President Poetin slaat zich op de knieën: Baudet steunt het Kremlin, gratis en voor niets!

Het Bruto Nationaal Product van RuslandBNP of GDP – is zo’n beetje gelijk aan dat van de Beneluxlanden. Dat van Italië was vorig jaar nog 1/3 hoger. Toch lukt het de sluwe Vladimir Poetin om een steeds grotere rol te spelen op geopolitiek niveau. Met chicaneren, liegen en bedriegen wordt de wereldwijde Russische agitatie en propagandaagitprop – gestalte gegeven. De geharnaste oud KGB’er Pooetin weet als een Abraham precies waar de mosterd te halen valt. In het geopolitieke spel gaat het in Rusland om de Pravda – de waarheid volgens het Kremlin – waarvoor gebruik wordt gemaakt van – naïeve – (s)pionnen in het westen

Een ideale propagandakandidaat was Thierry Baudet die voor de Russische doelen is gerectruteerd. Zonder dat de argeloze FvD-leider dit in de gaten had overigens. In deze zin staat de FvD voorman model voor de ’nuttige idioot’ , een term die toegeschreven wordt aan Vladimir Lenin. Nuttige idioot = het gebruiken van publieke figuren voor propagandadoeleinden zonder dat die persoon zich daarvan bewust is. Maken andere geopolitieke grootmachten dan geen gebruik van dit propagandagereedschap?. Zeker wel, maar maar bij de Russische politieke elite is dit gereedschap onderdeel van het DNA.

Op voorhand wil ik ’onze’ Thierrry toch een beetje in bescherming nemen. In Nederland wordt het (be)dreigingsniveau van Rusland te hoog ingeschat. In deze zin zijn de meeste Hollandse politici nuttige idioten voor Poetin. Teruggetreden Minister van Buitenlandse zaken ’us Fryske’ Halbe Zijlstra gaf een college aan VVD-leden over de agressieve Russen die zo snel mogelijk willen oprukken richting de Elbe in Duitsland. Verzonnen prietpraat natuurlijk, Halbe vond zijn Waterloo en werd weer secretaris van de postduivenvereniging te Oosterwolde. De Russische president heeft nog altijd nachtmerries over het uiteen vallen van de Sovjet-Unie, met de (beperkte) middelen die  in zijn gereedschapskist bevinden verricht hij al jaren reparatiewerkzaamheden. De NAVO-invloed in de Baltische landen – bovenop de Russische lip – is bijvoorbeeld nog altijd pijnlijk, maar uiteindelijk weet Poetin dat in die 3 kleine landjes het spel is gespeeld.

Dat geldt niet voor Oekraïne waar het speelveld nog open ligt. In mindere mate geldt dit ook voor Georgië en andere landen aan de zuidgrens van Rusland. En de bloedbroeders uit Servië dan? Ja, ook hier liggen er mogelijkheden alhoewel het er op lijkt dat de Russen stilletjes in de ’slipstream’ meeliften van de Chinezen. Minder in het oog springend, maar wel ’meeprofiterend’. De bedreiging van Rusland voor Nederland en andere EU landen zit vooral tussen de oren van onze politici.Dit is een steevast Mantra van Baudet en ik kan hem daar niet helemaal ongelijk in geven. Eigenlijk is zoals de Franse president Macron beweert Rusland een natuurlijke Europese partner. Het is doodzonde dat de EU/Rusland zich door de Chinezen/Amerikanen laten uitspelen waardoor de geopolitieke én economische macht van Europa tanende is. Bij wijze van uitzondering moet ik die Macron voor één keertje gelijk geven. Samen optrekken is zijn devies, maar dat ligt politiek zeer gevoelig met het Oekraïneconflict en de annexatie van de Krim in het achterhoofd. En natuurlijk ook – vooral voor Nederland – de tragedie rond het neerhalen van vlucht MH-17. Maar uiteindelijk is een enigszins goed nabuurschap met Rusland op lange termijn geopolitiek én economisch voordelig voor de EU.

