Kuzu DENKt hardop: Öztürk pleegde een broedermoordaanslag. Kaïn en Abel op herhaling!

kuzu, turkse vlag

Zou Allah al aan DENK partijvoorzitter en parlementariër Selçuk Öztürk hebben gevraagd waar zijn broeder Tunahan Kuzu zich toch bevindt? Tja, de paleisrevolutie bij DENK doet een beetje denken aan de broedermoord van Kaïn op zijn broer Abel. Niet relevant in de Islam? Ik dacht het wel, in de Koran heten de twee rivaliserende broers Kabiel (Kaïn) en Habiel (Abel). Ik vermoed dat Öztürk fan is van het studentengenootschap Ravenklauw in de filmserie van Harry Potter. In de Koran zendt Allah immers een raaf naar Kabiel die hem uitlegt wat hij met het lijk moet doen. Het heilige boek van de Islam vermeldt niet of Allah Öztürk – sorry, Kabiel – inderdaad heeft gevraagd waar zijn broer toch gebleven is. In de bijbel natuurlijk wel, misschien heeft SGP fractievoorzitter Kees van der Staay – die als ’oud Gereformeerde’ de bijbel woordelijk kan opdreunen – per E-mail de vraag namens God al opgeworpen. De natuurlijk volledig geïntegreerde Öztürk – want in het Rooms-Katholieke Roermond opgegroeid – zal op de eventuele mailpost het volgende antwoorden: ’ben ik mijn broeders hoeder’? Bijbelvastheid heet zoiets…..

Kabiel – sorry Öztürk – is door het duo Farid Azarkan, het DENK Tweede Kamerlid met een Marokkaanse achtergrond  en Habiel – sorry, Kuzu – een lelijke loer gedraaid. Azarkan probeert nu als een tovenaar de plooien binnen DENK weer glad te strijken, met het risico dat hij uiteindelijk in de tovenaarsgevangenis Azkaban gegooid zal worden. Zo ziet U maar, alweer een link met de Harry Potter filmserie. Overigens, zo wordt het allemaal wel erg ingwikkeld, in de rest van dit artikel zal ik de namencaroussel een beetje vereenvoudigen:

Özturk = Kabiel

Kuzu = Habiel

Azarkan = Azkaban

Snel verder. Op een terrasje in Istanboel smeedden Habiel en Azkaban het snode plannetje om Kabiel ’kalt te stellen’. Beide heren hadden Kabiel niet eens gemeld dat ze naar Turkije zouden afreizen voor diverse politieke baklava-onderonsjes. Bloedwraak! Dat moet Kabiel meteen te binnen geschoten zijn. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat het publiekelijk optreden, het taalgebruik en het vocabulaire van Kabiel niet het niveau aantippen dat Habiel/Azkaban voor ogen hebben – inmiddels ‘hadden’ – voor de ordinaire  filiaalpartij van de AKP van president Erdoğan van Turkije. Tja, vooral Habiel heeft de gave van het gesproken woord, wat dat betreft heeft ’snorJohan Derksen wel een punt. Hij vindt dat Habiel een gevaar oplevert voor de democratie in Nederland. Met zijn overtuigende gladde praatjes praat hij alle kromme Erdoğanpraat recht.

Dit laatste is overigens nog niet zo verontrustend. Wat mij echter wel jeukende pukkeltjes bezorgt is het feit dat DENK voortdurend op de transparantietrommel roffelt. Als je die oude verkiezingsfilmpjes van DENK aanschouwt kun je eenvoudigweg niet geloven dat er een nóg democratischer partij in Nederland bestaat. Intussen heeft geen enkele ’DENK’er’ ooit ook maar een greintje kritiek geleverd op het regime in Ankara. ’That stinks like yesterday’s dipers’, maar het kan nog erger.

Zihni Özdil, oud Tweede Kamerlid voor GroenLinks schreef onlangs in NRC over de ondermijnende activiteiten van DENK politici, met name Habiel gaf zich hier aan over. Nadat in de Tweede Kamer de motie was aangenomen dat de Turkse slachtingen onder de Armeense bevolking als genocide moesten worden aangeduid ontvouwde Habiel zijn visie aan pro Erdoğan TV-zender A-haber. In het Turks meldde Habiel ’dat Turkse Nederlanders zich niet meer konden verschuilen’.De volgende dag verscheen Sabah – de grootste Turkse krant – in de kiosken met de kop dat DEZE Nederlandse parlementariërs met een Turkse afkomst de schandalige ’Armeense’ motie hadden gesteund. Met naam en toenaam én foto’s. Gevolg: doodsbedreigingen aan het adres van de genoemde Nederlandse poltici, zelfs Kamervoorzitter Khadija Arib moest maar aan de hoogste boom worden opgeknoopt.

Politiek gezien ben ik het maar uiterst zelden met Özdil eens, zijn geestesoog reikt volgens mij vaak niet verder dan een groen salonsocialistische horizon. Maar in dit geval sta ik pal achter hem, op pijnlijke wijze legt hij de democratische en morele defecten van DENK bloot. Het enige puntje van kritiek: deze column had best wat eerder kunnen worden gepubliceerd. Nu er gesodemieter is tussen Habiel en Kabiel durft Özdil ineens wel een scherp stuk over DENK te schrijven. Mmmmh. mmmh, doet me een beetje aan het volgende denken: ndat de middeleeuwse dorpsboef ingesmeerd met pek en veren op de huifkar is gezet gooit Özdil er bij bij wijze van afscheid nog een emmer urine overheen. Over de Armeense genocidemotie an sich kan ik kort zijn: deze had van mij niet behandeld hoeven te worden. Wat wilde de Tweede Kamer hier nu precies mee bereiken? De (Nederlandse) Turken en Erdoğan tegen ons opzetten? Ja, dat is gelukt, maar wat schieten we ermee op? Contraproductieve polderpolitiek, niet meer en niet minder.

