Politieke Pannenkoeken Bakken (per partij)

pannenkoekenbakkerZou ik daar toch bijna jaloers worden! Facebookgebruiker Bas Belleman plaatste vorige week een politieke stemwijzer op Zuckerberg’s sociale netwerk met een – op het eerste gezicht – zonderlinge inhoud: Op basis van de manier waarop diverse politieke partijen pannenkoeken bakken kunt U als twijfelende stemmer eenvoudig uw (menu)keuze maken. Grote partijpolitieke dilemma’s worden samengevat in de wijze van bereiding van de pannenkoek. Resultaat? De beste stemwijzer ooit!

Belleman’s succes is immens, de pannenkoeken gaan er bij de Facebookgebruikers in als gesneden koek. Tienduizenden hebben de ’stemwijzer’ inmiddels geraadpleegd. Natuurlijk wil ik graag aanhaken bij deze aandacht, en goed gejat is toch nog altijd beter dan slecht bedacht’, nietwaar’? Bij de ’bakconclusies’ van Helleman plaats ik nog wat extra informatie die Uw keuze voor de volgende verkiezing nog verder vergemakkelijkt.

Bas Belleman: Hoe bak je pannenkoeken? Edited by ’de toestand in de wereld’– columnist

Belleman, VVD: Zoek dat zelf maar uit. Editor: maar Klaas Dijkhoff – als de ’nieuwe sociale VVD’er’-  komt graag meebakken. Met een koksmuts op ziet Klaas er uit als de ideale kok op een verlopen pannenkoekschip. Op zijn koksschort staat de volgende tekst: ’Klaas bakt beter’. Ik zou zeggen, geen gelul, neem liever gebak van Crul….

Belleman, PvdA: Pannenkoeken bak je samen. Editor: OK, erg sociaal en bewogen, maar er is een klein probleempje. Er blijkt te weinig progressief beslag ze zijn voor de bereiding. Van de aloude PvdA is inmiddels niet veel meer over dan een flinterdun flensje

Belleman, CDA: Pannenkoeken bak je zoals vroeger. Editor: goede slogan CDA’ers! Misschien nog wel beter dan jullie outstanding one liner ’een hele goede morgen!’ Maar ik vrees dat de huidige CDA politici nog geen eitje kunnen koken. Misschien de oude Dries van Agt optrommelen? Ik denk dat Dries met deze generatie CDA’ers geen zoete broodjes meer wil bakken. En al helemaal geen pannenkoeken…

Belleman, PVV: Ga terug naar je eigen land als je dat niet weet. Editor: Niet sterk hoor Geert! In de hele wereld worden pannekoeken gebakken, in diverse soorten, maten en benamingen. Dus die Immigranten bakken misschien nog wel vaker pannenkoeken dan ’Henk en Ingrid’. Wat dacht je van een Franse crêpe of een Hongaarse palacsinta, Geert? Of een Marokkaanse msemmen? Gauw een ander gerecht bedenken, geachte PVV-leden! Wat zegt U? Daar is er maar één van, namelijk Geert zelf….

Belleman, D66: Iedereen kan pannenkoeken leren bakken. Editor: bij deze slogan heeft D66 één dingetje niet vermeld. Aan het einde van de regel stond aanvankelijk ’behalve D66’ers’. Rob Jetten heeft met zijn jarenlange ervaring – gepokt en gemazeld door het leven – gemeend hier censuur te moeten plegen. Reden: D66’ers eten weliswaar broodjes gezond in plaats van pannekoeken maar zijn naar het oordeel van Jetten ’best nog wel tot iets in staat’………

Belleman, Socialistische Partij: Met een omwenteling. Editor: Haa! Daar is ie dan, de Umwertung aller Werte. Ik vrees dat van omwentelingen binnen de SP alleen nog maar sprake is bij partijleidster Lilian Marijnissen. Hoe dan? In haar REM-slaap, van haar ene zij op haar andere……

Belleman, GroenLinks: Op windenergie. Editor: naar verluidt had Jesse Klaver nog een aanvulling op dit – wel erg – korte statement willen maken, namelijk: pannenkoeken bak je op windenergie en auto’s tank je met – gebakken – lucht……

Belleman, Partij voor de Dieren: Met sojamelk. Editor: kijk, dit vind ik nu hypocriet van de dierenpartij. Want mogen eieren dan nog wel? Eieren dienen er toch voor om kuikentjes geboren te laten worden? Wij mensen mogen toch geen ongeboren kuikentjes opvreten? Mijn stelling is dan ook dat de Partij van de dieren zich schuldig maakt aan kannibalisme van de ongeboren vrucht! Schande!