Het meest waarschijnlijke scenario van het neerschieten met een Russische Bukraket van MH-17 is de volgende: per abuis werd het burgervliegtuig door de aan Rusland gelieerde rebellen uit de lucht gehaald. Of er nu een pro Russische Oekraïener of een Rus op de lanceerknop heeft gedrukt maakt hoegenaamd geen biet uit. Vladislav Soerkov – bijgenaamd de grijze kardinaal – was tijdens de tragedie Poetin’s Russische commandant in functie om de zaken in de Donbass in goede banen te leiden. Een industriële Oekraïnse regio vol steenkool, ’nice to have’ voor Poetin. Rusland is uiteraard 100% verantwoordelijk voor deze ramp maar zal nooit en te nimmer officieel de verantwoordelijkheid op zich nemen. Dan is het uiteraard wel handig als je zo’n roeptoeter van een Baudet in je gereedschapskist hebt. Zonder enige terughoudendheid verspreidt Thierry ’de MH 17 waarheid volgens Poetin’ in het Nederlandse parlement en daarbuiten. Een ’nuttiger idioot’ kun je je niet wensen! Overigens is deze handelswijze bijzonder pijnlijk voor de MH-17 nabestaanden, maar dat zal de narcistische Thierry een worst zijn…..

De Russen zijn in – militaire staat – om Oekraïne binnen 24 uur onder de voet te lopen. Een Russische generaal liet zich ontvallen dat ’we morgen in Kiev ontbijten’ als er eventjes doorgepakt wordt. Zal Poetin een dergelijke ’Strike’ ooit overwegen? Nee, natuurlijk niet, hij weet heel goed dat hij daarmee zijn kansen op een enigszins werkbare relatie met de EU defintief zal torpederen. Er zit wel een vervelend steentje in de schoen van Vladimir, namelijk dat van de economische sancties. Hij wil gewoon (meer) business doen met ons, zodat hij niet alleen maar financieel drijft op zijn olie- en gaswinkel. In deze Coronatijd wordt die winkel bovendien met cashproblemen bedreigd.

Medestanders in EU landen die pogen de sancties te verlichten zijn voor Rusland dus meer dan welkom. Tegelijkertijd is het handig als deze nuttige idioten ook de Russische geopolitieke aspiraties een duwtje kunnen geven. In die zin was het Oekraïne-referendum in Nederland een uitgelezen mogelijkheid. Jan Roos . een andere nuttige idioot, die van GeenStijl weet U wel – haalde de benodigde handtekeningen op om genoemd referendum te organiseren. De meerderheid van de deelnemers stemden tegen het EU associatieverdrag met Oekraïne waardoor Mark Rutte in een spagaat terecht kwam bij zijn EU-collega’s. Poetin zag het allemaal met een grote glimlach aan, weer een stapje verder in het vergroten van de Russische invloedssfeer in Oekraïne. Maximaal rendement zonder investeringsbijdragen!

Dit laatste is niet helemaal waar, want die geheim agent Vladimor Kornilov die Baudet moest bewerken kostte Poetin natuurlijk wel poen. Kornilov kon zijn bonus bij één van de Kremlinlakeien innen nadat Jan Roos en Baudet elkaar in de armen waren gevallen na het succes van het Oekraïne-referendum. In de onlangs uitgezonden Zembla-documentaire over de vermeende banden tussen Baudet en Rusland kwam er zelfs een felicitatie-app van Kornilev aan het licht: feest op zijn Russisch inclusief soldatenbaret en fles Wodka (from the bottle of course). Zie onder

kornilev

Deze Russische ’agitpropper’ speldde Baudet van alles op de mouw, bijvoorbeeld dat er in een gehuurd pand aan het Rokin in Amsterdam 50 Oekraïnse trollen actief waren. Het ultieme bewijs: niet Rusland was de kwaaie peer, maar die verrotte appels uit Kiev, dat was voor Thierry wel duidelijk. Deze ultrabetrouwbare informatie werd gecheckt door voormalig FvD penningmeester en voormalig bewoner van het Drentse esdorp Hijken, Henk Otten. ’Het bleek een fabeltje te zijn’ bevestigt Henk Otten zelfgenoegzaam in de al genoemde Zembla-uitzending. Tja, Thierry, wie kaatst kan de bal terugverwachten. Otten is door de FvD weggezet als inhalige dictatoriale penningmeester en bovendien beschuldigd van fraude. Misschien niet sjiek, deze ’move’ van ’dealmaker’ Henk, wel effectief….

Ik vermoed dat de interesse van het Kremlin voor Baudet ontstond toen de ’agitprop-spindoctors’ in de gaten kregen dat het FvD wel eens politieke successen zou kunnen behalen. En had ’onze verwarde zolderkamergeleerde’ in 2016 al niet gepleit voor Nederlandse NAVO-uittreding? In 2017 zou hij zijn ’standpunt’ in het parlement nog eens herhalen. Een ideale nuttige idioot moeten ze daar in Moskou gedacht hebben!

