Nog één keer Grapperhaus. Volgens Baudet gelooft de minister niet in Coronamaatregelen óf hij was ontoerekeningsvatbaar tijdens huwelijk.

Tja, volgens mij is overigens een ieder ontoerekeningsvatbaar tijdens zijn/haar huwelijk. Eeuwige trouw beloven en elkaar bijstaan in goede, maar vooral slechte tijden is nog tot daaraan toe. Maar hoe zit het met de huwelijkse trouw in geile tijden? Daarover oreert de ambtenaar van de burgerlijke stand nooit en meneer pastoor ook al niet. En over de voorganger van ’bevindelijk’ Gereformeerde kerk ergens op de ’biblebelt’ doe ik er helemaal het zwijgen toe. Op de Christelijke middelbare school waar ’ik veel geleden heb’ – vrij naar Multatuli – maakten wij als jonge teenagers onder elkaar besmuikt het volgende grapje: Gereformeerde mannelijke kerkgangers hebben tijdens de kerkdienst immer twee rollen pepermunt in hun broekspijpen. De ene is echter van ’vleesch en bloed’.

Nu wil ik Ferdinand Grapperhaus niet op voorhand beschuldigen van zondige gedachten over vreemdgaan met ’wilde wieven’ op één van de luxe zeejachten van Silvio Berlusconi. Nee, het gaat mij meer om de extatische toestand waarin zich veel huwelijksparen zich bevinden op en rond het geven van het sacrale ja-woord. Grapperhaus was dusdanig in de wolken dat hij zelfs in innige omhelzing met zijn kersverse schoonmoeder werd gefotografeerd. Was getekend: paparazzo-fotograaf Ferry de Kok. Voor de liefhebbers, de Kok was onder andere bodyguard van 2 Unlimited. Tja voor een roddelgraaf geldt natuurlijk altijd: no, no, no, no ,no ,no there’s no limit……

Thierry Baudet maakte daar in zijn parlementair commentaar in de kantlijn nog een opmerking over. Sommige mensen kunnen niet altijd even goed opschieten met hun – aanstaande – schoonmoeder, of woorden van gelijke strekking. Wel, ik vrees dat zulks het geval is in de persoonlijke situatie van de heer Baudet zelf. Ik heb vernomen dat hij momenteel ’slechts’ een vriendin heeft, wee de moeder van zijn liefje op het moment dat hij het ja-woord geeft in het stadhuis van Amsterdam. Ik adviseer Thierry overigens om nooit in het huwelijksbootje te stappen. Waarom niet? Zoals de Belgische mediapersoonlijkheid Wiet van Broeckhoven ooit zei is ’een getrouwde man pas succesvol als zijn schoonmoeder dat toegeeft’. Niet doen dus Thierry, sterker nog: nooit doen!

Terug naar ’Ferd’. Was hij misschien ontoerekeningsvatbaar tijdens zijn trouwerij, zoals Baudet zich afvroeg? Natuurlijk niet, wel was hij waarschijnlijk in een geestestoestand van een verrukt ventje dat de droomvrouw van zijn leven heeft geschaakt. Op zichzelf niets mis mee, niemand kan het recht op euforische gevoelens ontzegd worden. Is Grapperhaus dan misschien stiekem helemaal niet overtuigd van de zin van de strenge Coronamaatregelen in Nederland? Lijkt me ook weinig aannemelijk, de minister is intelligent genoeg om te weten dat Nederland niet te zeer uit de pas kan lopen met andere regeringen die soms nog strengere vrijheidsbeperkingen hebben opgelegd aan hun onderdanen. Nederland als Corona-parialand? Ga maar weer lekker feesten in de clubs/disco’s? In de, mede door de (internationale) media veroorzaakte verlammende Corona-angstcultuur is dat natuurlijk een ’no-go’!

Nee, nee, er is iets heel anders aan de hand en dat is eigenlijk nog veel schokkender: Grapperhaus vindt dat ’wij’ ons wel aan de Coronaregels moeten houden, maar ’hij’ – de minister op zijn troon(tje) – mag deze naar believen aan zijn laars lappen. Het is de spreekwoordelijke arrogantie van de macht die de minister in alle openheid tentoon spreidt. Met dank aan society-fotograaf de Kok. Overigens vond ik de neerbuigendheid van veel politici ten aanzien van deze kiekjesmaker bijzonder gratuit. De Kok toonde namelijk aan dat zelfs een roddelfotograaf een belangrijke maatschappelijke functie kan hebben.

Het is het typische Gereformeerde – ’fiene’ – gedrag dat we de afgelopen week in alle lelijkheid mochten aanschouwen. ’Us dominee’ spreekt op zondag hel en verdoemenis over ons uit tijdens zijn ellenlange zondagspreek – U bent allen zondigende aso’s – maar zelf gaat hij na de zondagsdienst de maximumsnelheid overtredend naar die vrome vrouwelijke ouderling die al op hem wacht in spannende lingerie. Uiteraard is deze hitsige gelovige getrouwd. Maar niet met de geestelijke natuurlijk……(voor de LHBTQ’ers onder U: U mag ook een homoseksuele ouderling invullen hoor!)

Ga ik nu niet iets te ver in mijn negatieve beoordeling ten aanzien van de bebrilde minister? Geenszins, Grapperhaus gaf de handenschudderij en omhelzingen pas achteraf toe. Pas toen de foto’s op straat lagen voelde hij zich genoodzaakt snikkend het boetekleed aan te trekken. Het was allemaal bijzonder slecht geacteerd. Allemaal bedachte emotie voor de bühne, te triest voor woorden. O ja, en laat ik voor de volledigheid niet vergeten te vermelden wat ik al eeder opmerkte: waarom moest ‘Ferd’ op 61-jarige leeftijd uitgerekend in de Coronacrisis trouwen? (noot: gisteren bevestigden zelfs Nederlandse medische deskundigen dat het Coronavaccin er echt aan komt. En nog sneller dan verwacht!)

Helaas, Grapperhaus gaat verder door het leven als minister Blok 2. De huidige minister van buitenlandse zaken levert na zijn eerlijke oprispingen over bijvoorbeeld Suriname inmiddels alleen nog maar lege briefjes in bij premier Mark Rutte. Zo zal het voortaan onze Ferd ook vergaan, het is niet anders…….

Als ik Grapperhaus was zou ik het boterbriefje meteen aan mijn – nieuwbakken – vrouw geven. Het zou bij vergissing namelijk wel eens tussen de lege briefjes kunnen geraken.

Grapperhaus slijt de rest van zijn politieke leven met een pak echte boter op zijn kale hoofd….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s