Pinocchio-ambassadeur Pete Hoekstra stemt straks op fopintellectueel Baudet

Zou die gereformeerde Christenfundamentalist Cornelis Piet Hoekstra – VS-ambassadeur in Nederland – nog de Nederlandse nationaliteit bezitten? Per slot van rekening is hij in Groningen geboren. ’Anyway’, hij heeft zijn stemadvies voor de Nederlandse bevolking al gegeven met het mede-organiseren van een fundraising-bijeenkomst voor Baudet’s FvD op de Amerikaanse ambassade. In november vorig jaar was hij ook al ’the Special Guest’ op het FvD-congres.

Hè, wat zullen we nu beleven, een ambassadeur die politiek bedrijft in een ’gastland’? Inderdaad, daarover bestaan nu geen twijfels meer, Pete Hoekstra toont zichzelf als een ’politieke mol’ die nu zelfs zijn kop uit het zand durft te steken. Willem-Alexander nam in 2018 – bij Pete’s aanstelling – zijn geloofsbrieven in ontvangst, maar die kunnen nu wel door Máxima op de spreekwoordelijke brandstapel worden gegooid. En niet alleen vanwege het feit dat Hoekstra zich onrechtmatig met de Nederlandse politiek bemoeit. Hij was het die in 2006 tijdens een persconferentie in Caïro beweerde dat er in Irak honderden chemische (massavernietigings)wapens waren gevonden. Zijn uitspraken waren de opmaat voor de Amerikaanse invasie in Irak, U kent inmiddels de gevolgen van dit militaire avontuur…….

Een typische vertegenwoordiger van de Trumpdoctrine, deze Cornelis Piet. Doctrine? Nu  ja, het is inderdaad een beetje overdreven om Trump’s levensmotto tot doctrine te bombarderen. Welk levensmotto dan? Gewoon, altijd liegen en de kluit belazeren totdat je erbij neervalt. Natuurlijk schurken Baudet en zijn bontgekleurde supporters graag tegen deze doctrine aan. FvD’ers proberen op alle fronten Trump en consorten na te apen en ik moet zeggen, dat gaat ze niet slecht af. Één van de leukste jokkebrok-voorbeelden? de Europese Unie is opgericht om oorlog te voeren en om vrijhandel in te perken’. Was getekend, Thierry Baudet, pianospeler tussen de kamerdebatten door. Tja, hoe moet je hier nu op reageren? 112 bellen, ja daar dacht ik ook al aan…..

Terug naar politieke (Momfer de) mol Hoekstra. Even wat feiten op een rijtje. In november van vorig jaar bezocht Hoekstra als ’special guest’ het FvD-congres en hield daar een vlammende speech. Nederland moest zich toch echt aan de 2% begrotingsnorm voor defensie houden die de NAVO voorschrijft. Natuurlijk ging de schaduwminister van defensie kapitein (van de renaissancevloot) hier onmiddelijk mee akkoord. ’Wij gaan voor de twee procent’ toeterde Thierry. (noot: een registratie van Hoekstra’s toespraak is terug te zien op de Facebook-pagina van FvD, met daaronder een knipperende banner: ‘Steun onze beweging, word lid!’)

Waarom was Pete naar het FvD-congres getogen? Omdat hij uitgenodigd was natuurlijk. Bovendien zo sprak de ambassadeur wijs: ’ik deel de visie van Amerika waar ik kan’. Hij bedoelde natuurlijk het ’levensmotto’ van Trump, maar dat terzijde….Vervolgens organiseerde het FvD een partijbijeenkomst op de Amerikaanse ambassade met als gastheer? Hoekstra uit Groningen natuurlijk.

’Het was een soort netwerkbijeenkomst om elkaar weer even allemaal te zien’, zegt Kamerlid Wybren van Haga, die bij VVD geroyeerd werd en zich aansloot bij Baudet. De e-mail uitnodiging voor de bijeenkomst, eigenlijk een op Amerikaans leest geschoeide ’fundraising event’ vermeldt  dat de gasten zich bij de ambassade mogen ’vervoegen’ op uitnodiging van Forum voor Democratie én Pete Hoekstra. Tenslotte is de uitnodiging ondertekend door Joyce Vastenhouw, Hoofd Fundraising FvD.

