Mondkapjesgrapjes

 

corona heineken

 

Welke van bovenstaande afbeeldingen is de leukste? ’Make Your pick’, voor mij duidelijk de Coronacake. Alleen al vanwege het feit dat de ’schepper’ ervan een Italiaanse banketbakker is die de mentale druk op zijn klanten een beetje wil verlichten. Maar hij bakte de creaties vooral om zijn eigen gemoed een beetje op te krikken, verkopen doet hij de gebakjes nauwelijks. Tja, dat Coronavirus kan natuurlijk onder elke stoeptegel liggen, dus waarom niet in het caramellaagje van dit suikergoed…

Verder gaat op social media de grap rond van een Italiaanse burgemeester die stelt dat de vele vertragingen van de metro’s zijn inwoners juist van dienst zijn: de wachttijd is immers langer dan de incubatietijd van het virus.

Nog een Italiaanse ’tornante’? Op het Franse Canal + werd een pizzabakker opgevoerd die boven zijn verse baksel in hoesten uitbarstte en vervolgens groen slijm spuugde.’De Coronapizza, de nieuwe Italiaanse pizza die de wereld rond zal gaan’, meldde de voice-over. Tja, niet mijn ’humorsmaak’, maar wat verwacht je van Franzosen…….

De Italiaanse minister van buitenlandse zaken Luigi di Maio was echter des duivels, zijn reactie postte hij op zijn Facebookpagina: ‘Ik begrijp satire, maar om op deze manier de draak te steken met Italianen, met de uitbraak van het virus zoals we die nu hebben, dat getuigt van erg weinig respect’. Wat een giller, hij ’begrijpt’ de satire……Maar ja, wat verwacht je van di Maio die in een regeringscoaltie heeft plaatsgenomen waarin hij samenwerkt met de door hem verfoeide Italiaanse Democratische Partij, de PD. Zijn partijgenoot ’Beppe’ Grillo maakte nog niet zo lang geleden de PD politici uit voor corrupt ’schoftentuig’. Het 33 jarige politieke ’broekie’ di Maio is net als Grillo lid van de Italiaanse ’anti-establishment’ 5 sterrenbeweging. In januari werd hij als partijleider door zijn eigen ’sterren’ gewipt. Tijd dus voor een ’di Maio pizza’. Waar deze mee belegd is? Veel paddestoelen – funghi – en andere soorten schimmel…..

Ali B was van de week te gast bij De Wereld Draait Door, in een lege studio overigens. Door het Coronavirus gaan zijn optredens ook niet door en dat vindt Ali vooral voor zijn ’crew’ zeer spijtig. Aan de andere kant leveren de afzeggingen een bijkomend voordeel op. Ali meent dat hij als ’knuffelmarokkaan’ natuurlijk een hoger risico loopt op besmetting met het Coronavirus dan de gemiddelde burger. Erg sterk Ali!

In veel Europese landen wordt er gehamsterd, suiker, meel en pasta worden uit de schappen gerukt. Vooral door ouderen. De grote ’hit’ is echter pleepapier. Massaal leggen Engelsen, Nederlanders etc XXL verpakkingen in hun winkelkarretje. Welke marketing- of retaildeskundige had dit kunnen voorspellen? In ieder geval meende een ’English jolly funny chap’ van deze hamsterwoede gewag te moeten maken op zijn twitteraccount: So it seems that what we fear the most is the inability to wipe our arses’

Overal in Europa worden strenge maatregelen getroffen, zo ook in Polen. De Rooms-Katholieke kerken trekken hier echter weinig van, diverse hoog in de Rooms-Katholieke hierarchie staande geestelijken kondigden juist meer kerkmissen aan. Zijn Rooms-Katholieken soms immuun voor het Coronavirus? Ik schat de redenering van die Roomse Papen op het volgende in: Onze Lieve Heer is onfeilbaar, dus immuun, de maagd Maria is onbevlekt ontvangen dus immuun, Jezus Christus geneest de ziekste mens op aarde, dus wat kan er misgaan? Wat zegt U, humor valt niet te ontdekken in voorgaande? U heeft gelijk, maar ik laat deze alinea toch lekker staan!

Hoe moet het nu overigens met het Eurovisie songfestival? Op 12 mei staan de eerste halve finales in Rotterdam al gepland. Wethouder Said Kasmi meldt dat er geen sprake kan zijn van afzegging van het spektakel. Ja, ja, hoop tegen beter weten in? Het lijkt er wel op. Natuurlijk moet het songfestival doorgang vinden, desnoods zonder publiek en desnoods maar met één deelnemer, de Nederlandse uiteraard! Zo winnen ’we’ altijd en kan Nederland volgend jaar het festival weer organiseren. En dan gaat de stad Amsterdam er met de organisatie vandoor. In Mokum wrijven ze zich nu al in de handen!

Ook in Hongarije zijn buitenevenementen boven de 500 personen in de ban gedaan. Dus, alle wedstrijden in de hoogste voetbaldivisie gaan gewoon door. Er kwamen tot nu ook slechts anderhalve man en een paardenkop naar het stadion, de Hongaarse hoogste voetbalcompetitie zal de enige in Europa zijn die dit sezoen netjes wordt afgesloten.

