De wonderlijke – seksuele – escapades van sommige Hongaarse politici

seksuele intimidatie

Hongaarse politici zijn net mensen. In de stad Győr moest de net herkozen Fideszburgemeester het veld ruimen vanwege in het openbaar verschenen ’verborgen’ opnames van zijn seksuele escapades aan boord van een luxe jachtschip. Plaats van de diverse amoureuze handelingen: in de buurt van de Malediven. U weet wel, die luxe koraaleilandjes in de Indische oceaan. Menig jong West-Europees echtpaar heeft op zo’n eilandje een idyllische ’honeymoon’ beleefd. Voor de bruidsnacht strooien de nederige dienaren van de westerse tortelduifjes rozenblaadjes op de sponde, die vervolgens voor de verse bruid en bruidegom als de plek dient die voor hen eeuwig de geschiedenis zal ingaan. Hoe? Als plaats van handeling voor het alleerste begin van hun ’vleselijke’ relatie. Maar dit laatste geldt alleen voor het streng Gereformeerde smaldeel van ons polderlandje. De rest is natuurlijk allang geen maagd meer. Dat geldt in de regel nog meer voor Gereformeerden maar die mogen de waarheid van Onze Lieve Heer liegen. Maar U en ik niet hoor! Het is maar dat U het weet. Maar of deze Godvrezende Christenen richting de Malediven afreizen? Eerder Texel, schat ik zo in.

Voor Zsolt Borkai – de naam van voormalig Győr’s burgervader – markeren de eilandjes van de Malediven ook een keerpunt en wel een onherroepelijke versie daarvan: het begin van het einde van zijn politieke carrière. Een soort politieke ontmaagding…….Het publiek wist voorafgaande aan de in oktober 2019 gehouden burgemeestersverkiezingen reeds dat Borkai scheve schaatsen had gereden met speciaal ingevlogen Hongaarse dames van lichte zeden. De oppositionele pers sprak er schande van en eiste onmiddellijk zijn aftreden en terugtrekking uit de – net in de finale – verkerende verkiezingscampagne. Grote Chef Viktor Orbán moest een list verzinnen, want had hij niet al jaren op de trom geroffeld over het gezin als Christelijke hoeksteen van de samenleving? Komt U deze laatste uitdrukking bekend voor? Het CDA propageerde deze ’zienswijze’ nog ’loud and clear’ gedurende de tachtiger en negentiger jaren van de vorige eeuw. Ach, waar zijn die prachtige ’ideaalplaatjes’ van het CDA toch gebleven? Weg, als sneeuw voor de zon. Dat geldt nog niet voor het aantal CDA Tweede Kamerzetels, maar waar kun je het huidig schamele aantal van 19 CDA Kamerzetels mee vergelijken? 3 centimeter natte sneeuw op het plein van het Binnenhof……

Tja, de list van Orbán. De Grote Roerganger wist dat bij Borkai’s terugtrekking uit de campagne de oppositionele tegenkandidaat automatisch zou winnen. Dus eerst maar stil zitten als een schaap dat geschoren wordt en de verkiezingsresultaten afwachten. István Tarlós, de inmiddels verslagen Boedapester burgemeester probeerde de ’moraliteit’ nog een beetje in het Fideszvaandel te houden, maar zijn oproep aan Borkai om meteen af te treden was aan dovemansoren gericht. Borkai had naar eigen zeggen immers al een ’goed gesprek’ met zijn gezinsleden gevoerd. Met een verschil van 646 stemmen won ’boom boom Borkai’ alsnog de verkiezingen. De oplossing was vervolgens dat de herkozen burgervader hierna zijn lidmaatschap van de Fidesz zou opzeggen. Aldus geschiedde, zodat de partij van ’het gezin als de hoeksteen van de samenleving’ haar handen weer kon wassen in de kerkelijke doopvont van onschuld.

Helaas voor Borkai, ’onze gezinslievende burgervader’, omnivoor Orbán achtte deze oplossing toch onvoldoende. Ook zijn burgemeesterspost diende hij al snel op te geven. Weg politieke Fideszparaplu! Borkai staat er nu alleen voor, een Fideszbaantje op een zijspoor zit er – voorlopig – niet in. Orbán offert eigen lieden zelden als ze het te bont gemaakt hebben, er is er altijd wel ergens een plekje vrij in de Fidesz machinerie. De werkelijke reden van zijn excommunicatie is waarschijnlijk van andere aard. Als klein koninkje in het Orbánrijk heeft Borkai zichzelf waarschijnlijk toch een beetje teveel bevoordeeld. Er gaan bijvoorbeeld hardnekkige verhalen de ronde dat hij via-via een stuk grond heeft verworven dat even later voor de hoofdprijs aan Audi werd doorverkocht. De Duitse autofirma breidt zijn Hongaarse activiteiten al jaren gestaag uit en kijkt niet op een miljoentje meer of minder voor aankoop van onroerend goed. Borkai – naar verluidt – dus ook niet….

