Waarom moet die Grapperhaus overigens uitgerekend in de Coronaperiode trouwen?

In Nederland zouden strikt genomen inmiddels twee bewindspersonen en één Koning moeten aftreden vanwege het feit dat ze als overheidsdienaren de Coronaregels aan hun laars hebben gelapt. Voor onze Willy ligt een abdicatie wat minder voor de hand, want zijn oudste dochter bereikt de meerderjarige  leeftijd van 18 jaar pas volgend jaar december. Dit is overigens geen beletsel om Catharina-Amalia als Koningin door het leven te laten gaan, er dient door de verenigde Staten-Generaal voor een korte periode wel een regent(es) te worden aangewezen. Ideale kandidaat? De onvermijdelijke prins Pieter natuurlijk. Moet hij als vorm van examen nog wel even bewijzen dat hij nog kan pianospelen. Het bijgaande muziekstuk vertolkt door Wim de Bie zou als leidraad kunnen dienen. Uiteraard dient van Vollenhoven dan ook de Bie’s tekst mee te zingen. Zie onder:

Overigens twee bewindspersonen? Zeker wel, staatssecretaris Ankie Broekers-Knol was immers de ambtenaar van burgerlijke stand die het huwelijk van minister van justitie Ferdinand Grapperhuis en zijn partner voltrok. Tijdens de feestelijkheden werd de 1,5 meter afstand niet altijd in acht genomen en dat werd Grapperhaus uitermate zwaar aangerekend. Nu ja, zo heet werd de soep niet nu ook weer niet gegeten, Grapperhaus ging publiekelijk door het stof, Mark Rutte deed er tijdens zijn wekelijkse persconferentie nog een schepje bovenop en dat was het dan. We deden een plas en alles bleef zoals het was.

De immer in de media aanwezige Jort Kelder meende van de week in het TV-programma Op1 dat de kersverse bruidegom stante pede had moeten aftreden. Juist hij had volgens bretel-Jort het goede voorbeeld moeten geven. Tja, als Minister gaat Grapperhaus als geen ander over de naleving van de maatregelen, inclusief boetes en een mogelijke aantekening op individuele strafbladen. Bovendien was de kale minister ’de man’ van de stevige uitspraken. Zo noemde hij deelnemers aan huisfeestjes ’een stel aso’s’. En de anderhalvemeter maatregel? ’Daar doe ik geen enkele concessies aan’ meldde hij streng vanachter zijn – kleine – brillenglazen. Behalve op zijn eigen huwelijk natuurlijk…….

Wellicht bent U van mening dat er geen opzet was om de regels te overtreden, het aantal genodigden al beperkt was en dat ’de tafelschikking’ geheel volgens de voorschriften was voorbereid. Natuurlijk, dit alles geloof ik meteen. maar ’that’s not the point’. Het simpele feit dat een minister in deze onverkwikkelijke situatie(s) is terecht gekomen roept serieuze vraagtekens op. Hoe je het ook wendt of keert.

Natuurlijk moeten we in Nederland niet Roomser willen zijn dan de Paus, per slot van rekening hoefde die enge hoofadviseur van Boris JohnsonDominic Cummings, die ja – ook niet te vertrekken, terwijl deze manipulerende hofnar willens en wetens de Coronaregels aan zijn laars lapte. De bedoelingen van Grapperhaus waren toch goed, dus laten we met z’n allen met de hand over onze harten strijken. Zo’n genuanceerd standpunt bent U waarschijnlijk niet van mij gewend, de wonderen zijn de wereld nog niet uit….

Laat ik U meteen ruw in Uw zoete droom storen, Grapperhaus heeft met zijn huwelijksactiviteiten wel degelijk de rode lijn gepasseerd. Als ’aso-huisfeestjes’ niet mogen worden georganiseerd, waarom een huwelijk met een 35-tal deelnemers dan wel? Nee, nee, nu niet aankomen met het verweer dat een huwelijk wel even wat anders is dan een boerenschuurfestijn met het goedkoopste pils van de Aldi. Het Coronavirus maakt geen onderscheid in bevolkingslagen, bovendien is elk slachtoffer van COVID-19 er één (teveel) en niemand kan met recht stellen dat het ene mensenleven meer of minder waard is dan het andere.

