Coronavirus in Uw nabijheid? Drink een Coronabiertje! Met een limoentje erbij, voor Uw broodnodige gezondheid.

corona bier

Wat is de overeenkomst tussen het Coronavirus en kernenergie ? Heel simpel, radioactiviteit is voor het blote oog onzichtbaar en het Coronavirus is alleen onder de elektronenmicroscoop zichtbaar. Dat geeft mensen – all over the world – een ’unheimisch’ gevoel. Hoe moet je je nu bewapenen als je het gevaar niet ziet aankomen? Er is overigens ook een groot verschil tussen het kroontjesvirus en de gammastralingen: aan kernenergie ga je doorgaans niet dood, de straling blijft binnen de muren van de kerncentrale en het radioactief afval kan veilig onder de grond worden opgeborgen. Vraag dat maar aan de Finnen die groot inzetten op kernenergie. Gek genoeg hoor je daar al die Fransje Timmermans adepten niet over. Die herhalen het volgende mantra van de Eurocommissaris voortdurend, zelfs in hun slaap: ’Kernenergie is te duur en niet duurzaam’. Dit mantra werkt als een Coronavirus, het wordt tijd dat verantwoordelijke politici dit besmettelijke gifgroene luchtballonnetje voor eens en voor altijd doorprikken.

Op het moment van dit schrijven zijn er meer dan 30.000 virusbesmettingen in China en meer dan 600 sterfgevallen. Hiernaast melden steeds meer landen buiten China besmettingen en zit een hoop mensen vast in hun scheepshutje op een cruiseschip. Nu had ik al een hekel aan cruiseschipreizen, nu weet ik helemaal zeker dat ik nooit een stap aan boord zal zetten van zo’n drijvende Bijlmerflat. Ook al speelt het gehele Straussorkest van André Rieu in de scheepsfoyer. Brrrr, koude rillingen beste lezer, die krijg ik ervan!

De ’spinmachine’ van de Chinezen draait inmiddels op volle toeren. In de besmettingshaard Wuhan stampen de volgelingen va Mao Tse-toeng – sorry, Xi Jinping – noodziekenhuizen uit de grond als Legohuisjes door een peuter. Chapeau hoor, daar niet van, maar de Chinese surveillancestaat laat ook zijn vuile communistische gezicht zien. Midden december vorig jaar was het virus in Wuhan al door diverse artsen gedetecteerd, maar deze werden niet serieus genomen. Sterker nog, de noodsignalen werden naar de ’Chinese ontkenningstraditie’ onder het traditionele vloerkleed geschoven.

De eerste alarmslaande Chinese arts verblijft inmiddels op de eeuwige Chinese jachtvelden, uiteraard is hij door het Coronavirus geveld. Of door iets anders………Overigens is het allemaal nog veel erger, genoemde arts en andere vakcollega’s werden ’Orwelliaans’ gemuilkorfd, de schoolkinderen in de buurt van de markt waar het virus uitbrak hebben  – deels – wellicht geluk. Één van de Chinese medici die in de gaten kreeg dat er echt ’stront aan de knikker is’ waarschuwde – illegaal – de schoolleiding dat de kinderen als de wiedeweerga naar huis moesten worden gestuurd. Ziehier de zegeningen van de communistische heilstaat China…….

Boosaardige tongen beweren dat een medisch – virologisch – instituut dat zich in de buurt van de besmettingshaard bevindt verantwoordelijk is voor de uitbraak. Nog boosaardiger is de bewering dat het virus met opzicht ’geplant’ is tussen de karpertjes en andere visjes die op de markt van Wuhan worden verhandeld. Maar het ’non plus ultra’ is wel de conclusie dat de Amerikaanse CIA achter deze gerichte actie zit. Immers, die handelsoorlog tussen de Verenigde Staten  en China levert onvoldoende op, dan maar de ’virusbeuk’ erin zal Trump gedacht hebben. Onmiskenbaar heeft het Coronavirus reeds nu negatieve effecten op de wereldeconomie, maar vooral op de Chinese. Bij opening van de Chinese beursen – na het Chinese nieuwjaar – kelderden de aandelen in ’no time’  met bijna 10%! Een typisch voorbeeld van de guerillaversie van de handelsoorlog.

Nu ben ik zelf geen grote fan van deze samenzweringstheorieën, als Hollywoodregiseur zou ik mijn vingers echter nu al aflikken bij deze ontwikkelingen. Suggestie voor de titel van de geplande speelfilm: ’the Crown on Trump’s Tradewar’. Dat ’vingers aflikken’ zou ik Steven Spielberg overigens sterk ontraden, hij zou nog eens besmet kunnen raken met het virus. Dus handschoentjes aan en mondkapje op Steven en snel op zoek naar een scenarioschrijver en acteurs! Mijn suggestie voor de acteur die de hoofdrol van de vileine virusverspreidende CIA officier moet spelen: ’me too’ Koning Harvey Weinstein. Hij moet een beetje opgelapt worden, want onlangs verscheen hij bij de rechter met een loophekje. Na zijn doorsmeerbeurtje speelt hij zijn smerige rol glansrijk – hij hoeft alleen maar ’zichzelf’ te zijn – en aan het eind van de filmopnames krijgt hij voor de zekerheid nog een inenting tegen het gevaarlijke virus. Hee, maar een vaccin is vooralsnog toch niet voorhanden? Heel juist opgemerkt, Harvey krijgt namelijk wel een inenting, maar niet tegen het Coronavirus? Waartegen dan? Dat zijn ’jongeheer’ ooit weer overeind kan komen…….

Intussen lig ik op de sofa en wacht met gerust hart de komst van het zich snel verspreidende virus af. Met een Coronabiertje in de knuist. Uiteraard ’from the bottle’ met een schijfje limoen in de flessehals. Helaas zal het virus zich door de vitamine C in het limoentje niet laten afschrikken. Toch is er geen reden voor ongerustheid, Coronabier komt uit Mexico en ik heb nog nergens gelezen dat er besmettingen zijn gesignaleerd in Mexico-stad en omgeving. Pffffh, gelukkig maar!

Maar, maar, beste stukjesschrijver, daar zou ik toch maar niet al te zeker van zijn. Eigenlijk is Coronabier volgens de Europese wetgeving niet als bier te kwalificeren, dit gerstenat is namelijk nauwelijks uit gerst gebrouwen. Het zit boordevol met goedkope maïs, terwijl het voor de hoofdprijs wordt aangeboden in de Nederlandse Jumbo en het Franse Auchan. Maar deze belazerij is niet het angstwekkende aan het Midden-Amerikaanse schuimende nat. Wordt het bierje wel in Mexico geproduceerd? Tegenwoordig weet je het met de ’productieoorsprong’ van levensmiddelen maar nooit. In ieder geval ga ik niet ’googlen’ naar ’beerbrewery’ in de besmettingshaard Wuhan. Mij niet gezien.

Daarom geef ik mijn gratis advies: neem in plaats van een Coronabiertje gewoon een Nederlands Heinekenpilsje. Wel voor de zekerheid aan de afdeling Heineken consumentenvoorlichting vragen waar die bierdopjes geproduceerd worden. ’Googlt’ u vast maar niet op ’Wuhan/kroonkurk’ of ‘Wuhan/crown cap’……

In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier!

PS wist U dat Wuhan een officiële stedenband onderhoudt met Arnhem? Dus: afsluiten die Gelderse hoofdstad Mark Rutte!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s