Rob Jetten (D66):Wilders is de Orbán van de lage landen

Geert Wilders profiteert politiek maximaal vanwege zijn Marrokanenuitspraak. alle media berichtten de laatste weken over het vonnis van het Gerechtshof. Wilders is veroordeeld voor groepsbelediging maar niet voor het verspreiden van haat en discriminatie. Bovendien werd hem geen straf opgelegd. Eerste reactie van Wilders na de uitspraak: ’Nederland is een corrupt land geworden’……….

Allemaal gratis (verkiezings)reclame voor de man met het Mozart-kapsel en dat legt hem geen windeieren. In de nieuwste peilingwijzer schiet de PVV alweer omhoog naar 16 tot 20 zetels, 4 meer dan in mei van dit jaar. De Kapitein van de renaissancevloot heeft het nakijken, Thierry Baudet kan op ongeveer de helft van de ’potentiële’ zetels rekenen. De PVV heeft momenteel 20 zetels in de Tweede Kamer, het gaat dus alweer ’mooi’ die richting uit. Na het echec tijdens de Europese verkiezingen in 2019 is Wilders ’back on the road again’. In 2019 eindigde Geert nog achter de Partij voor de dieren….

En het Wilderscircus plant alweer nieuwe voorstellingen, de PVV-leider ging (uiteraard) meteen in cassatie na het vonnis van het Gerechtshof. Wat wil je nog meer met de Tweede Kamerverkiezingen in het vooruitzicht? Thierry Baudet breekt waarschijnlijk al tijden zijn hoofd hoe hij het Openbaar Ministerie zover kan krijgen dat hij ook een vervolging aan zijn broek krijgt. Politiek bedrijven via de strafrechter, daar smullen de tokkies en Henk/Ingrid van.  De ’Mozartiaanse’ Spreekstalmeester vervolgde de circusacts tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Die zijn niet altijd even (verbaal) spannend, maar Wilders wist de aandacht weer te vangen van de pers.

Enkele Wilders-uitspraken tijdens de debatten? Vooruit:

De verschrikkelijke Marokkanenterreur!

 Nederland is geen rechtsstaat meer!

Onze rechtsstaat is failliet!

Rutte is de premier van een intens corrupt land!

 Politici die je een kopje kleiner willen maken, ambtenaren die je haten!

Veroordeeld door drie dwaallichten!

Ik wil dat de Nederlandse rechters en officieren van justitie onafhankelijk zijn!

U heeft mij in de steek gelaten, dat neem ik u kwalijk, de hele Tweede Kamer, behalve de heer Baudet

Waar was u allemaal toen ik terechtstond? Ik had steun verwacht van mijn collega’s

Ik ben juridisch vergiftigd en u heeft eraan meegewerkt.

Inmiddels sta ik op de dodenlijst van  Al-Qaeda

Als ik onbeveiligd naar huis zou gaan krijg ik meteen drie kogels in mijn rug

U krijgt mij nooit klein, ik ben sterker dan u allemaal bij elkaar’

Ik ben van (bescheiden) mening dat de politieke mediastrategie van Geert een vast onderdeel zou moeten uitmaken van elk curriculum van elke marketingopleiding in Nederland. Onder de titel: efficient marketing bedrijven zonder budget. Ik vrees dat mijn verzoek wat teveel gevraagd is voor alle marketingdeskundigen, die kletsen het liefst over de succesvolle trade-marketing strategie van pak ’m beet – bol.com of Nike. Ach ja, marketing. een belangrijk vakgebied, maar het heeft geen fluit met wetenschap te maken.

Zijn er nog ‘minder positieve elementen’ te bespeuren in de aandachtsoffensieven van Geert uit Venlo? Zeker wel, Jesse Klaver wist een mooi gaatje te schieten in het blonde bastion. Fijntjes vroeg de GroenLinks voorman of ’Wilders’ kiezers zich ook maar niks meer hoeven aan te trekken van corrupte rechters’. Daarop had onze ’blonde held’ het volgende antwoord: ’U, heer Klaver bent de grootste hypocriet van dit huis’. Sorry, ik moet mijn excuses aanbieden, dit was natuurlijk geen antwoord. Wat dan wel? Schijnheilig, ontwijkend, slap gelul!

Geert’s vrouw is Hongaars, nog een element van de gratis marketing waar de leider van de éénmansparij garen bij spint. Hij is inmiddels kind aan huis bij de Grote Roerganger Viktor Orbán, die hem regelmatig met de grootste egards ontvangt. Wilders verdedigt de kleine Hongaarse hopman waar hij ook verschijnt, Hongarije is zijn favoriete land geworden, uiteraard volg hij Orbán klakkeloos in zijn beleid. De PVV-leider zou naadloos passen in de entourage van de Orbánisten, zijn ’voorkomen’ heeft zelfs wel iets weg van een lakei…..

’Eigenlijk bent u de Orbán van de Lage Landen’ reageerde D66 fractieleider Rob Jetten op Geert’s Hongaarse liefdesbetuigingen. Tja Rob, hier knal je wel uit de bocht, Geert is nog lang geen premier van Nederland hoor! Ik vrees dat Jetten nog steeds een beetje in de war is dat Sigrid Kaag toch de D66-kar wil trekken bij de volgende verkiezingen. Of moet ik zeggen: de bakfiets met twee lekke banden?

Rob Jetten deed een poging de kostenloze marketingstrategie van Wilders te kopiëren. Helaas, gefaald Rob! Maar snel terug naar de (marketing)schoolbanken. Veel zal dat, vrees ik niet uithalen. Waarom? Wie verstand heeft van marketing werkt niet in het (wetenschappelijk) onderwijs, maar bekleedt een positie bij een commerciële onderneming. Of beter nog: heeft een eigen’toko’.

Het rechtssysteem in Noord-Korea is nog beter dan dat in Nederland. (Geert Wilders, leider van een éénmanspartij 1963 – )

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s