De Term Racisme is aan Roest onderhevig (Iedereen is de weg kwijt)

witte kerst

Ik zag op zondagavond Theo Maassen keiharde grappen maken, bij de meeste moest ik schuddebuiken van het lachen. Humor, mensen, humor, daar gaat het om. Zonder relativering in het leven ontstaat polarisatie, da’s een waarheid als een koe. Toch vrees ik dat zelfrelativering steeds minder burgers gegeven is, wat er nu in West-Europa gebeurt gaat echt mijn verstand te boven. Als de BBC een aflevering van Fawlty Towers met John Cleese van de buis haalt, waar gaat het het dan allemaal nog over?! Maar het kan nog erger, in de late nightshow Op1 wordt notabene ’gediscussieerd’ of dit satirische programma wel/niet tercht van de buis is gehaald. Ik lag er uitgestrekt op de bank naar te luisteren en te kijken. Wat er in mijn hoofd omging wil ik U maar liever besparen.

Wel wil ik de onmetelijke hypocrisie benoemen waar de – sociale – media ten aanzien van ’racisme’ bol van staan. Vaak ingegeven door clubs als ’kick out Zwarte Piet’, Amnesty International, de Sylvana Simonsen, Jesse Klavers van deze wereld en andere mentaal verwarde burgers. Degene die aanstoot neemt aan de volgende teksten adviseer ik – geheel gratis en voor niets – professionele psychische hulp aan….