Vervolgens stuurden de Russische spindoctors ook nog eens die vileine Brit en landverrader John Laughland op Thierry’s dak. Deze net uitziende gentleman is openlijk Poetin-adept en werkte jaren in Parijs bij een pro-Russische denktank. Gewoon een ’agitpropper’ in een Engelse Burberry blazer dus. Dat weerhield Baudet er niet van Laughland aan te stellen als partij-ideoloog.bij zijn geliefde FvD. Dit verzweeg hij wijselijk aan zijn collega Tweede Kamerleden,terwijl hij de Engelsman wel uitgenodigd kreeg voor een hoorzitting in het Nederlandse parlement. Noot: hoe is het mogelijk dat zo’n charlatan als Laughland überhaupt een uitnodiging krijgt om zijn Poetinpraatjes te verkopen in het hoogste huis van de Nederlandse democratie. Over nutteloze idioten gesproken…….

Zembla vraagt zich af wat er achter de ’flirt’ van Baudet verborgen zit. En: is er direct of indirect Kremlingeld gefourneerd aan Baudet cum suis. Appjes getoond door Henk Otten wijzen in deze richting. Ik heb niet de indruk dat Thierry deze rode lijn is overgegaan, daar is hij volgens mij simpelweg te schijterig voor. Hij zal overigens vast wel eens getwijfeld hebben, want in 2016/17 zat hij aardig krap bij kas. De reden voor de Russische flirt is mijns inziens gelegen in de karakterstructuur van Baudet: een behaag- en aandachtsziek persoon die bovendien last heeft van megalomane en narcistische trekken. Dat is ook zo’n beetje de defintie die in het rode Leninboekje wordt gegeven voor de ideale persoonlijkheidsstructuur van een ’nuttige idioot’…..

Die ouwe vos Theo Hiddema had dat zo rond 2015 uitstekend in de gaten toen hij met Baudet in zee ging. De ijdele, met dure smaak gezegende advocaat zag in de FvD een uitgelezen mogelijkheid om zijn wijsheden voor een groot publiek te verkondigen. En ach, de parlementaire wedde was toch ook niet zo slecht. Bovendien – zo dacht Theo – valt er genoeg te declaren, waarmee de maandelijkse inkomsten nog hoger worden. Met (te)veel declareren heeft Mr. Hiddema namelijk ruime ervaring….. ’Anyway’, Baudet was vanaf het begin van de samenwerking een nuttige idioot voor onze eloquente Meester.

Tot slot hebben we nog de voorman van het FvD in het Europees parlement, ene Derk Jan Eppink uit het Achterhoekse Steenderen. Eppink heeft een wonderlijke politieke carrière achter de rug, hij was zelfs Europarlementariër voor een Belgische partij (geen Belgengrap, red.). In ieder geval wekt hij de stellige indruk erg gehecht te zijn aan het parlementaire pluche in Straatsburg/Brussel. Bij de VVD was de geboren Achterhoeker zo’n beetje uitgerangeerd, maar ziedaar: de renaissancevloot van Thierry verscheen aan de horizon. Een nuttiger idioot kon Derk Jan zich niet wensen. Het was een kolfje naar de hand van de Kremlin-agitproppers, want Eppink had zich in 2016 al uitgelaten over de vermeende Russische beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016: een samenzweringstheorie, niets meer en niets minder verklaarde de Achterhoekenaar. De nuttige FvD idioten vielen de Kremlin-spindoctors als rijpe appelen in de mand. O ja, en Russische beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen? Het zou pas verontrustend zijn als de Russen hiertoe GEEN poging hadden ondernomen. Conclusie over Eppink: hij maakt zelf gebruik van een nuttige idioot én is er zelf één………

De kalende Tsaar Poetin en de grijze kardinaal Soerkov zullen in de sjieke regeringsdatsja vast regelmatig bulderend van het lachen op het berenvel hebben gelegen om hun goedkope nuttige idioten uit het polderlandje. Wie de Stolichnaya Wodkaglazen bijvulde? Die secretaris van de postduivenvereniging uit Oosterwolde natuurlijk……

Zijn er nóg nuttiger idioten in Nederland te vinden? Zeker wel, wat dacht U van al die FvD stemmers……..

Een leugen die vaak genoeg verteld wordt, wordt op den duur zelf waarheid.( Vladimir Iljitsj Lenin, Leninist 1870 – 1924)

PS Na publicatie van dit artikel zal ik wel weer een aantal haatmails van Baudetfans ontvangen. Dat ik een smerige CIA agent ben zal één van de minst vulgaire oordelen zijn….. Ach, ik ben er aan gewend, in het nabije verleden noemden Baudet-adepten mij reeds een weerzinwekkende NAVO-trol. Of ik dat erg vind? Welnee, ik beschouw het meer als een geuzenbenaming.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s