Trump’s Ambassadeur Pete – Pinocchio – Hoekstra luncht met Charlatan Robert Jensen

jensen

Cornelis Piet Hoekstra (roepnaam Pete) is de ambassadeur voor de Verenigde Staten in Nederland. Hij kreeg dit baantje nadat hij Donald Trump in zijn presidentscampagne had ondersteund. Zijn entree in de Lage Landen gaf meteen aan met welk sujet we hier te maken hebben. Sujet, ja, dat klinkt negatief en zo is het ook bedoeld. In één van zijn eerste interviews aan een NOS-verslaggever werd ’dear Pete’ geconfronteerd met zijn volgende uitspraken uit een recent verleden: 1. er zijn no-go zones in Nederland waar de wetten van de jungle heersen. 2. er worden regelmatig Nederlandse auto’s verbrand. 3. er worden regelmatig Nederlandse politici verbrand. Toen hij door ’onze NOS-man’ met deze genuanceerde uitspraken werd geconfronteerd reageerde hij met de bekende Trump-reflex: this is fakenews. De slimme reporter liet vervolgens de opname van de uitspraken zien aan de kersverse kalende ambassadeur, waarop deze reageerde met: Nee, nee, ik heb die getoonde uitspraken niet als fakenews betiteld. Twee keer liegen dus! Wat een kei van een ambassadeur hoorde ik Trump uit Washington al roepen.

Eigenlijk  verbaast voorgaand gedrag me voor geen meter. Het wereldbeeld van de ’intellectueel’ Hoekstra is danig vertroebeld vanwege zijn paleoconservatieve levenshouding. De wát? In Jip en Janneke taal vertegenwoordigt deze stroming het volgende: terugtrekking in je eigen isolationistische en Christenfundamentalistische schelp en de rest van de wereld kan de colere krijgen. De zuivere paleoconservatieveling kan dus feitelijk nooit ambassadeur worden in een ’buitenland’, want daar wil hij/zij geen fluit mee te maken hebben. Nederland zit dus opgescheept met een vileine domoor en een Trumptrekpop.

Intellectuelen gedijen goed onder intellectuelen moet Hoekstra gedacht hebben, dus waarom niet ene Robert Jensen uitgenodigd op de Amerikaanse Ambassade om eens van gedachten te wisselen. Op zoek naar de waarheid betreffende de oorsprong en de verspreiding van het Corona vanuit China. Althans, zo luidde de verstrekte informatie van de geachte ambassadeur. Als laatste twitterde de Pinocchio-trekpop er achteraan dat ’het tijd is voor de waarheid’

Robert Jensen? Ja, een RTL-boulevardachtige voormalige DJ, showmaster, televisiepresentator en wat al niet meer. Zijn laatste TV-show JENSEN! werd in 2018 geen groot succes, het werd na 7 maanden alweer van de buis gehaald. Jensen verzorgde patjepeeërachtige televisie op Amerikaansachtige leest geschoeid. Kortom, veel geschreeuw, weinig wol. Waarschijnlijk bij gebrek aan voldoende nering besloot de corpulente blaaskaak een eigen Youtube-kanaal te starten. Doel: zoveel mogelijk clicks op grond van bij elkaar geharkte complottheorieën, bij voorkeur over het Coronavirus. En chapeau voor Robert, hij haalt soms wel 200.000 kijkers met zijn geweldig onderbouwde Youtube-filmpjes. Ik wed om een American Dollar dat diplomatic Professional Pete een grote fan is geworden van de fabeltjeskrantfilmpjes van Jensbaba (zijn bijnaam, red.). En met hem al die tienduizenden Hollanders die een klap van de molenwiek hebben gekregen.

Gezamenlijk  knabbelden Pete and Robbie aan wat binnengebrachte bitterballen, onderwijl boden ze tegen elkaar op wie de meest extreme complottheorie over de Coronavirusverspreiding kon opdissen. Ik hoop voor Jensen dat zijn kennis van de Engelse taal verder strekt dan de Nederlandse…. In woord, schrift en zelfs gebaar is het niveau Nederlands van Jensen namelijk te vergelijken met een bitterbal die te lang in het frituurvet heeft gesudderd.

Voor Jensen was het bijna een orgastisch genoegen dat Hoekstra – naar voorbeeld zijn trekpopbaas Trump – een ’tweet’ de wereld instuurde van hun ontmoeting. De – vaak negatieve – reacties  op de social media  waren niet van de lucht en daarmee kwam de aandachtszieke Robert nogmaals tot zijn gerief. Allemaal bruikbare idioten reageerde Jensen, waarschijnlijk een verwijzing naar een uitspraak van kameraad Lenin. Alleen, beste Robert, het betreft nuttige idioten, geen bruikbare. De nuttige idioot is in dit geval echter Jensen zelf en wel voor de communisten zetelend in Peking.