 • ’Zwarte Piet’ is de verpersoonlijking van het institutionele racisme in Nederland’. Dit is zo’n beetje de opvatting van de club kick out Zwarte Piet (gesubsidieerd door George Soros overigens). Maar een donker gekleurde Nederlander kan de rol van roetpiet niet meer op zich nemen, vandaar mijn volgende stelling: ’de roetpiet is de verpersoonlijking van het institutionele racisme in Nederland’
 • Rapper Akwasi‘s uitspraak ‘als ik een Zwarte Piet zie trap ik hem in zijn gezicht‘ is als extreem anti-racistisch te beschouwen. Maar nog anti-racistischer is de volgende: ‘als ik een clown zie met een wit geschminkt gezicht trap ik hem in zijn gezicht, helemaal als het een persoon betreft die een donkere huidskleur heeft’. Ik zal deze uitspraak onverwijld via E-mail aan Akwasi doen toekomen.
 • Amnesy International is tegen het boerkaverbod in Nederland, want dat is in strijd met democratische grondrechten. In Iran – vindt Amnesty – moeten vrouwen bevrijd worden, dat is de reden dat daar tegen de boerkaplicht gestreden moet worden……
 • allochtoon’ kan echt niet meer = racisme. Tom-Jan Meeus heeft het in zijn recente NRC-column over mensen met een migratie-achtergrond. De term ’autochtonen’ gebruikt hij nog gewoon ’ongenegeerd’. Dit heet tegenwoordig ’politiek correct’.
 • de uitdrukking blank = racisme. Tegenwoordig praten we over ’wit’. Dat betekent dat blanke vla in het verdomhoekje komt, witte vla wordt de standaard. Alleen, dat goedje betreft dan wel yoghurt….
 • het woord Neger = racisme. De Dikke van Dale heeft bij de definitie tegenwoordig toegevoegd dat ’Neger’ door sommigen als beledigdend wordt ervaren. Terwijl de definitie daar in het geheel geen voeding aan geeft…. Overigens ben ik van mening dat de term ’Dikke’ in van Dale als beledigend kan worden ervaren door donkergekleurde mensen met overgewicht.
 • Witte kerst = racisme. Wordt door sommigen serieus als zodanig ervaren (zie boven). Ach,binnenkort sneeuwt het toch niet meer in Nederland als gevolg van de opwarming van de aarde. Deze vorm van racisme zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.
 • Een negerzoen is eigenlijk een racistische kus. Helemaal als er daarna chocolade op je wang blijft plakken, behalve als het witte chocolade betreft. Maar in dit laatste geval betreft het natuurlijk een kaaskopzoen…
 • De zigeunerschnitzel is zeer aanstootgevend voor Roma, het is neerbuigend en racistisch. Vanaf nu spreken we over de Romaschnitzel, die overigens niet te vreten is.
 • koffie moet je met melk drinken, zo niet dan moet dit worden opgevat als een racistische hint naar donkergekleurde mensen: het betekent namelijk een verwerping van de multiculturele samenleving.
 • Jodenkoeken zijn een verwijzing naar de Holocaust. De koeken zijn bovendien te strak verpakt, wat weer een verwijzing is naar de overvolle veewagons waarin Joden vervoerd werden. Oei, oei veel te hard vindt U? Dat klopt, ik vind Jodenkoeken ook niet te hachelen, er is soms niet doorheen te bijten.
 • Chinezen nadoen in woorden als kloepoek en een glaasje lode polt is uit den boze = taalracisme. Bovendien dient degene die het voortaan heeft over het Colonavilus beboet te worden met een verplicht bezoek aan een wilde dierenmarkt in Wuhan.
 • Cowboyhoeden en klappertjespistooltjes moeten uit het zicht van kinderen worden gehouden = indianenracisme! De combinatie van een cowboyhoed met een indianentooi is wel OK, op deze manier worden twee kanten van de Amerikaanse geschiedenis belicht.
 • Het woord Eskimo als aanduiding voor de Inuit is het institutioneel belachelijk maken van dit volk: racisme riekend naar genocide
 • de uitdruking ’de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet’ dient te worden gewijzigd in ’de Nederlandse theepot verwijt verwijt burgers in Nederland met een buitenlandse achtergrond dat hun theepot lelijk is’.
 • George Soros aanduiden als een staatsman zonder staat is verborgen maar tevens schreeuwend antisemitisme. Dat Soros nog steeds de deur plat loopt bij Europese Commissarissen (Frans Timmermans!) heeft niks met zakelijke lobby-activiteiten te maken. En al helemaal niet met financieel-politieke beïnvloeding in de Europese Unie. Hoe ik daar nou toch bij kom? Soros is een vredelievende filantroop. Punt……………..
 • ’Flikker op’ uitroepen is van een hoog homofoob niveau, dus racistisch. Oh, sorry homoseksuelen behoren niet tot een bepaald ras, ik bedoel discriminerend natuurlijk.
 • De uitdrukking ’iemand zwart maken’ dient gewijzigd te worden in ’iemand wit maken’. Want waren het niet de witte mensen – onze voorouders – die vreselijke racisten en slavendrijvers waren?
 • De term zwart werk is feitelijk onjuist, want inkt is meestal zwart en met inkt werden/worden rekeningen geschreven en loonbriefjes mee ingevuld. Zwart werk is dus eigenlijk officieel werk waarover belasting wordt betaald. Dit in tegenstelling tot wit werk. Hoezo? Heeft U ooit van witte inkt gehoord? Daarmee is de term zwart werk één van de meest virulente vormen van racisme.
 • volgens dezelfde analogie dient de uitdrukking ’zwarte lijst’ van de zwarte lijst te worden geschrapt. Over iemand de Zwarte Piet toespelen heb ik het volgens mij al gehad…..
 • De Rooms-Katholieke kerk is een racistisch instituut, Jezus van Nazareth heeft immers een lichte huid op schilderijen, beelden etc

Daarmee is De Bijbel ook als racistisch te beschouwen, want waarom is de lezer niet de keuze gelaten dat Jezus zowel een donkere of een lichtere huidskleur zou kunnen hebben?

Heeft U onlangs nog gedemonsteerd tegen de genocide van de Oeigoeren in China, of tegen de oorlog in Jemen waar tienduizenden kinderen door ondervoeding en oorlogsgeweld sterven? Of strakjes door het Coronavirus…Nee? Ik begrijp het hoor, te ver-van-uw-bed zeker. En je kunt natuurlijk niet de last van de hele wereld op je schouders nemen. Tuurlijk, tuurlijk, ik begrijp het volkomen…….En voor die overbuurman die onlangs zijn vrouw heeft verloren, maakt U daar wel eens een praatje mee? Geen tijd? Tuurlijk, tuurlijk, U heeft het druk, druk , druk. Waarmee? Waarschijnlijk met demonstreren……..

Especially people
Who care about strangers
Who care about evil and social injustice
Do you only
Care about the bleeding crowd?
How about a needing friend?

Shirley Bassey, zangeres (1937 – ),  https://www.youtube.com/watch?v=TpiRsnLvxWY

Racisme/discriminatie zit ’m niet in de gebruikte bewoordingen maar in een verkeerde mentaliteit en verwerpelijk gedrag……

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s