Er leven veel Nederlands/Turkse burgers in Nederland die een groot fan zijn van hun held Erdoğan. Hiernaast is er een aantal Turkse medeburgers dat zich in eerste instantie ’Turks voelt’ . Regelmatig wordt daar in de Nederlandse samenleving – politici, ’opinionleaders’ – kritisch tegenaan gekeken. ’Wat is dit voor onzin, laten ze zich toch eindelijk eens aanpassen’ is de veelgehoorde kreet. Met alle respect, maar deze denktrend slaat helemaal nergens op. Het zal mij een Turkse worst zijn of een Turks/Nederlandse medeburger zich Nederlands of Turks ’voelt’. En het zal me zelfs een baklava zijn of deze lieden het stemformulier rood kleuren bij de AKP partij van Erdoğan. De Nederlandse (grond)wet geeft inwoners van Nederland dit onvervreemdbare recht. En terecht. Er ontstaat pas een probleem als deze eventuele Erdoğanstemmers niet geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving. Zolang zij zich houden aan de wetten en regels en op hun manier een bijdrage leveren aan de samenleving, so what? Met andere woorden: een Turkse adolescent met een scooter mag gerust op Erdoğan stemmen, sissende geluiden produceren tegen kortgerokte blonde meisjes is daarentegen volstrekt onacceptabel. Maar ook en vooral: het onvermogen of de onwil van in Nederland levende Marokkanen/Turken om zich de Nederlandse taal enigszins eigen te maken. Ook dat mag een – democratische – maatschappij simpelweg niet tolereren.

Terug naar DENK. Als die tovenaar Azkaban het een beetje slim speelt kan hij er tussen deze ruziënde voormalige Turkse bloedbroeders er wel eens met het derde Marokkaanse been vandoor gaan. Never waste a good crisis Azkaban! Zijn doctoraalscriptie had strategische ontwikkeling als onderwerp, misschien moet hij dat document nog maar eens van de plank halen. Maar ja da’s theorie, het gaat nu om de echte knikkers. Snel maar naar de Harry Potter toverstokkenwinkel in Londen zou ik zeggen. Shit, reizen zit er in deze Coronatijd niet in, dus wat nu? Misschien heeft Tweede Kamervoorzitter Arib nog een Nimbus 2000 heksenbezem op haar zolder liggen, zo kunnen vliegreizen omzeild worden. Alhoewel? Die Arib lijkt me meer het type van het bespreken van de nieuwste film van Roman Polanski in het gezelschap van hoogwaardigheidbekleders, intussen slokjes nemend van een uitnemend antigechambreerd Pomerolletje.

Vooralsnog is het broze vaasje dat DENK heet in 1000 stukken uiteen gekletterd. Maar ik heb wel een suggestie voor de gevallen Habiel. Bij die andere marginale partij 50PLUS ligt voorzitter Geert Dales zwaar onder vuur. Waarom niet samen met kalende Geert een nieuwe partij opgezet Habiel? De destijds door van Kooten en de Bie geïntroduceerde Chrislam zou weer nieuw leven ingeblazen kunnen worden. De nieuwe naam: NCP, Nieuwe Chrislam Partij. Op een later moment zou de SGP kunnen aansluiten. Voorgestelde slogan: NCP, de enige ’kosjere’ partij! Wat zegt U, die Dales is een heidense oud-VVD’er? Hoho, Geertje zat op de lagere school met de bijbel om daarna op de gereformeerd-vrijgemaakte HBS zijn schoolcarrière te vervolgen. Geen vuiltje aan de lucht! Helaas zal er altijd een basale weeffout in deze partij blijven hangen. Wie wordt de partijleider? Habiel of Geert? Als het Geert wordt weet ik nu al hoe Habiel Geert ten val zal brengen. Met beschuldigen over verboden seksuele contacten met een vrijgemaakt gereformeerde middelbare school lerares. Welk vak deze lerares/ouderlinge gaf?  Biologie natuurlijk. Wanneer de seksuele handelingen plaats vonden? Tijdens een voortplantingspraktikum…..

O ja, tenslotte heb ik nog een tip voor de beide kemphanen in spé. Mehmet Pamuk, het Turkse typetje gespeeld door Kees van Kooten heeft zich al aangemeld als fractiemedewerker. Deze geïntegreerde Turk lijkt geschapen voor de nieuw te vormen NCP!

mehmet pamuk

Mehmet Pamuk in een Haagse fruitwinkel

According to my view, democracy is a product of western culture, and it cannot be applied to the Middle East which has a different cultural, religious, sociological and historical background.(Recip Tayyip Erdoğan lid van de toenmalige Turkse DEUGDPARTIJ (1954 -)

PS de eerste Tweede Kamer motie die op voorspraak van mij – vanwege mijn Hongaarse ’roots’ – door NCP zal worden ingediend is de volgende: Tijdens de Turkse overheersing van Hongarije in de 16e en 17e eeuw hebben de Turken zich bezondigd aan genocide op de Hongaarse bevolking. Was getekend: Tunahan Habiel, plaatsvervangend fractievoorzitter NCP. Deze motie heb ik reeds ’gehandjeklapt’ met Geert. Tja, nu zal ik ook wel doodsbedreigingen ontvangen. Ach, kom maar op. Such is life……

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s