Harvey Weinstein en Placido Domingo gaan samen vóór het zingen de kerk uit!

weinstein

De volgende ’grote’ spijtoptant is binnen. Placido Domingo werd het uiteindelijk ook een beetje te heet onder de voeten en besloot zijn ’ariateksten’ ietwat te wijzigen. Meer dan 30 zangeressen, operamedewerksters etc hebben Domingo inmiddels beschuldigd van seksueel misbruik. Daarvan zegt de operazanger onder andere het volgende: ’het was niet mijn bedoeling om de grenzen van de vrouwen te overschrijden. Maar niemand zou zich zo moeten voelen’. Ik heb het donkerbruine vermoeden dat Domingo met meer dan gemiddelde aandacht naar de TV beelden heeft zitten kijken waarop Weinstein zich achter een loophekje omhoog hees. Op weg naar de Amerikaanse juryrechtbank, Hij zal waarschijnlijk diverse malen gillend wakker zijn geworden uit een nachtmerrie waarin hij – zingend in één of andere Italiaanse opera – onder luid gezang dwars door zijn hart gestoken wordt. Door wie? Michael Jackon in zijn befaamde ’Thriller-outfit’. Tja, daar zou een mens wel angstig van worden, brrrrrr.

Ik kom nog even terug op zijn excuses. 1.’het was niet mijn bedoeling grenzen te overschrijden’. Wat een verweer zeg! Dat is te vergelijken met de k…smoes dat het nooit de bedoeling was om die vervelende vent pijn te doen,toen ik hem een pimpelpaars blauw oog sloeg. 2. maar de volgende tekst van Domingo slaat alles: maar niemand zou zich zo moeten voelen’. Dank je de koekoek, dat bepaalt die misbruikte vrouw in kwestie zelf wel. Domingo behoudt zich het recht voor dat hij zowaar invloed mag uitoefenen op de gevoelswereld van de door hem misbruikte vrouwen. Stuitend en meer dan schandalig, een regelrecht affront. Domingo geeft met deze uitspraak een kijkje in zijn ziel. Die is gitzwart, dat kan ik U alvast verklappen.

Bill Cosby, rapper R. Kelly, Kevin Spacey, de lijst met beroemde heerschappen die hun jongeheer niet in de hand hebben – inderdaad, bleef het maar bij in de hand houden! – wordt zo langzamerhand een waslijst. Vooral Bill Cosby was wat mij betreft een daverende verrassing. In de ook door mij regelmatig bekeken Cosby Show was die papa Bill toch het summum van dé gezinsvader! Tja, maar dat was – zoals in de aftiteling er altijd bij werd vermeld – ’recorded on tape before a life audience’. Dat was in allerhande hotelkamertjes wel anders. Daar geen camera en geluid, wel een mentaal zieke, seksueel geperverteerde man met één van zijn slachtoffers, die hij voor de zekerheid ook nog drogeerde. Een perfecte ’inktzwarte’ versie van Dr Jekyll and Mr. Hide. Nog perfecter voor een film trouwens. Welke Hollywoodregisseur zou zo’n project aandurven? Ik zie niet veel kandidaten. De meesten produceren liever de 28e versie van de Terminator of één of andere slappe Bambi-animatiefilm. ’Terminator’ zou wel een toepasselijke naam zijn voor deze filmische Cosbyautobiografie. Volledige titel: Terminator, the ultimate sexual Armageddon.

Inmiddels zijn er ook al #anti me too geluiden te horen. ’Je mag ook niks meer tegenwoordig’ is de vaak gebezigde terminologie. Zit wat in, ik vraag me af of de grote carnavalshit – polonaise Hollandaise – van Arie Ribbens over een paar jaar nog wel ten gehore mag worden gebracht: ’wij zakken door en zullen niet verdorsten en Willem grijpt Marietje van achter bij de schouders’. Potentiële seksuele intimidatie natuurlijk. Iemand die deze teksten liederlijk uitbraakt zal wel een verkrachter in spé zijn. Tel daarbij op al die gelukszoeksters die een slaatje uit de #me too willen slaan. Als ik het telraam erbij hou heeft Donald Trump inmiddels miljoenen vrouwen seksueel lastig gevallen. Overigens, dat zou hij wel willen, denk ik dan….

Alle gekheid op een SM-stokje, vooral van die walgelijke misdaden van Weinstein word ik echt onpasselijk. Ik vond hem trouwens erg kwiek stappen achter dat loophekje van ’m. En in rap tempo! Nederland is gelukkig nog steeds – enigszins –  geëmancipeerd en gecivilizeerd. Er worden geen enkele vergoeilijkende opmerkingen gemaakt over het gedrag van dit soort ’sekstuig’. Maar dat ligt in andere landen van de Europese Unie toch wel eens anders. In oostelijker gelegen Europese landen zijn in de diverse talkshows regelmatig de volgende uitspraken op te tekenen: ’ waarom beginnen veel vrouwen pas na jaren – officieel – te klagen over een eventuele verkrachting?’ en ’als je seksueel wordt lastig gevallen doe je toch meteen gewoon aangifte bij de politie?’ Alsof de klojo’s die dit soort vullis spuien niet weten dat misbruikte vrouwen kampen met angst- en schaamtegevoelens én sociale/financiële druk.

Bij het horen van zoveel onkunde en boosaardige onwil heb ik vaak de neiging de bloembak door de TV te mikken, maar dat is enkel en alleen goed voor de winstgevendheid van de Mediamarkt…….Er is nog veel te doen op het gebied van de seksuele misbruik in de wereld. Aan de andere kant mogen de Arie Ribbensen’ van deze wereld natuurlijk niet in de ban worden gedaan. Straks is persoonlijk en intiem contact nog slechts op een datingsite mogelijk. Ok, ok, natuurlijk is dit een schromelijke overdrijving, maar ik weet zeker dat veel vrouwelijke lezers het soms best wel plezierig vinden als ze die ene vent tegen de andere horen zeggen: zag je dat lekkere wijf net voorbijkomen. Wat een lekkere kont zeg! Of niet soms, Patty Brard? Dit moet blijven kunnen! Behalve als het om Patty Brard gaat natuurlijk…..

Domingo en vooral Weinstein zullen in hun leven publiekelijk wel geen seksueel getinte opmerkingen meer maken. Weinstein zit in de bak en Domingo oefent misschien wel zijn laatste aria. Ter kerke zullen ze ook wel niet meer gaan. Eigenlijk hadden ze er voor het zingen al lang geleden uitgeschopt moeten worden. Door wie? Door die Australische aartsbisschop die minimaal 4 jongetjes seksueel heeft misbruikt…..

Hoe groter de macht, hoe gevaarlijker het misbruik (Edmund Burke, Engels filosoof,1729 – 1797)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s