Als het een ’kerel uit één stuk’ was geweest had Grapperhaus zijn huwelijk tot na de komst van het Coronavaccin uitgesteld. Kijk, dán had hij blijk gegeven van het tonen van verantwoordelijkheid, een minister van justitie waardig. (noot: ’Ferd’ – zijn bijnaam – is bijna 61 jaar oud en het voltrokken huwelijk was niet zijn eerste….)

We leven in een tijd waarin de burgers in hun grondrechten worden beknot. Heel vervelend allemaal, maar veel van de opgelegde regels kan ik billijken. Maar juist in een situatie waarin burgers zo beperkt worden in hun elementaire vrijheden moet je je als verantwoordelijke overheidsdienaar twee keer bedenken voordat je – ook – in je eigen privé-situatie activeiten wilt ondernemen waarnaar met een reuzenvergrootglas wordt gekeken. Ik hoor het Thierry Baudet en consorten al roepen: ’een arrogant kartelpartijlid laat zich trouwen door een ander arrogant partijkartellid waarbij Coronaregels worden overtreden en er gebeurt niks?’. En Geert Wilders eist meteen dat alle opgelegde Coronaboetes moeten worden ingetrokken. Voorgaande reacties heb ik zelf bedacht, maar dit is de trend die ik voorzie. Toch nog maar even ’gegoogled’. Ha, ziet U wel, de politiek is vaak toch voorspelbaar: Wilders heeft inderdaad voorgesteld de boetes in te trekken en Baudet rept over de ’onacceptabele arrogantie van de macht’……

Grapperhaus haastte zich te melden dat hij en zijn ’kersverse’ vrouw per persoon 390 Euro zullen overmaken naar het rekeningnummer van het Nederlandse Rode Kruis. Naar zijn zeggen ’om spijt te betuigen’. (noot: 390 Euro is de boete die staat op het overtreden van de Coronaregels). Tsjongejonge, wat een slap gedoe zeg! Ten eerste was het gepast geweest als het echtpaar Grapperhuis geld had overgemaakt naar één of ander kankerfonds. Waarom? Door de regeringsmaatregelen konden veel kankerpatiënten niet de zorg krijgen die ze keihard nodig hadden en ten tweede wil ik nog even een opmerking maken over het gedoneerde geldbedrag. Had dat nu niet iets hoger kunnen zijn dan precies het bedrag van de boete? Wat een vrekkerige mentaliteit zeg! Ik word er bijna onpasselijk van……

Het FvD en de PVV spinnen weer garen bij deze gang van zaken. En volgend jaar kijken al die politici van de andere partijen na de Tweede Kamerverkiezingen met een ontgoocheld gezicht in de camera. Vreselijk ja, zo’n grote winst van de PVV en het Fvd, nee, dat had ik nu ook weer niet verwacht……..

LAATSTE NIEUWS: inmiddels circuleren er reeds foto’s van Grapperhaus’ huwelijk waarin hij handen schudt en in omhelzing is met zijn schoonmoeder. Op zichzelf al een gotspe, maar nog veel erger is dat hij deze flagrante schendingen van de Coronaregels niet ZELF heeft gemeld. Via één of andere society-paparazzo mocht onder andere collega Mark Rutte deze nieuwe feiten leren kennen. Grapperhaus toont pas spijt als de onverkwikkelijkheden boven water komen. Geloofwaardigheid, geloofwaardigheid………… Verder geen commentaar.

Reactie van Grapperhaus na de veel te volle Dam te Amsterdam tijdens een ’black lives matter’ demonstratie: ’dit gaat echt buiten de perken’.

Commentaar: juist is ’het gaat alle perken te buiten’, onze minister maakte hier een knaller van een stijlfout. Die vergeef ik hem, zijn huwelijksknaller echter niet!!!

PS nog een laatste nieuwtje! Grapperhaus heeft inmiddels bevestigd dat hij bij zijn scheiding geen gasten zal uitnodigen……

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s