Boris Johnon’s Topadviseur (S)Cummings lapt Coronaregels aan zijn dure laars. En praat alles recht wat krom is…..

cummings1

De Britse Lock down regels waren toch duidelijk: burgers moesten binnenblijven, erop uitgaan was alleen geoorloofd om de spieren eventjes te strekken en de noodzakelijke boodschappen te doen. Punt!

Nee, nee, niet voor Dominic Cummings natuurlijk, de persoonlijke topadviseur van Boris Johnson gelden andere wetten en regels. Zeg maar geen….Sommige mensen zijn altijd ’meer gelijk’ dan anderen. Afgezien hiervan heeft Cummings ook nog de wijsheid in pacht, hij was de man die de Britten met zijn keiharde ’leugenslogan’ over de Brexitstreep trok. Welke dat was? ’take back control’. geniaal bedacht maar ook weerzinwekkend gejokkebrok. Daar komen John Smith uit Newcastle of Patty Green uit Cardiff nog wel achter als ze volgend jaar hun T-mobile rekening moeten betalen. Verrek, de roamingkosten staan plotseling weer op het betaalstaatje, maar dat was niet de bedoeling!

Britse exporteurs vrezen voor nieuwe handelsbarrières richting het Europese continent. Overigens zullen deze ondernemers het wel uit hun hoofd halen om de EU-standaarden voor productie, vervoer e.d. aan hun laars te lappen, want dat levert voor hen pas een echte (Br)exit op. Die EU-standaarden zijn overigens een doorslaand. Tot in alle uithoeken van de wereld sluiten ondernemers zich aan bij de EU-regelgeving en niet alleen maar omdat ze daarmee toegang krijgen tot het Europese continent. De spin-off is namelijk dat het volgen van deze standaarden regelmatig hogere kwaliteit oplevert van de producten, de bedrijfsinfrastructuur én de efficiëntie (dus de winstgevendheid). Last but not least wordt met het EU-keurmerk hun concurrentiekracht óók buiten de Europese Unie vergroot. Waarom hoor ik maar zo weinig in de media over deze evidente ’EU-successtory?

Dominic Cummings zal het allemaal aan zijn r…….roesten, de lakei-Machiavellist van Johnson gaat het om invloed uitoefenen op zijn geestelijk verwarde baas. Onder het motto: I take back control on Johnson. (Oud) medewerkers spreken in groten getale over de bullebak Cummings die er zelfs niet voor terugdeinsde om een medewerkster van de minister van financiën zonder diens medeweten stante pede te ontslaan. Waarna hij haar door de politie uit Downingstreet 10 liet verwijderen. The honourable Mr. Cummings, Een bijzonder fijnbesnaarde English gentleman die rechtstreeks is afgeleverd door de Trumpuniversity. Waar zijn – for crying out loud – die beschaafde Britten toch naar toegevlucht?

Maar nu heeft deze stampvoetende Flintstones-’bam bam’ voor het complete Britse volk zijn ’ugly face’ laten zien. Dat doet hij overigens ook regelmatig in (kern)kabinetsvergaderingen waar hij zonder aankondiging ’gewoon’ aanschuift. Hij komt vaker meebeslissen over beleid dan een aantal ministers. Lekker democratisch ook!

Maar dit alles was nog niet genoeg. Als een ’schipper naast god’ – ,maar eigenlijk er boven – meende hardliner Cummings dat hij achteloos alle regels op het gebied van bewegingsbeperking aan zijn dure laars mocht lappen. Ik heb even de onvoorstelbare schofferingen rond deze affaire op een rijtje gezet. Het betreft een foutenfestival met 7 onverkwikkelijkheden, een zevenklapper dus.

Maar eerst nog de omschrijving van het gebeurde. Eind maart reisde Cummings met zijn vrouw en vierjarig zoontje naar de plaats Durham in het noordoosten van Engeland – op 400 km afstand – alwaar zijn ouders wonen. Zijn vrouw voelde zich niet lekker en vreesde dat ze niet meer voor hun zoontje – dat mogelijk ook met het Coronavirus besmet was – kon zorgen. In plaats van hulp bij vrienden of anderen in hun woonomgeving te zoeken sprongen ze in de auto op weg naar Cumming’s ouders.