Prins William was met zijn vrouwtje op bezoek in Ierland, onder andere de brouwerij Guinness werd met een bezoek vereerd. Tegen een aanwezige medische hulpverlener maakte hij ’grapjes’ over ’dat ’gehypete Coronavirus’. Later joeg hij dicht bij hem staande omstanders de stuipen op het lijf door – oneindig humoristisch – uit te roepen dat hij ’besmet’ is. Daar had de prins overigens wel gelijk in, zijn besmetting betrof echter niet het coronavirus. Wat dan wel? Syfilis misschien, daar word je toch ook krankjorum van? Of hij was gewoon aangeschoten van die pul Guinness natuurlijk.

De Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam heeft een bericht verspreid dat er speciale keppels zijn besteld die ook als mondkapje kunnen worden gebruikt in de strijd tegen het coronavirus. (zie afbeelding boven). De Amsterdamse krant het Parool denkt dat het om een grap gaat. De liberale Joden melden in het verspreide bericht dat een eventuele bestelling wel even op zich laat wachten. waarom? Ze komen uit China. Joodse humor, altijd goed!

De Provinciale autoriteiten in Noord-Brabant roepen mede-Brabanders op tot ’sociale onthouding’. ’Zeven dagen van sociale onthouding moet toch mogelijk zijn en is nodig om het virus een halt toe te roepen’, zei burgemeester Weterings van Tilburg. Oei, wat een mazzel dat de carnavalsperiode is afgesloten.denk ik meteen. Die Weterings moet wel een vrome Rooms-Katholiek zijn. Hij zal de bijbel er wel op nageslagen hebben en vond in Genesis 4:15 reeds waar hij naar op zoek was: ’als iemand Kaïn wil doden zal hij zeven keer gestraft worden door God’. Tja, zal Weterings gedacht hebben, dan maar het Coronavirus doden…….. Ja, ja, de redeneringen van Christelijke gelovigen zijn ondoorgrondelijk, net als die van Onze Lieve Heer.

Mark Rutte hield ’ons’ tijdens één van de vele ’coranapersconferenties’ voor dat lichamelijk contact in de komende tijd zoveel mogelijk voorkomen dient te worden. Dus, niet kussen, geen handen schudden, beter is het ’knuistje tegen knuistje’ als begroeting of bij het afscheid nemen. De persconferentie was nog maar amper voorbij of Rutte schudde de hand van RIVM-deskundige Jaap van Dissel. Ik vrees dat Mark inmiddels geen ’actieve herinnering’ meer heeft aan het moment van handen schudden. Zijn verdediginsmuur ziet er ongeveer als volgt uit: ’Het zou zo kunnen zijn dat mijn stafmedewerkers de beelden van de NOS naar mij toe hebben gezonden, in ieder heb ik er geen actieve herinnering aan’ . En: ’ik heb in ieder geval geen herinnering aan het feit dat ik ooit iemand de handen geschud zou hebben. Dit geldt ook ten aanzien van de heer Jaap van Dissel, van wie ik overigens wel weet dat hij werkzaam is bij het RIVM. Bovendien meen ik me te herinneren dat hij geneeskunde heeft gestudeerd aan de universiteit van Leiden. En zijn hond is een Yorkshire terrier die luistert naar de naam ’Puk’. Of Laika. Nee, nee, zo heet de hond van Lilian Marijnissen, sorry….’ Het synoniem voor ’selectief geheugen’ in de Dikke van Dale luidt vanaf nu als volgt: Mark Rutte

Dan de ’humor’ van het RIVM: Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat veruit de meeste mensen na een besmetting ook de symptomen van het coronavirus vertonen en het virus dus overdragen als ze ziek zijn.’ en: Er zijn wel uitzonderlijke gevallen bekend waarbij een besmette persoon geen symptomen vertoonde.’ En dit moet een deskundige organisatie voorstellen? Leest U nog maar eens wat een hemeltergende nonsens voorgaande zinnen bevatten. Hoe kan in hemelsnaam de RIVM nu weten dat de meeste besmette mensen ook symptomen vertonen? Degene die het virus onder de leden heeft – maar nergens last van heeft – meldt zich UITERAARD nergens, de persoon in kwestie zal niet eens weten dat er iets met hem/haar aan de hand is. Kijk, ik zal de laatste zijn die ferm beweert dat veel besmette mensen GEEN symptomen vertonen. Maar het ’benadrukken’ van het tegenovergestelde is onder één noemer samen te vatten: STEMMINGMAKERIJ. Ga U verschonen, beste RIVM medewerkers!

Oud voorzitter van de inmiddels opheven Hongaarse partij SzDSz Gábor Kuncze is een culinair genieter. Dat was hij als minister van binnenlandse zaken in de socialitische coalitie ook al. In de negentiger jaren van de vorige eeuw was hij een echte veelvraat, de staatsruif heeft hij mee helpen leegeten. Maar, maar,Kuncze heeft wel een vooruitziende blik. Aanstaande Kerst gaat hij in ieder geval niet naar een Boedapester restaurant. De pastagerechten worden dan uiteraard bereid uit de hamsteraankopen die thans door consumenten/restauranthouders worden gedaan……..

Acteur Tom Hanks heeft het Coronavirus ook al onder de leden. Één van de befaamde uitspraken van de begenadigde acteur is de volgende: some people go to bed at night thinking, ‘That was a good day.’ I am one of those who worries and asks, ‘How did I screw up today?’

Well, We all screwed up……..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s