Oeps, het Hongaarse grenshek laat toch (Corona)virussen door

status coronaHelaas, de teleurstelling is groot, ook het karpatenbekken ontkomt niet aan de invasie van die piepkleine ellendelingen, virussen genaamd. Het zijn venijnige parasieten waarover wetenschappers het onderling nog oneens zijn ook. Zijn het nu levende organismen of niet? Voor ons, de argeloze en weerloze burger doet het er niet toe: ongemerkt penetreren die miniscule rotdingetjes zich in onze bloedbaan. Ons afweersysteem herkent de volslagen onbekende indringer niet, vaccins tegen het Coronavirus laten nog maanden op zich wachten. Een pandemie ligt op de loer, daarom zijn bijvoorbeeld in Italië alle scholen en universiteiten op slot gegooid. Tja, hoe met deze situatie om te gaan? Struinen in de kasten van de logeerkamer waar vast nog wel ergens de film ’Outbreak’ met in de hoofdrol Dustin Hoffman op de plank ligt. Geen DVD natuurlijk, gewoon nog op een VHS casette ’recorded’. Zo zijn we beter op de rampzalige toekomst voorbereid, nietwaar?  Alles onder het motto: ’fiction will be the truth’!

Wordt een doemscenario werkelijkheid? Nee, natuurlijk niet, door het ’Corona-mediabombardement’ begin ik wel last te krijgen aan een pas in mijn gebit geplaatste kroon. Door een zeer professionele Hongaarse tandarts overigens. Een belangrijke conclusie is dat tot nu toe 3% van de ziek geworden mensen ook daadwerkelijk het loodje legt. Ik ga er gevoeglijk van uit dat er VEEL MEER besmettingen bestaan dan er nu officieel worden bijgehouden, de meeste besmette personen zullen waarschijnlijk nooit als geïnfecteerde worden geregistreerd. Ter vergelijking: aan de jaarlijkse reguliere griepgolf sterft 1 tot 2% van de ziek gewordenen. Dan lijkt de 3% Corona-sterfteratio misschien ’verontrustend’ hoog, maar we moeten één aspect niet vergeten: vooral in Europa halen veel burgers een griepprik – met name ouderen – zodat hiermee automatisch minder fatale gevallen voorkomen. En ten overvloede: kinderen worden amper ziek, een gezonde volwassene wordt op zijn ’slechtst’ flink koortsig, maar recupereert binnen korte tijd. Als je heel, heel erg pech hebt vertrek je toch naar de eeuwige jachtvelden. De kans om de hoofdprijs te winnen in De Staatsloterij is astronomisch groter en die wint U toch niet. Althans, ik in ieder geval niet…..

De twee geïnfecteerden in Boedapest zijn Iraanse studenten die inmiddels in quarantaine worden gehouden. De Hongaarse autoriteiten melden dat de twee Iraniërs onlangs nog in hun thuisland waren. In Teheran schijnt zelfs al een aardig aantal parlementariërs zich ziek gemeld te hebben. Wat mij betreft hoeven ze hun werk ook niet meer te hervatten. ’But that’s something completely different’. Gisteravond maakte de Grote Leider Viktor Orbán hoogst persoonlijk de eerste besmettingen bekend. Staande voor een paternosterlift in het ministerie van binnenlandse zaken maakte Orbán een vastberaden indruk. In deze situaties voelt de kleine hopman zich op zijn best, conflicten en problemen geven de kleine vechtersbaas altijd een verslavende dosis adrenaline. Die paternosterlift bleef op de achtergrond maar rondjes draaien. Onwillekeurig kon ik de vergelijking met de Europese Unie maar niet naar de achtergrond drukken

De Turkse president Recep Erdoğan begint de EU nu toch een beetje te tarten door duizenden migranten naar de Griekse grens te sturen. Er is inmiddels zelfs een dode te betreuren. Alle hypocriete Europese politici staan op hun achterste benen vanwege het ’barbaarse’ gedrag van Erdoğan. Hét grote probleem is dat er geen consesus in de EU bestaat over de bewaking van de buitengrenzen van diezelfde EU. Onder druk van Angela Merkel moesten de Grieken tot nu toe toelaten dat er drommen migranten op Griekse bodem mogen aankomen/spoelen. Zo niet, zei Mama Merkel, dan gaan jullie van het financiële infuus en staat jullie een staatsfaillissement te wachten. De Turkijedeal lijkt momenteel ’dood’, dus nu krijgt Griekenland als EU-noodhulp meteen 700 miljoen in de tas. Omdat de migranten – en niet alleen Syrische hoor! – nu in grote aantallen op de EU-deur kloppen. Met inmiddels meer dan 20.000 asielzoekers op het eilandje Lesbos, ’I might add’.

Het Coronavirus is vervelend, maar het hypocriete besluiteloosheidsvirus dat Merkel al decennia onder de leden heeft is vele malen erger. Er is overigens wel één lichtpuntje te melden. Om 11.00 CET march 5 2020 is er nog geen Coronabesmetting in Slowakije gecontateerd. Een witte vlek in een zee van rode ’spots’. Maar dat is niet zo vreemd hoor! Waarom niet? Slowakije bestaat helemaal niet!

An inefficient virus kills its host, a clever virus stays with it (James Lovelock, Brits bioloog, 1919 – )

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s