Zo, en nu dus de zevenklapper:

  1. Ten eerste heeft Cummings geen overleg gevoerd om zijn voorgenomen drieste actie te bespreken met zijn baas Boris. Dit geeft al een mooi inkijkje in het karakter van deze spindoctor. Hij staat boven alle Britse burgers, zelfs boven de prime minister
  2. Vervolgens stapte hij uit eigener beweging in zijn vehikel, terwijl talloze Londenaren hun zieke dierbaren niet konden bezoeken, niet samen konden rouwen om een gestorven familielid en vaak zelfs geen laatste afscheid konden nemen. Daarmee stak Cummings een dikke middelvinger op naar al zijn landgenoten.
  3. Cummings’ ouders zullen waarschijnlijk niet meer de piepjongste zijn en bevinden zich dus in de risicogroep. Met het afleveren van hun wellicht besmette zoontje stak hij dus feitelijk ook een dikke middelvinger op naar zijn eigen ouders.
  4. Tijdens de snel georganiseerde persconferentie zei Cummings letterlijk ’dat mijn situatie niet duidelijk in de wet is opgenomen’. Proeft U deze woorden op uw lippen, onbeschaamder kan het gewoon niet! Het boek ’animal farm’ komt hiermee wederom tot leven. Voor het Stalinvarken in dit meesterwerk zijn immers zelfs God’s wetten niet heilig.
  5. Cummings had geen andere conclusie kunnen trekken door zijn adviseurspositie meteen aan de wilgen te hangen. Maar ja, Cummings heeft veel geleerd van ’animal farm, Stalinvarkens doen ziets natuurlijk nooit
  6. Er is nog wat anders dat Old Majors – de naam van het hoofdvarken in George Orwell’s roman – uiteraard immer achterwege laten: excuses aanbieden. Zelfs dat kon er niet vanaf……
  7. De laatste gotspe betreft baas Boris die officieel het volgende meedeelde: ’ Dominic heeft niks onoirbaars heeft gedaan. Hij heeft met zijn vaderlijke instinct verantwoordelijk, wettelijk en integer gehandeld’. Je zou bijna denken dat die ragebol-premier een neefje van Oom Donald Trump is……. Misschien is het een idee om bij zijn oom te vragen of er geen mogelijkheid bestaat om het Verenigd Koninkrijk te laten registreren als de 51e staat van ’The Great United States’.

Wat zijn de vooruitzichten met betrekking tot gedragseffecten in de Britse samenleving? Niet veel goeds vrees ik, horkerigheid, egoïstisch gedrag en het aan de laars lappen van regels zal wel weer een ’push’ krijgen. Jolly good, isn’t it? Gelukkig was er één lichtpuntje te bespeuren, staatssecretaris voor Schotland Douglas Ross trok zijn conclusies en diende zijn ontslag in. Hopelijk is deze functie overigens strakjes overbodig. Waarom? Als Schot zou ik nu helemaal niet meer bij dit megalomane Brexitzooitje willen horen….

Tot slot wil ik me nog even strikt persoonlijk tot de heer Cummings richten: My dear Mr Councillor, You are a disgrace for Your country and the world, in fact You are scum! TUIG VAN DE RICHEL in gewoon Nederlands! With apology for my language……

Het officië twitteraccount van de Britse ambtenarij sloot de schaamteloosheden af met het volgende bericht: ’kunt U zich voorstellen hoe het is om met deze waarheidsverdraaiers te werken?’

Zucht, en nog eens een zucht……..

Bestaat er al een polis tegen oplichting door politici? (vrij naar Loesje)

PS Kan die (S)Cummings geen topadviseur van Donald Trump worden in zijn vrije tijd? Ik dacht aan de functie TTAP: Topadvisor Twitter Account Trump

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s