Belleman, 50Plus: Met een thuishulp. Editor: Als die thuishulp maar niet de naam draagt van Henk Krol, de  fractieleider van deze ’ouderenpartij’. De kans is namelijk groot dat Krol een essentieel ingrediënt in zijn aktentas wegmoffelt. Net als hij in het verleden deed met niet afgedragen pensioenpremie’s van werknemers van één van zijn bedrijven.

Belleman, SGP: Met Gods hulp. Editor: en ’zonder homoseksuele ingrediënten’. Die zijn in de ogen van de mannenbroeders uiteraard onrein. Leest U  de – mede door de SGP fractieleider van der Staaij ondertekende – Nashvilleverklaring er maar eens op na.

Belleman, ChristenUnie: Ook met God’s hulp. Editor: Die aardige lesbienne die uit de kast is gekomen, maar nog steeds door ChristenUnieleden wordt ’gedoogd’ in de gereformeerde gemeente, mag die ook meebakken? Niet overdrijven, hè, ze mag na afloop de keuken opruimen en de afwas doen. Want ChristenUnieleden zijn wel barmhartig, hoor!

Belleman, DENK: Pannenkoeken zijn racistisch. Editor: een kapitale blunder van DENK, zoals reeds gemeld, pannenkoeken worden over de gehele wereld gebakken. Dus, of de DENK’ers zijn onwetend of ze zijn culinair niet onderlegd. Of ze zijn gewoon racistisch natuurlijk!

Belleman Artikel 1: Pannenkoeken zijn koloniaal. Editor: voor degene die het niet weet, dit is één van de grote partijen in het politieke spectrum, van ’QueenSylvana Simons natuurlijk. Op dit moment met één zetel vertegenwoordigd. Niet in de Tweede Kamer, maar de gemeenteraad van Amsterdam. Een koloniaal klein partijpannenkoekje dus!

Belleman, Piratenpartij: Niemand mag weten hoe jij bakt. Editor: Beetje flauw van de Piratenpartij, want de vraag ’hoe bak je pannenkoeken’ wordt hiermee ontweken. Daarmee kwalificeren de Piraten zich als virtuele partij. Dus eigenlijk is het: niemand mag weten dat de Piratenpartij bestaat.

Belleman, GeenPeil: Daar gaan we over stemmen. Editor: deze slogan is in één woord stijlloos. Verder geen commentaar.

Belleman, Nieuwe Wegen: Wij bakken ze heel anders. Editor: Nooit van gehoord, nieuwe wegen. Zal wel een doodlopende straat zijn…

Belleman, Niet Stemmers: hier zwijgt Belleman. Editor: Niet-stemmers bereiden de lekkerste spekpannenkoek, maar omdat hun stem voor de democratie verloren is doen ze mee buiten mededinging. Resultaat is echter dat ze dan ook niet meer in aanmerking komen voor de pannenkoeksubsidie. Deze is op voorspraak van D66 ingesteld voor in de war geraakte Nederlanders. Voor D66’ers dus……

Ik wens U veel succes bij de volgende verkiezing en die kan zo maar eens sneller gehouden worden dan U denkt. U weet nu vast wel hoe pannenkoeken te bakken. Overigens hou ik me voortaan aan de oude spelling namelijk PANNEKOEK. Pannekoeken worden bij mijn weten in ÉÉN pan gebakken, de ’nieuwe’ spelling is dus pas echt een schande voor de Nederlandse samenleving. Immigranten zullen de logica van de Nederlandse taal op deze manier nooit begrijpen. Er is voor hen één geruststelling: die logica heb ik zelf ook nooit waargenomen…..

Als laatste nog een ’kooktip’ voor VVD’er Klaas Dijkhoff:

Politieke kroonprinsen zijn net als de eerst bereide pannekoek: ze mislukken altijd……

PS Hee, heeft Belleman niet een partij vergeten? Ik kom nergens het Forum van Democratie tegen? Bakt Thierry Baudet nooit pannekoeken? Of is dit slimme spindoctoring van die Belleman. Is hier misschien sprake van een cordon sanitaire? Tegen Baudet? Niet zo netjes, want de PVV wordt in zijn lijst wel opgevoerd. Overigens bakt Baudet ’ze altijd bruin’. Maar dat heeft geen enkel raakvlak met pannekoeken bakken……

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s