Naast Hoekstra’s speech deponeerde Baudet ook wat zilverlingen – uit het vrachtruim van één van zijn renaissance-galjoenen – in het zakje. De FvD-leider deed aan zijn enthousiaste volgelingen de campagnestrategie uit de doeken. Bekend Vastgoedondernemer Erik de Vlieger was in de zevende hemel op Amerikaans (ambassade)grondgebied: als de Republikeinen de verkiezingen winnen worden Democratische kopstukken gearresteerd en zal Trump alle rechters vervangen’. En: ’Trump komt naar Nederland om Baudet te helpen’. Realistische mensen ook, die FvD’ers……

Navraag onder Amerikaanse diplomaten levert een tamelijk schokkend beeld op. Een politieke bijeenkomst op de Amerikaanse ambassade? dat gaat toch echt te ver. Diverse hoogleraren als Alan Henrikson en de Nederlandse Marcel Brus zijn ’not amused’. Brus: ’het organiseren van partijbijeenkomsten door een ambassade staat op gespannen voet met het verdrag van Wenen uit 1961.’ En uit deze overeenkomst heeft ene Trump zich nog niet teruggetrokken……

Overigens hield/houdt de FvD propagandamachine – nu ja, machientje – zich erg op de vlakte over het ’political fundraising event’. Een week na de bijeenkomst stuurde Baudet slechts het volgende tweetje de wereld in: ’een goede discussie op de Amerikaanse ambassade’. Volgens mij voelde Thierry al nattigheid…….Die natte broek was niet lang daarna ook van toepassing op Hoekstra. De US embassy liet weten het ’event’ te kwalificeren als een Town Hall Meeting. Maar zo’n meeting is per definitie openbaar en dat was deze – besloten – bijeenkomst zeker niet. Of zoals een deelnemer/ondernemer desgevraagd verwoordde: ’het was zeker geen town hall meeting, daar was het te besloten voor. Het was meer een informele kick-off van de verkiezingscampagne.’

Pete Hoekstra heeft zich in het recente verleden als volledig incompetent bewezen voor welke (diplomatieke) functie ook. In ’The States’ had hij het tijdens een persconferentie al eens over ’Nederlandse politici  die regelmatig worden verbrand’. Deze uitspraak ontkende hij ten overstaan van een Nederlandse journalist. ’Fakenews’, dat was zijn kwalificatie, maar dat nam hij terug toen er beeld en geluidbewijs werd vertoond. Voor de goede orde: hij nam niet terug dat hij onterecht het gebeurde als ’fakenews’ kwalificeerde, nee, nee. Hij ontkende vervolgens het woord ’fakenews’ niet eens in zijn mond genomen te hebben…..Een andere giller? Zijn ontmoeting met boulevardcharlatan en Coronavirusontkenner Robert Jensen waarover Hoekstra nog trots twitterde ook. Plaats van handeling van de ontmoeting van deze twee hoogbegaafde intellectuelen? De Amerikaanse ambassade….

Vervolgens nog wat huiswerk voor Willem-Alexander. Zoals gemeld kunnen Hoekstra’s geloofsbrieven beter in de Koninklijke open haard worden gemieterd, maar misschien heb ik een beter idee. Beste Willy, maak een kokerje van die geloofsbrieven, stop ze in lege wijnfles (met Californisch etiket uiteraard) en werp de fles met een koninklijke zwaai vanaf het Wassenaarse strand in de Noordzee.

Hopelijk komt de fles via de Chinese zee aan land bij Shanghai in de buurt. Na het openmaken op het Chinese veiligheidsministerie zal Xi Jinping uiteindelijk Trump om uitlevering van Hoekstra vragen. Waarom? Liegen mag niet in China. Sterker nog, op simpele communicatie – op papier bijvoorbeeld – staat de doodstraf. Daar heb je niet van terug, hè, Trumpie?

En wat dacht U van het volgende, geachte afgevaardigde Mr. Dr. Baudet? Stel dat de partij DENK een zelfde soort fundraisingparty had georganiseerd op de Turkse ambassade in Nederland? Thierry had op zijn achterste benen gestaan, zoveel is zeker. ‘Turkse Islamitische infiltratie in Nederland! Schande! Diplomatieke banden met Turkije opschorten!’ Dergelijke taal had de FvD-leider vast uitgeslagen. Soms is die fopintellectueel wel degelijk voorspelbaar…..

Tot slot nog even een compliment aan het adres van de SP. De partij meent dat Hoekstra maar naar huis moet worden gestuurd. Er zijn zeer weinig SP-standpunten waarmee ik me kan vereenzelvigen, maar op dit onderwerp vinden we elkaar. Ik verzorg gaarne persoonlijk de spreekwoordelijke pek. Of veren……

I think cleaning at the CIA needed to happen (Cornelis Piet Hoekstra, Amerikaans nepdiplomaat 1953 – )

Mijn versie: I think cleaning at the Dutch US Embassy swinery needs to happen…….

LAATSTE NIEUWS: desgevraag meldde Baudet dat ’er geen sprake was van een fundraisingevenement.’ Het was meer een ’transatlantische vriendschapsavond’. Ach ja, Voor wie is Baudet nu een nuttige idioot, voor Trump of voor Poetin? Ik zal U een geheimpje verklappen: voor allebei!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s