Wie koopt de eerste Bond-Bikini?

In deze ellendige Coronatijden is het plezierig om zo nu en dan stil te staan bij triviale zaken. Want trivialer dan de geplande veiling van de bikini van ’Bondgirl’ Ursula Andress kun je het toch niet krijgen? Da’s trouwens niet helemaal waar, volgens het Amerikaanse veilinghuis ’profiles in history’ moeten de twee kledingstukjes toch gauw een half miljoen dollar opleveren. Inclusief de brede riemband met het vervaarlijke mes.

Honey Rider was de naam van Ursula Andress in de eerste Bondfilm – Dr. No uit 1962 – en die naam heeft ze meer dan eer aangedaan. De scène waarin ze uit de Caraïbische zee het stand op komt is legendarisch, Sean Connery – de eerste James Bond van dienst – was zwaar onder de indruk. En met hem al die (jonge)mannen uit de hele wereld die als bijen op de ’honing-bioscoop’ afkwamen. Als ik de ’modehistorici’ moet geloven betekende de bikini-scène de definitieve doorbraak van deze lapjes badstof in de wereld. Behalve in de Arabische wereld natuurlijk, daar bestaat de bourkini natuurlijk al sinds de geboorte van Mohammed….

Andress kreeg maar liefst 10 dollar-ruggen voor haar rol en dat is in vergelijking met de verwachte half miljoen bikini-dollaropbrengst natuurlijk een schijntje. Aan de andere kant, het totale budget van Dr. No betrof destijds 1,1 miljoen USD. Gek idee, met de bikiniverkoop had de helft van de eerste Bondfilm gedraaid kunnen worden. Vergelijkingen die slaan als een financieel tang op varken? Tuurlijk, tuurlijk, toch vind ik het een interessant gegeven. Verder dient niet onvermeldenswaardig te blijven dat Andress geen woord gesproken heeft in Dr. No. Honey Rider’s teksten werden door een andere damesstem ingesproken vanwege het Zwitser-Duitse accent van Andress. Haar wieg stond in het Zwitserse Ostermundigen en van daaruit heeft ze de ganse (mannen)wereld veroverd. Een klein lijstje van haar mannen/minnaars: Julio Iglesias, Jean-Paul Belmondo, voetballer Roberto Falcão, Dennis Hopper, James Dean, Ryan O’ Neal, Marcello Mastroianni etc etc, enz

Nee, Sean Connery heb ik niet op het celebrity-lijstje kunnen aantreffen, maar misschien was Ursula wel niet zo geporteerd van de Britse geheimagent. In 1962 was Sean namelijk al kaal als een knikker, in iedere Bondfilm kreeg James Bond een passend toupetje van de fimcrew. Maar dat deed natuurlijk niks af aan zijn viriele uitstraling, Andress zag dat wellicht iets anders…..Op 59-jarige leeftijd werd Connery door het Amerikaanse magazine People uitgeroepen tot sexiest man alive. De nuchtere Schotse reactie van Sean: ’er zijn ook niet zoveel sexy dode mannen, of wel?

Terug naar de Bond-bikini? Wie o wie zou er nu zo’n immens bedrag neertellen voor twee lapjes stof? Immens bedrag? Niet zo klein denken beste columnist, voor het immer groeiende aantal miljardairs in de wereld is een half miljoen USD niet meer dan een miniscule amuse. Sinds 2016 zijn er meer Chinese miljardairs dan Amerikaanse en (rijke) Chinezen zijn vaak nogal gepreoccupeerd met westerse producten en statussymbolen. Ik vrees echter dat de meeste Chinese vrouwtjes de bikini-outfit van Honey Rider niet past. Daar zal een kleermaker flink wat van moeten ’innemen’, maar dan zijn de iconische badstofjes wel naar gallemiezen. De bikini zal wel in een glazen lijst aan de (Chinese) muur komen te hangen, vlak naast de afbeelding van De Grote Roerganger Mao Zedong. Boven de twee afbeeldingen staat dan in Chinese koeienletters: schoonheid en politiek komen uit de loop van een geweer.

Wie er volgens mij nog meer geïnteresseerd is in de badkledij? Natuurlijk schiet ene Trump me meteen in gedachten, zou zijn vrouw Melania er misschien in passen hoor je Humpty Dumpty al fantaseren. Maar misschien is Melania alleen nog maar voor de ’vorm’ first lady, haar lichaamstaal verraadt regelmatig dat het gedrag en de uitspraken van haar man haar goedkeuring niet altijd wegdragen. Nu ja, de aankoop kan altijd nog doorgeschoven worden naar dochterlief Ivanka. Zij is dan wel geen actrice, maar wel (oud) model. Bovendien is haar moeder – Ivana Zelničková – van oorsprong Tjsechisch en dat land ligt toch in de buurt van Zwitserland? Verrek, ik bedenk me opeens dat Trumpie het Bikini-setje eigenlijk cadeau zou moeten doen aan deze Zelničková, omdat hij van de Tsjechische gescheiden is toen uitkwam dat hij een affaire met een andere vrouw was aangegaan. Als verlate verontschuldiging, zeg maar…….

Nog meer kandidaat-kopers? Patty Brard misschien, die is inmiddels toch flink afgevallen? Ik weet niet of Patty er de centen voor heeft, in de jaren 90 kreeg ’La Brard’ immers financiële problemen, onder andere veroorzaakt door één van haar ex-mannen. En oplichter natuurlijk…. Bestaat dat Patty-programma ’dancing on ice’ nog? La Brard als ’holday on ice-star’ in Bond-bikini, dat moet wel chocoladeletterkoppen – en dito foto’s – opleveren op de Stan Huygens– en Privépagina van de Telegraaf!

Wanneer zou RTL-boulevard mij bellen als redacteur, of beter nog als presentator? Ik heb me met dit artikel toch wel bewezen als ’bekwaam’ roddeljournalist?

Wie nooit de charmes van de roddel heeft genoten, werpe de eerste steen. (Amos Oz, Israëlisch schrijver, 1939 – 2018))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s