Maurice de Hond’s Heldere Helikopterview

maurice de hond

Opiniepeiler, als zodanig is Maurice de Hond bij het grote publiek bekend. In 2006 zat hij er lelijk naast, de foutmarge voor de uitslag van de Tweede Kamer verkiezingen bedroeg bij hem meer dan 11%. De Hond werd gekapitteld in de media en de NOS bedankte hem vervolgens voor zijn diensten. De spreekwoordelijke druppel die voor de NOS de emmer deed overlopen was een paginagrote advertentie die de opiniepeiler liet plaatsen in landelijke dagbladen. Inhoud: het Openbaar Ministerie ’zat’ helemaal fout in de behandeling van de Deventer moordzaak. Het betrof hier de moord op de weduwe Wittenberg die niet geheel onbemiddeld was…Later werd de Hond veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden, omdat hij – vooral in het openbaar – te ver was doorgeschoten in het beschuldigen van de vermeende dader.

Hiernaast heeft Maurice diverse zakelijke avonturen beleefd die op zijn zachtst gezegd niet altijd goed zijn afgesloten. De firma Newconomy die investeerde in internetbedrijven verloor op enig moment 90% van haar beurswaarde en de Hond vertrok met veel  tromgeroffel. Aantijgingen van ’creatief boekhouden’ waren niet van de lucht.Maar dat liet deze pit bull niet op zich zitten, samen met een louche zakenman probeerde hij weer de controle over Newconomy te verwerven. Dit mislukte echter jammerlijk. Hij kreeg ruzie met zijn nieuwe zakenpartner die hem tracteerde op een molotov-cocktailaanslag (op zijn auto) en een flink pak rammel. Never a dull moment’, een rake typering voor de voormalige nationale opiniepeiler. Overigens, in 2006 kampte die andere nationale  opiniepeiler NIPO ook met een beslagen vizier. De foutmarge in de peilingen betrof bij NIPO ook meer dan 11%. Dit voor de volledigheid…..

Maurice de Hond komt nogal eens over als een eigenwijs ventje dat de wijsheid in pacht schijnt te hebben. Aan prietpraat heeft hij een broertje dood en dat maakt hij met zijn ’bodylanguage’ duidelijk kenbaar. Gecombineerd met zijn ’avontuurlijke’ verleden is hij bij diverse officiële instanties bij voorbaat verdacht. Zo ook bij het Nederlandse OMT, het Outbreak Management Team dat verantwoordelijk is voor de beheersing van de Coronacrisis. Nu ja, dat is natuurlijk in eerste en laatste plaats de Nederlandse regering, maar Rutte verwijst onophoudelijk naar de experts waarnaar hij ’één op één’ luistert en vervolgens handelt. Afgezien van het feit dat dit een ontoelaatbare manier van ’crisishandling’ betreft is de stem van de experts van het RIVM (en andere medische ’experts’) voor Rutte net zoiets als ’de steen der wijzen’.

Het is dus verduveld belangrijk dat die experts de juiste input aan het kabinet verstrekken. Maurice de Hond heeft in zijn niet aflatende ijver zoveel mogelijk data en onderzoeken op het gebied van de wereldwijde Coronauitbraak bestudeerd en geanalyseerd. In de bijgaande Youtube-link zet de Hond niet alleen zijn analyses op een rijtje, hij verbindt er meteen ook zijn geadviseerde beleid aan toe. Nu heeft wat mij betreft Maurice de wijsheid nog steeds niet in pacht, maar zijn zienswijze is wel degelijk gebaseerd op een gigantische hoeveelheid data. En niet alleen uit Europa en China. De van origine sociaal geograaf is door zijn onmiskenbaar hoge intelligentieniveau wel degelijk in staat een beeld te schetsen dat met recht een ’helikopterview’ genoemd kan worden.

In ieder geval meen ik dat deze man veel meer in de nationale media zou moeten verschijnen, maar beter nog: geachte dames en heren van het OMT, waarom nodigen jullie deze geniale avonturier nu niet eens uit? Kom op Mark Rutte, jij moet hier het goede voorbeeld geven. In de telefoon klimmen en wel nu! Of moet ik je vriend Jort Kelder bellen om hem jou te laten overtuigen? Sorry, dit laatste is een slechte suggestie van mijn zijde, Jort is even ’af door de zijdeur’ na zijn opmerkingen dat we in de ’lock down modus’ bivakeren om oude moddervette rokende medeburgers het leven te redden….

Het interview met de Hond beslaat meer dan een uur, voor de internetgeneratie waarschijnlijk te lang. Maar ook tegen deze jongeren zeg ik: KIJKEN! En LUISTEREN! Voor we de hond in de pot vinden….

Bovenstaande geldt ook voor de heren Poetin, Trump, Xi Jinping, Macron, Orbán, Johnson, Conte en Kurz. En voor ene natuurkundige, Dr. A.D. Merkel…….

https://www.youtube.com/watch?v=EfV9PQB5ql4

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s