Opgezouten VVD’er Wybren van Haga valt/knielt voor Thierry Baudet

hagabaudet

Bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen zullen we helaas – of gelukkig? – niet meer op een politieke partij kunnen stemmen. Formeel konden we dat eigenlijk al jaren niet, maar fractie-splitsingen kwamen in het verleden wat minder voor, dus hadden we het gewoon niet in de gaten. Maar nu het weggestuurde VVD-Tweede Kamerlid Wybren van Haga – hij werd zelfs geroyeerd als VVD-lid – zich aangesloten heeft bij de fractie van Thierry Baudet’s Forum voor Democratie heeft de term ’zetelroof’ een nieuwe betekenis gekregen.

Ho,ho zult U zeggen, Haga is formeel niet toegetreden tot de fractie van Snuf (Baudet) en Snuitje (Hiddema), Hij blijft als eenmansfractie functioneren. Ja, ja, mooie gladpraterij, ondernemer Haga heeft zijn onmetelijke liefde voor het FvD hardop uitgesproken en meldde trots dat hij zelfs lid is geworden van de ’Renaissancepartij’. Allemaal mooi en aardig, van mij mag zelfs Femke Halsema zich aansluiten bij het FvD (graag zelfs!), maar hoe zit dat nu met de kiezer die in 2017 dacht heeft dat hij/zij (ook) op de VVD had gestemd nadat het hokje van kandidaat Kamerlid van Haga op de VVD-lijst rood werd ingekleurd?

Tja, feitelijk stemmen we in Nederland op personen en niet op partijen. Bovenaan de namenlijst mag dan wel de partij in kwestie prijken, U kleurt echter maar één hokje rood, bijvoorbeeld het hokje van de Hagenees van Haga. Deze moet onder het vigerende Nederlandse staatsrecht ’zonder de last’ van bijvoorbeeld de fractiediscipline kunnen functioneren in het parlement. In de meeste gevallen houden Tweede Kamerleden zich wel aan de fractielijn en dat is maar goed ook. Het Nederlandse parlement zou anders op een kruiwagen met kikkers beginnen te lijken. Daar begint de Volksvertegenwoordiging nu met het gelazer binnen 50PLUS, DENK en onlangs nog het FvD  overigens al wel kenmerken van te vertonen. wie voorlopig de Koning(in) Kikker politicus/politica van 2020 is? Volop kandidaten hoor, ik zag ook al een meisje van Kooten voorbij komen die uit de fractie van de Partij voor de Dieren stapte. Opgaaf van redenen? Femke Merel van Kooten – goeie naam ook in dit verband – vindt dat het in de politiek niet alleen over dieren, maar ook over mensen moet gaan…….. Ik wacht nog even met het aanwijzen van de definitieve Koning(in) Kikker van 2020, stiekem hoop ik op Geert Wilders. Waarom? Geert zou dan namelijk uit zijn eigen partij stappen die maar één lid kent. Geert Wilders zelf………Helaas zal deze dijenkletser ons waarschijnlijk bespaard blijven.

Door de versplintering in de politiek en dat kikkergedrag dienen onze staatsrechtgeleerden nu toch echt eens een keertje te overwegen om een grote demonstratie op het Haagse Malieveld te organiseren. Dit kiessysteem dreigt vroeg of laat tot een volledig onwerkbare situatie te leiden. Er dient dus wel wat te veranderen onder moeder’s paraplu, want eigenlijk is het kiessysteem nu al zo krom als een hoepel. Het kan voorkomen dat de nummer 4 van de kieslijst van – pak ’m beet – de ChristenUnie in de Tweede Kamer mag plaatsnemen zonder dat er ook maar één gelovige stemmer op de kandidaat heeft gestemd. Het gros van de Nederlandse stemmers kleurt het bovenste hokje rood, namelijk dat van de lijsttrekker. Maar als de ChristenUnie op basis van de verkiezingsresultaten en de zogenaamde ’kiesdeler’ recht heeft op 4 zetels in de Tweede Kamer komt ouderling Gezinus van Kampen van de Christelijk-gereformeerde kerk uit Zwartsluis wél in de Tweede Kamer. Wie zegt U? Gezinus stond op nummer vier van de ’plaatsingslijst, weet U nog?

Tja,vervolgens mag deze Gezinus ’zonder fractielast’ in de Tweede kamer zijn kikkerrol vervullen. Snapt U het nog? Nou, ik in ieder geval geenszins. Sterker nog, ik vind het binnen het bestaande kiessysteem niet eens democratisch. Stem ik voor het gemak op de lijsttrekker van de ChristenUnie Gert-Jan Segers en vervolgens word ik als argeloze kiezer geconfronteerd met het kikkergedrag van een lid van de ChristenUnie-fractie. Ene Gezinus van Kampen die het in zijn bol krijgt…… Maar dat was toch potverdrie niet de bedoeling. Als ik dat vooraf had geweten, had ik wel op nummer 8, ene Joop Zwartekous gestemd, waarvan bekend is dat hij een trouwe soldaat is van de partijlijn. En niet Christelijk-Gereformeerd, maar Vrijgemaakt-Gereformeerd, net als ik.

