Trump slikt(e) hydroxychloroquine tegen Coronabesmetting. Bijwerking: jeuk…..

trump covid

Kort geleden – het lijkt overigens wel een eeuwigheid – was Donald Trump een clowneske leugenachtige ’dealmaker’ die verrassenderwijs zelfs tekenen van enig strategisch vermogen toonde. De opmars van China probeert/probeerde hij met ’handelsoorlogachtige’ maatregelen te beteugelen. Een president die niet als een olifant in een porceleinkast tegen zijn traditionele Europese bondgenoten tekeer was gegaan had wellicht zelfs de eigenzinnige Fransen over de streep kunnen trekken. Dat is echter thans een ’water under the bridge-verhaal, de Chinezen spelen op geraffineerde wijze de meningsverschillen en conflicten tussen de EU-landen en de Verenigde Staten uit.

Het resultaat zal hoe dan ook zijn dat het gevreesde Europese G5-netwerk toch door Chinezen zal worden uitgerold met alle surveillance-consequenties van dien. Big Chinese brother will be watching us en daarna helpt geen privacywetgeving meer tegen deze toekomstige Chinese controledraak. En ook geen lieve moeder…. Regelmatig heb ik me in de afgelopen jaren afgevraagd hoe het in hemelsnaam toch mogelijk is dat de Verenigde Staten de ontwikkeling van communicatienetwerken hebben laten liggen. Een strategisch historische fout, je vraagt je werkelijk af wat ze daar in het Californische Silicon Valley al die jaren hebben uitgevreten. Maar sterker nog, in Europa kunnen we zelfs spreken van een volledig omgekeerde wereld. Ondernemingen als Ericsson en Nokia zijn in staat om het G5 netwerk op te tuigen maar de leidende EU-landen – vooral Duitsland – laten deze beker aan hun neus voorbijgaan. De Chinezen zouden betere kwaliteit leveren en zijn bovendien goedkoper. Goedkoper? Het gaat potverdrie om controle over communicatienetwerken waar industrieën, ziekenhuizen, politiediensten etc etc afhankelijk van zullen zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de gewone burger zoals U en ik. Xi Jinping en zijn genocidetrawanten liggen wekelijks minimaal eens per week dubbel van het lachen op hun Chinese tapijten om zoveel naïviteit, onkunde en onvermogen van de Europeanen. Ze weten dat ze zich alles, maar dan ook alles kunnen veroorloven, zelfs het volledig van de kaart vegen van het 11 miljoen zielen tellende Oeigoerse volk.

En wij Europeanen durven scherpe kritiek te leveren op de ondoordachte acties en het zwabberbeleid van de huidige Amerikaanse president? We lijken inderdaad wel een Romeins rijk in verval. Gevolg: politieke kansen voor pseudo-intellectuele hansworsten zoals Thierry Baudet in Nederland. Natuurlijk zou het een gruwel zijn als deze fopintellectueel nog meer politieke invloed zou krijgen, maar als je de toeters en bellen van zijn verhalen afhaalt heeft Baudet wel degelijk een punt met zijn ’Romeinse verval’. Maar dit wordt dan weer weggewoven door de zogenaamde serieuze media en politici. Laat Thierry maar om zich heen slaan, wij gaan een loempia scoren met die nepcommunisten uit Peking. Een kapitale denkfout.

Intussen weet Trump van gekkigheid niet meer wat hij moet bedenken in de strijd tegen het Coronavirus. Het is een kwestie van dagen en de teller van het aantal Coronadoden zal in ’the States’ de 100.000 passeren. Werkloosheidscijfers gaan ’orbitaal’, het enige wat overblijft voor The White House is ’schuld afschuiven’. Zelfs de gemiddelde white American – Joe Sixpack – fronst zijn/haar wenkbrauwen. Eind februari was het Coronavirus immers nog een griepbriesje, inmiddels heeft Trump beweerd dat hij als enige al tijden geleden had zien aankomen dat er een catastrofale pandemie dreigde te ontstaan.

De ontboezeming van Doctor Donald dat hij sinds twee weken het malariamiddel hydroxychoroquine slikt deed zelfs bij de redactie van zijn mediasponsor FOXnews de alarmbellen rinkelen. Dit tongbrekende geneesmiddel wordt al jaren succesvol ingezet in behandelingen tegen malaria en lupus erythemadotes, een auto-immuunziekte. Er zijn tot nu toe geen medische onderzoeken die aantonen dat dit medicijn succesvol zou zijn in een behandeling tegen COVID-19. Sterker nog, het goedje kent diverse negatieve bijwerkingen. Patiënten met bijvoorbeeld hart(ritme)problemen kunnen zelfs overlijden bij onoordeelkundig gebruik. Desalniettemin kwalificeerde Trump hydroxychloroquine als een gamechanger………..

FOXnews besloot op zijn TV-kanaal helemaal los te gaan. Verslaggever Neil Cavuto debiteerde onder andere de volgende zinnen: ’If you are in a risky population here, and you are taking this as a preventative treatment … it will kill you. I cannot stress enough. This will kill you.’ Hiervoor meldde hij nog ’volledig geloofwaardig’ dat zijn statements niets te maken hebben met politiek, maar met de volksgezondheid. Dank je de koekoek, het was ’Trumpbashing all along’. Gek genoeg is mijn conclusie over deze opwinding eigenlijk positief. Pro Trumproeptoeter FOX news met alle financiële ondersteuning van Trumpvriendjes gooit zijn kont tegen de krib? Zou de democratie in de Verenigde Staten toch nog enigszins functioneren? FOX news uitzending/twitter: https://twitter.com/atrupar/status/1262484050964631557?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1262484050964631557&ref_url=https%3A%2F%2Fmagyarnarancs.hu%2Fkulpol%2Ftrump-kedvenc-teveadoja-figyelmezteti-az-embereket-ne-kovessek-az-elnok-utmutatasait-129924

O ja, één van de minder fatale bijwerkingen van het slikken van hydroxychoroquine is overvloedige jeuk. U voelt ’m al denk ik. Inderdaad, van Hydroxychloroquine hoef ik nog niet één pilletje te slikken. Op basis van voorgaande Trump-stommiteiten kom ik nooit meer van de jeuk af. Misschien moet ik daarom maar overwegen geitenkeutels te slikken. Je weet maar nooit, baat het niet, dan schaadt het niet. Ik zal mijn vriend Trump hierover twitteren. Wedden dat hij volgende week op een persconferentie een volgend wondermiddel aanprijst? (inmiddels heeft Trump aangegeven te stoppen met het slikken van hydroxychloroquine. Op grond van de FOX newsberichtgeving?  Wie zal het zeggen…………)

’We have it totally under control. It’s one person coming in from China, and we have it under control. It’s going to be just fine.’ Donald Trump over het Coronavirus d.d. 22 januari 2020

’This is a pandemic, I felt it was a pandemic long before it was called a pandemic.’ Donald Trump over het Coronavirus d.d. 17 maart 2020

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s