Zomerse Reisgids voor Coronavrije Landen, The Crown on Your Holiday!

zonvakantie2

Het is Pasen, dus tijd om de ware reset-knop in te drukken. Eitjes, de wederopstanding van Jezus Christus, zojuist geboren kievitkuikens, bloeiende kersenbomen. Het leven begint altijd opnieuw, het is de kosmische wetmatigheid van de eeuwigdurende beweging. Voor potjeslatinist Thierry Baudet: perpetuum mobile.

Binnenkort start ik mijn nieuwe on-line droomvakantie boekingsburau met uitsluitend vakantiereizen naar Coronavrije gebieden in de portfolio. Over de naam heb ik nog geen beslissing genomen, voorlopig staat ’Ad Latjes travel 2.0’ bovenaan de lijst. Ad Latjes? Ja, het reisbureau van de gelijknamige ondernemer ging in 1981 op de fles als gevolg van dubieuze vastgoedinvesteringen. Als een Phoenix herrijst de voormalige touroperator uit zijn as, het kan niet mooier, toch? Toch laat ik me nog even inspireren met andere ideeën, de uitdrukking ’latjes’ zou namelijk tot misverstanden kunnen leiden. Welke? Vindicat corpsballen zouden wel eens kunnen denken dat het om skivakanties gaat met après-ski arrrangementen. Hossende studenten opeengepakt in een Oostenrijkse skihütte, dat is – met de 1,5 meter samenleving voor ogen – nu niet precies de reisportfolio die bij potentiële boekers in hun gedachten zou moeten opkomen.

Om welke landen gaat het eigenlijk. Wel, voornamelijk om eilandenrijkjes in de Stille Oceaan. Het lijstje klinkt lekker exotisch: Micronesië, Nauru, Palau, Samoa, Sao, Kiribati, Marshall Eilanden, Solomons Eilanden, Tonga, Tuvalu en Vanuatu. Uiteraard zijn wijzigingen voorbehouden. Speciale aandacht vraag ik voor het atollenrijkje Tuvalu dat door de wereldwijde zeespiegelstijging in zee dreigt te verdwijnen. Een unieke reiservaring zou ik zeggen. Over 10 jaar kunt U tegen Uw vrindjes met een toastje zalm in de hand opscheppen dat U één van de laatste bezoekers bent geweest van dit overspoelde ’Atlantisresort’. Daar gaat vorkprikvrindje Floris Jan – Human Resources Director bij Google Nederland – echt niet overheen hoor! Niet onvermeldenswaardig: onze sympathieke Friese trainer Foppe de Haan was in 2011 bondscoach van het nationale voetbalelftal van Tuvalu. U wordt dus met open armen ontvangen, helemaal als Uw zangerige Friese accent wordt herkend door de plaatselijke taxichauffeurs.

Met de negatieve ervaring van het ter ziele gegane ’Ad Latjes’ moet ik wel wat extra financiële zekerheden inbouwen. De reissom moet bij boekingen meteen worden voldaan en wel ’contant’. Ten eerste weet je nooit of één van die eilandjes alsnog te maken krijgt met een virusaanval en met bankoverboekingen heeft Ad Latjes slechte ervaringen. De bank kan de kredietlijn op elk willekeurig moment opzeggen én wie zegt mij dat banken over een paar maanden überhaupt nog bestaan. Maar, geen nood hoor! U kunt een aparte annuleringsverzekering afsluiten bij de betrouwbare firma ’Ad Lange Latjes insurance Inc’ die de boekingssom restitueert bij calamiteiten. Dit zal geschieden op het daartoe bestemde account van de Nationale Bank van Suriname. Dat zit wel snor dus…….

Voor de volledigheid wil ik U nog meegeven dat ik momenteel met een handvol andere landen in onderhandeling ben over zonovergoten Coronavrije mogelijkheden. Het is wat moeilijk de persoonlijke secretaris van de Noord-Koreaanse halfgod Kim Jong-un te pakken te krijgen ’these days’, maar ik blijf het proberen. Ondanks het feit er uitgebreid grensverkeer bestaat met buurland China heeft De Dikke Roerganger officieel gemeld dat Noord-Korea besmettingsvrij is.Deze situatie heeft Kim gegarandeerd tot het jaar 2049, wat willen we nog meer? En U weet: het nachtleven in de hoofdstad Pyongyang is bruisender dan in New York. Want naar Trump’s Amerika, daar gaat Ad Latjes 2.0 voorlopig natuurlijk niet naar toe!

Turkmenistan staat tenslotte ook nog op mijn ’bucketlist’. De president van het land – moeilijke naam, dus laat ik het maar – heeft het Coronavirussen officieel verboden het land te betreden. Het woord ’Coronavirus’ is officieel zelfs uit het vocabulaire gehaald. En als klap op de vuurpijl zie je daar niemand op straat die een mondkapje draagt. Dit moet toch een oneindig esthetisch genoegen opleveren. En ik ben snel geweeste waarde reisliefhebber, want bij het het Turkmeens ministerie van jeugdzaken heb ik reeds honderden ’haremmeisjes’ weten vast te leggen. En voor de genieters van de ’herenliefde’, zelfs jongens! Ook voor hitsige echtgenotes van middelbare leeftijd een aanrader! Die pedofielenreizen naar Thailand zijn nu toch opgeschort, maar voor de beleving van Uw seksuele fantasiën moet U tegenwoordig naar Turkmenistan!

Voor de Coronavrije reizen moet U bij Ad Latjes 2.0 zijn! Of zoals onze slogan U toeroept:

Ad Latjes 2.0, The Crown on Your holiday!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s