Dodelijke hitte in Calfornische Death Valley, 54,5 graden Celsius. Ook te heet voor ene Trump?

Mogelijk zelfs een wereldrecord melden diverse Amerikaanse media de onlangs gemeten temperatuur in de Californische woestijn. Natuurlijk deed meteen een aantal klimaatexperts wat duitjes in het zakje: hittegolven zullen steeds vaker en intensiever voorkomen door de opwarming van de aarde die deels door ’den mensch’ wordt veroorzaakt. Donald Trump betwist deze conclusie uiteraard met slimme argumenten, dat moet ik er wel bij zeggen. Welke? Bijvoorbeeld door te constateren dat in het heetzomerse Washington onlangs nog de regen naar beneden kletterde. Humpty Dumpty wees zijn directe medewerkers hierop toen hij weer bezig was met één van zijn intelligente tweets. ’Look outside guys, it’s raining during midsummer, what the F*** about climatchange?’

De verzengende hitte is een voorafschaduwing van de hete herfst dit jaar. De presidentsverkiezingen komen eraan en die beloven een spannende strijd te worden. Als voorproefje op de herfst-hittegolf hebben Barack en Michelle Obama zich al gemeld. Tijdens de digitale Democratische conventie maakten ze gehakt van Trump en zijn ’vriendenclan’. Overigens moest ik bij Barack tijdens zijn speech wel afhaken, dat ophemelen van zijn ’vriend’ Joe Biden werd me te sentimenteel.

Voor de Coronacrisis had ik geen weddenschap willen afsluiten op een eventuele overwinning van de ’oude’ Biden. Om twee redenen weet ik het nu niet zo zeker meer: 1. Trump is tijdens de pandemie met zijn (non)strategie volledig door het ijs gezakt en hij heeft de bodem van Death Valley nog niet bereikt. 2. tientallen miljoenen Amerikanen zijn werkloos geraakt, er braken rassenrellen uit en in het gehele land werd gedemonstreerd. Zelfs het Abraham Lincolnmemorial werd beklad. Nu Kamala Harris Biden’s tot running mate is verkozen worden ’sleepy’ Joe’s kansen allengs groter. We’ll wait and see…

De hitte in Death Valley is een metafoor voor de situatie waarin Donald Trump zich op dit moment bevindt. In de eerste plaats vanwege ’the heat’ die Joe Biden’s supporters in zijn nek blazen maar ook vanwege de ligging van de Californische woestijn. Het laagste punt van de Verenigde Staten is gelegen in Death Valley en wel op 86 meter onder de zeespiegel. Inderdaad, zo diep als nu is ’the land of the free’ nog nooit gezonken. Vanwege de Coronacrisis zal het stemmen per post toenemen en daarop heeft Trump in al zijn wijsheid besloten om het noodlijdende staatsbedrijf US Postal Services geen (extra) financiële ondersteuning te verlenen. Eigenlijk is Trump sowieso tegen het stemmen per post, omdat dit fraude in de hand zou werken. Hij suggereerde zelfs de presidentsverkiezingen uit te stellen, wat grondwettelijk helemaal niet mogelijk is. Een ’Coronakat’ die in het nauw rare sprongen maakt, zo zou je deze ’acties’ van onze ’superdemocraat’ kunnen omschrijven.

De naam Death Valley ontleent zijn naam aan goudzoekers uit de 19e eeuw. Een groep goudzoekers speurde naar goudklompjes in de vallei en raakte verdwaald. De groep werd in tweeën opgesplitst, maar slechts één groep wist te overleven. Bij het verlaten van de woeszijn keek één van de overlevers over zijn schouder terug en sprak de historische woorden: ’goodbye Death Valley’. De metafoor? Was dit de groep Biden of die van Trump?

Ik vrees met grote vrezen voor Donald John Trump dat zijn groep de woestijn niet levend is uitgekomen. Waarschijnlijk heeft hij onderweg zijn meeste companen ontslagen en verversing van zijn ’team’ heeft hij in de woestijn natuurlijk niet kunnen vinden. Bovendien helpt het niet dat Death Valley een Democratische woestijn is. Hè? Ja, in 1994 riep de toenmalige president Bill Clinton de woestijn uit tot National Monument. Dat vergroot de kansen voor Donald John natuurlijk niet….

Tot slot. In het verleden werd in de valley het mineraal Borax gewonnen dat onder andere gebruikt wordt bij de bestrijding van mieren. In het algemeen zijn mieren in de natuur nuttige dieren, maar op Uw keukenvloer kunnen we eerder spreken van ongedierte. De vraag is dus of Joe Biden voldoende van het bestrijdingsmiddel Borax op voorraad heeft liggen. Hoort U mij daarmee zeggen dat Trump tot de categorie ongedierte behoort? Ok, dat gaat wat te ver, maar een (klein)zielig mannetje is het wel. Ook al is zijn lengte 190 cm. Daar heb je namelijk geen lor aan bij een temperatuur van 54,5 graden Celsius……

Delay the Election until people can properly, securely and safely vote (Donald Trump op Twitter, 30 juli 2020)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s