. Zet ’m op Thierry, ik hoop dat je succesvol wordt. Hebben wij tenminste geen last meer van je pathologische gezwets en gezever, veroorzaakt door een opgelopen trauma op de middelbare school. Robert Jensen, de gevallen ’showmaster’ mag ook mee in het vliegtuig, opgeruimd staat netjes. En wat mij betreft die SGP-mannenbroederskaravaan ook. Lekker samen psalmen zingen in een Boeing op weg naar Washington of New York. En niet vóór het zingen de Boeing uitstappen, hè. Behalve als U van mening bent dat de Heere God U geroepen heeft….

Op het J.F. Kennedy ’airport’ heet Arnon Grunberg jullie allemaal van harte welkom. Wat zijn eerste woorden zullen zijn?

Hoe lang zal mij mijn vijand pla – gen, En mij verachtelijk vertreên? (uit Psalm 13, vers twee)

Psalm 13? Ja die bestaat, net zoals vrijdag de dertiende. Lieve mannenbroeders, alstublieft niet op aanstaande vrijdag 13 oktober vertrekken, alstublieft! Maar waarom eigenlijk niet? Thierry is bang dat hij door één van de SGP’ers met Corona wordt besmet. Die komen dan namelijk rechtstreeks van een kerkdienst in Staphorst waar 1500 opeengepakte gelovigen zonder mondkapjes uit volle borst nog Psalm 12b hebben staan zingen. 12b? Ja, ja die geleuvigen benn’n wel goed, maar niet gek…….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s