Nederland: Another Brick in the (Chinese) Wall

brick in the wall

Pfoeh, gelukkig maar, Henk Krol stapt weliswaar uit zijn partij 50PLUS maar begint een nieuwe beweging. Maar wat nog belangrijker is, Henkie Panky blijft in de Tweede Kamer, kan hij weer mooi een parlementaire delegatie leiden naar Taiwan. Vorig jaar oktober beleefde de inmiddels oud-fractieleider zijn ’finest hour’ door uitgebreid op de foto te mogen met de presidente van Taiwan Tsai Ing-wen. Alle Taiwanese media buitelden over elkaar heen om Henkie in beeld te brengen. Sinds oktober 2019 is Krolletje een ’mediastar’ op het afvallige Chinese eiland

Toen is de ellende begonnen. De Chinese veiligheidsdienst kreeg meteen op z’n donder van de nepcommunistische hielenlikkers van president Xi Jinping. Wie was deze pensienvoorvechter die zelf geen pensioenafdrachten verzorgde voor zijn eigen personeel? Antwoord: onze nederige excusus, onder de radar gebleven hoofdkameraad politieke agitatie! Het was een fout in de categorie van ’eens maar nooit weer’.

Onlangs werd besloten dat de  ‘Netherlands Trade and Investment Office’ in de Taiwanese hoofdstad Taipei zijn naam verandert in Netherlands Office’. Niks bijzonders eigenlijk, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gingen Nederland al voor. Uiteraard buitte presidente Tsai Ing-wen de situatie uit door te stellen dat de naamswijziging een mooi symbool is van de versterkte samenwerking tussen Taiwan en het polderlandje. (Uiteraard is van enige erkenning van de nationale staat Taiwan door Nederland (nog) geen enkele sprake, red)

De Chinezen reageerden als door een wesp gestoken. Een woordvoerder van het Chinese minister van buitenlandse zaken sprak op een persconferentie de volgende woorden: ’Nederland MOET deze fout herstellen’. In de Chinese pers ging de spindoctoring verder, er werden hoogleraren van stal gehaald die in de China Global Times – de spreekbuis van die Mao misdadigers – voor negatieve gevolgen waarschuwden. Economische tegenmaatregelen, stopzetten van handelsprojecten, staken van het zenden van mondkapjes etc.

China veroorlooft het zichzelf het gedrag te vertonen van een ’gefrustreerde Gerefo-leraar te Ermelo’ uit de vijftiger jaren. Stoute jongen, handen nu op de schoolbank, dan ros ik er even met mijn lineaal overheen. Is dit verrassend? Geenszins, alle Chinese politici en andere tassendragers wordt tijdens hun politieke agitpropopleiding al ’gebrainwashed’ met het volgende adagium: China heeft als (lange termijn) strategie om zijn rechtvaardige plaats te heroveren in de wereld. En dat is natuurlijk de nummer één positie. En die positie mag vervolgens nooit meer in gevaar komen, dus is het onvermijdelijk dat er een wereldwijd surveillancesysteem moet worden opgezet. Elke beweging die het gemeenteraadslid van Gemeentebelangen uit het Drentse dorp Tynaarlo uitvoert MOET in de Huawei 5G systemen geregistreerd worden. Een ’deep state’, tot in de kleinste haarvaten van elke samenleving. Dát is het doel!

Tijdens het 19e Chinese partijcongres in 2017 verkaarde Xi Jinping dat hij China tot het allerbelangrijkste land ter wereld wil ’katapulteren’ en: ’het socialisme met Chinese kenmerken is een beter alternatief voor de westerse democratie’. Socialisme met Chinese kenmerken? een eufemisme voor een terreurstaat ondersteund door de digitale gedachtenpolitie zal Xi Jinping bedoelen. Maar alleen voor volkeren die van de Chinese oppergod nog mogen existeren. Oeigoeren vallen daar bijvoorbeeld niet onder…..

Hoe lang blijft de ’vrije wereld’ de onbegrensde, misdadige schaamteloosheid van de Chinezen accepteren? In de schaduw van de Coronacrisis wordt Hongkong de laatste duimschroeven aangedraaid en ga zo maar door. Ok, ik ga nog even door: Australië krijgt Chinese economische dreigementen op zijn dak vanwege de regeringsoproep tot openheid van ’Peking’ betreffende de herkomst van het Coronavirus, De WHO mag China niet in om onderzoek te verrichten in Wuhan, Duitse overheidsbeambten worden door Chinese regeringsvertegenwoordigers dringend verzocht om een positieve ’grondhouding’ ten aanzien van China tentoon te stellen en aan de president van Servië Aleksandar Vučić wordt gevraagd posters in de stad Belgrado op te hangen. Met welke tekst? Dank U wel China voor Uw zeel gewaaldeelde hulp, jullie zijn glote vlienden. Aldus geschiedde……

De hersenspoelmachine in China is intussen nog een standje hoger gezet. Een paar berichtjes van ’brainwashmedia’ wil ik U niet onthouden: in Chinese ’Orwelliaanse’ kranten werd gemeld dat verplegend personeel hals over kop geïnfecteerde bejaardentehuizen in Parijs verlaat om de oudjes in hun eentje te laten creperen aan de gevolgen van het Coronavirus. Of dat Amerikaanse militairen de Coronabesmetting met zich mee hebben genomen naar Wuhan waar in oktober 2019 de Militaire Wereldspelen werden georganiseerd. Ik stop nu echt, ik merk bij mezelf dat ik braakneigingen begin te vertonen….

Door de ’Corona lock downs’ is het huiselijk geweld wereldwijd sterk opgelopen. Een trieste ’spin-off’ van al die bewegingsbeperkende maatregelen. Vaak kunnen slachtoffers niet vrijuit praten als ze de daarvoor bestemde hulplijnen contacteren. Huiselijk geweld wordt vaak gecommuniceerd met het codewoord ’masker 19’. Terzijde: nu deze term waarschijnlijk ook bekend is bij de alcoholische echtgenoot met losse handjes mag ik toch hopen dat er een andere term wordt gevonden. Ik heb overigens wel een idee: Taxi 666. Da’s namelijk een Chinese taxi met bestuurder Xi Jinping die ons linea recta afzet op een gruwelijk plekje. Hoe die heet? De hel…….Chris Rea zong er al eens over.

Het nummer begint zo:

We’ll I’m standing by a river but the water doesn’t flow, It boils with every (Chinese) poison you can think of.

Dat ’Chinese’ heb ik er uiteraard zelf bij bedacht…….

Road to hell, Chris Rea, long version: https://www.youtube.com/watch?v=1Hv_C6ZQXHo

En tenslotte waarschuwde Pink Floyd ons al jaren geleden: WE DON’T NEED NO THOUGT CONTROL

Another brick in the wall (1979): https://www.youtube.com/watch?v=YR5ApYxkU-U

https://nos.nl/artikel/2332349-naamswijziging-nederlandse-taipei-office-zet-relatie-met-china-op-scherp.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s