Wybren van Haga houdt zich niet bezig met dergelijke staatsrechtelijke bespiegelingen, hij past als een dekseltje op een potje bij het FvD. Een ondernemer-avonturier die ervan overtuigd is naast ondernemertje spelen het vak van politicus ook wel te kunnen beheersen. Verstaat U mij goed, ik juich ondernemers in de politiek toe, maar figuren als Haga? De eigenaar van Sjopperdepop Vastgoed BV – U leest het goed – heeft een nogal conflictueus verleden als politicus én ondernemer. Als oud-commando heeft hij zich een ’afblafferige’ stijl aangemeten die bij de brave burgerbevolking niet altijd goed valt. Van diverse zijden wordt zijn tone of voice omschreven als ’studentikoos, sarcastisch en op de man spelend’ .Veel gemeenteraadsleden in Haarlem slaakten een zucht van verlichting toen hij naar ’Den Haag’ vertrok, niet in de laatste plaats zijn eigen partijgenoten.Voor één van hen had van Haga wel een heel zonderlinge kwalificatie?’NSB’er’……

Daar werd hij met open armen ontvangen, want de VVD moe(s)t natuurlijk wel zijn naam als ’vroem vroemcluppie en ondernemerspartij hooghouden nietwaar? Daarbij laat het antecedentenonderzoek wel eens te wensen over, de VVD heeft een rijke traditie in het op het politieke paard zetten van ondernemers die later ongenadig de bocht uitvliegen.In dit verband noem ik slechts wijlen ex VVD-voorzitter Henry Keizer die onder andere met een uitvaartonderneming zakelijk actief was. Dubieuze zakelijke transacties, valsheid in geschrifte, beslagen van de belastingdienst van miljoenen Euro’s, de lijst van onrechtmatigheden is eindeloos…..

De alcoholische druppel die de Haga-emmer al bijna deed overlopen was het rijden onder invloed in de zomer van 2019. Toen daar nog eens overheen kwam dat Wybren zich direct met huurdersconflicten bemoeide was het hek van de dam. Meermalen had de vastgoedondernemer beloofd zich niet meer persoonlijk met zijn zakelijke activiteiten te bemoeien, de beloftes bleken lege hulzen te zijn. Overigens kenmerkte de parlementaire periode van Wybren zich sowieso als één van conflicten en relletjes, vooral binnen de VVD-gelederen.

Desalniettemin had de conclusie van de oud-commando een hoog Trumpgehalte: ’ondernemers zijn niet welkom in de politiek, zelfs niet bij de VVD’. Dus? Voorwaarts mars naar zonnekoning Baudet moet de voormalig dienstplichtig militair gedacht hebben. Opgetogen riep hij uit dat ’het FvD een fantastische partij is, het zijn allemaal fatsoenlijke mensen. Ja, ja, en gij geleuft het uit zijn mond…..Prompt begon hij campagne te voeren voor zijn nieuwe broodheer door een betaald bericht te plaatsen op Facebook inhoudende het advies voor militairen om de volgende keer op het FvD te stemmen. Zou Ruslandvriend Baudet dit Wybren in zijn oor hebben gefluisterd? Ik zou maar uitkijken als U Commandant bent van het 42e infanteriebataljon. Uw orders en bevelen zouden in de toekomst wel eens uit het Kremlin kunnen komen.

Overtuigd van zijn eigen gelijk deed van Haga er nog een schepje bovenop. Hij meldde snerend naar de VVD dat hij alleen maar ondernemers kent die op het FvD stemmen. Nogal wiedes Wybren, soort zoekt soort zou ik zeggen. Van Haga is zowel een sluw als slaafs mannetje door met zijn overgang zijn nieuwe maatje Thierry uit de wind te houden. De admiraal van de renaissancevloot had immers meermalen gesteld dat hij niks opheeft met zetelrovers – Henk Otten! – en nooit met dergelijk rapaille in zee zal gaan. Oplossing: van Haga wordt wel lid van het FvD, maar treedt niet officieel toe tot de FvD-fractie. Prachtige oplossing toch? Niet? Nee, natuurlijk niet, hier begrijpen gemiddelde Nederlanders als U en ik toch geen fluit meer van! Of eigenlijk wel, want hoe kun je een dergelijke kromme hoepeloplossing noemen? HYPOCRIETE VOLKSVERLAKKERIJ!

En Thierry zelf? Die is nog steeds zo blij als een kleuter met een schone luier. De sjopperpedop-ondernemer van Haga is de nieuwe poppedop van Baudet, mooi toch? Nou, ik zou maar uitkijken Thierry, voor je het weet krijg je een hengst met zijn baby-rammelaar. En daarvan heeft die van Haga er niet één in zijn wieg. Hoeveel dan? Net zoveel als het aantal panden dat hij bezit, schat ik. Die schone luier zou wel eens een gebruikte blijken te zijn……….

Anyway, this whole thing stinks like yesterday’s dipers……

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s