Ongewild en gratis bewijst Jensen namelijk lippendienst  aan de agitatie-propagandamachine van de communistische volksrepubliek. Een behaagzieke uitgerangeerde charlatan die op – bijna – officieel bezoek gaat bij de Nederlandse VS-ambassadeur in Nederland. Zegt U nu zelf – vul ik alvast voor de Chinezen in -, wie zou U als ’normale’ Nederlandse burger nu serieuzer nemen? Trump die een leugenachtige dommerik als ambassadeur aanstelt of Xi Jinping die het Nederlandse volk geholpen heeft met snelle levering van mondkapjes en het aanbod van medische hulp. En geachte Nederlander, heeft U weleens naar de Coronacijfers in China en de Verenigde Staten gekeken? USA: 1,5 miljoen besmettingen, inmiddels bijna 90.000 doden. China: 80.000 besmettingen, 4.500 doden.(cijfers van 15 mei 2020). aantal inwoners Verenigde Staten: 325 miljoen. China: 1,4 miljard. So much for ’make America great again’. Verrek, ik moet werkelijk eens solliciteren op een baantje bij de Chinese ’Global Times’.

Het kernprobleem van het bitterbalduetje tussen Jensen en Hoekstra is gelegen in het jeuk veroorzakende feit dat de hoogste diplomatieke vertegenwoordiger uit de Verenigde Staten zich verlaagt tot het niveau van een gefrusteerde mediadikkerd. Daarmee wordt het niveau van Jensen echt niet mee opgekrikt, maar het Amerikaanse diplomatieke niveau zakt hiermee wel door een ondergrens. Daar was Towering Trump overigens al lang geleden doorheen gezakt. Namelijk al ver voordat hij tot Amerikaans president werd beëdigd. De Chinezen hebben op het ’spindoctorvlak de bal voor het intikken.

Hierdoor zijn er al heel wat West-Europeanen die zowel de Verenigde Staten als China op één hokje plaatsen: allebei machtswellustige brute bemoeials. Vaak is de beoordeling van China relatief zelfs positiever want ’die Chinezen investeren tenminste in Europa en vallen bijvoorbeeld Irak/Syrië niet binnen’. Deze teneur wint aan terrein en dat is niet alleen een treurige zaak, maar geopolitiek gezien op termijn levensgevaarlijk. De Verenigde Staten zijn verre van een ideale natie maar een compleet volk uitroeien doen ze (nog) niet en China wel. Oeigoeren worden op termijn letterlijk van de kaart geveegd, Hongkong wordt communistisch ingeklemd, Chinese artsen/klokkenluiders wordt een (dodelijk) zwijgen opgelegd, vrije Chinese pers bestaat helemaal niet, politieke gevangen ’all over the place’, ongebreidelde staatsondersteuning voor alle grote ondernemingen etc. Moet ik nog even doorgaan? Aan deze bruutheden kunnen ’the States’ gelukkig niet tippen.

Met de komst van Pete Hoekstra naar Nederland kan er weer een extra stukje asfalt worden gelegd, asfalt dat beter bekend staat als de Chinese zijderoute. Prachtig hoor, al die Chinese economische initiatieven, maar aan het einde van deze asfaltweg staat er wel een slagboom. En daar mag je als Europeaan alleen maar door als je een Corona vaccinatiebewijs bij je hebt. En een bewijs van goed gedrag. Uit Chinees perspectief uiteraard.

Robert Jensen en de Chinezen, een mooie culinaire combinatie. Het zou me niet verbazen als de Chinezen hem al ongevraagd een jaar lange gratis verse Pekingeend hebben aangeboden. Dagelijk vers ingevlogen van de vogelmarkt uit Wuhan. Sambal bij, Robert?

Dus, nuttige idioten Robert, niet bruikbare. Heb je het onthouden? Ach,het is ook lood om oud ijzer, beide uitdrukkingen zijn op jou van toepassing. Misschien moet je eens met ’mede-nuttige idioot’ Thierry Baudet een Febo-kroketje eten……..

Politiek is één groot complot tegen eenvoudige sukkels als U en ik. (Jan Blokker, journalist 1927 – 2010)

Arjen Lubach‘s Pete Hoekstra item: https://www.youtube.com/watch?v=A3l-MqC76g4

NRC column Tom-Jan Meeus: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/14/als-pete-hoekstra-met-robert-jensen-luncht-a3999701

 

 

 

Trump’s Ambassadeur Pete – Pinocchio – Hoekstra luncht met Charlatan Robert Jensen” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Wat een waardeloos stuk ‘journalistiek’ zeg. Echt beneden alle pijl. Vol aannames, sterk politiek gekleurd, NIETS onafhankelijks, objectief aan. Een ultieme blamage voor de echte journalistiek. Bah! 👎

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s