Overigens zijn er van vorige voorbeelden nog talloze andere. Misschien kan Borkai zich beter maar weer op zijn geliefde gymnastieksport concentreren. In 1988 won Borkai tijdens de Olympische Spelen een gouden medaille, hij kreeg de maximale 10 punten voor zijn oefening op ’het paard’. Oefening baart immers kunst en wat gespierdere armen en benen kunnen nog wel eens goed van pas van komen tijdens een troostreisje naar de Malediven. Maar of Borkai dan nog een stevig ’libido’ kan (aan)tonen? Ik ben bang dat daar Viagra aan te pas moet komen……

Kan het nog bonter? Ja hoor. Misschien heeft U nog nooit gehoord van ene  meneer Zsolt Gréczy, inmiddels ex parlementslid voor de partij DK, Demokratikus Koalicíó. Héé, is dat niet de partij van ex socialistisch premier Ferenc Gyurcsány? Welzeker, en natuurlijk van zijn linker- en rechterhand – en echtgenote – Klára Dobrev. Gréczy was het lievelingetje van het tortelduifjesechtpaar Gyurcsány, woordvoerder en prominent DK parlementslid. Hij bekritiseerde de Fideszregering voorturend op ruwe wijze, het liefst in de rol van moraalridder.

Moralist Gréczy bleek echter het liefst de rol van dekhengst te spelen. Diverse vrouwen – onder andere parlementsmedewerksters – klaagden over verregaande seksuele intimidatie, maar er was meer aan de hand. Gruizige Gréczy bleek filmpjes over zichzelf gemaakt te hebben in Adamskostuum waarin hij seksueel getinte uitspraken deed gekoppeld aan seksueel gerelateerde bewegingen. De filmpjes verzond hij ook wel eens – ongevraagd – naar deze en gene persoon van vrouwelijke komaf. Er was zelfs sprake van opnames inhoudende de zelfbevrediging van de trotse Gréczy. Tja, als deze op Youtube verschijnen is ’het stront aan de knikker’ natuurlijk.

Gréczy stond in zijn hemd – of eigenlijk niet – en wist dat zijn laatste uurtje geslagen had. Baas Gyurcsány trok zich schielijk terug, waarop Gréczy al snel zijn terugtreding uit de politiek bekend maakte.Tragikomisch aan deze rel is dat er geen seksuele handelingen te ’bewonderen’ waren in de ’selfie-filmpjes’ en voor zover bekend leidden de ’amoureuze avances’ van loverboy Zsolt niet tot ’de oudste bewegingen’ ter wereld met een slachtoffer.

Staat kameraad Gyurcsány nu politiek ook in zijn hemd? Ach, Feri stoomt alweer lustig door en blijft volgens zijn eigen spoorboekje giftige steenkoolwolken uitstoten. Diepzinnig peinzend vraagt hij zich wel af of hij misschien toch niet zijn vrouw Klára had moeten vragen een avondje met Gréczy ’uit te gaan’. Dan waren deze excessen misschien te voorkomen geweest. Ik vraag me trouwens af of ’geilneef Gréczy’ op deze invitatie was ingegaan. Waarom? Mevrouw Dobrev heeft wat mij betreft nu niet helemaal voor in de rij gestaan toen Onze Lieve Heer fysieke schoonheid aan het uitdelen was. Maar deze constatering is natuurlijk geheel persoonlijk en zegt natuurlijk niks over de politieke kwaliteiten van Gyurcsány’s echtgenote. Die stellen trouwens het volgende voor: laag bij de grond hangende mist…….

Tot slot de hamvraag, hebben beide politici terecht hun biezen gepakt? Uiteraard, maar vooral vanwege het feit dat ze politiek gezien op andere vlakken incompetent, dus ongeschikt zijn. Aan oppositiezijde zie ik slechts incompetente politici, maar een aanzienlijk deel van de Fideszpolitici kan ook beter vandaag dan morgen vertrekken. Dus vrij baan voor de jonge honden van de Tweestaartige Hondpartij, de Kétfarkú Kutyapárt! Bijkomend voordeel: honden rijden in de regel seksueel gezien geen scheve schaats. Het zal waarschijnlijk wel druk worden in de buurt van de Malediven met al die troostzoekende Hongaarse politici. Ach, aan troostmeisjes geen gebrek. Als je maar je portemonnee trekt……..

De mens is gewoon een onvermoeibare lustzoeker, en elk afzien van een plezier dat ooit genoten is, wordt voor hem heel moeilijk. (Sigmund Feud, psychoanalist 1856 – 1939)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s