Foto van het jaar? Kim Jong-un aanbeden in eigen kuuroord

kim

De begeleidende foto bij dit artikel is wat mij betreft één van de ’kiekjes’ van het jaar. Volledig georkestreerd decor, de fotograaf van dienst heeft waarschijnlijk minimaal 1000 foto’s geschoten van de Grote Leider Kim Jong-un. Die zijn eerst allemaal gecheckt door een bataljon van veiligheidsfunctionarissen, die vervolgens zo’n 10 plaatjes hebben voorgesteld aan een hoge knuppel van de Noord-Koreaanse Gestapo. Die is op zijn beurt verordonneerd om bij één van de rechterhanden van Kim de composities te tonen. 5 ervan zijn vervolgens uitgekozen en naar de Hemelse Leider gebracht om zijn laatste oordeel te vellen. Het resultaat van zijn keuze is te ’bewonderen’ onder de kop van dit artikel.

’Onderweg’ naar de gepubliceerde foto kan er overigens veel misgaan:

  1. tijdens de fotosessie stoort de moddervette Noord-Koreaanse leider zich hevig aan de gedragingen van de fotograaf of fotografe. Heeft Kim een klein katertje overgehouden aan de daags ervoor genuttigde Rémy Martin Louis XIII cognac, dan zijn de uren van de fotograaf geteld. In het beste geval wordt hij afgevoerd naar een dodelijk martelkamp. Dit lot is ook van toepassing in het geval de fotograaf vrouwelijk is. Met één uitzondering: voor haar marteldood zal ze eerst nog door tientallen diep gefrustreerde militairen op gruwelijke wijze worden verkracht.

 

  1. Als ik een beetje ’inzoom’ op de foto meen ik 16 militairen met hoofddeksel te ontwaren. De meeste zijn potsierlijk groot. Onwillekeurig vraag ik me af in welke kledingfabriek deze petten zijn gefabriceerd. De maten van de hoofden zullen wel een beetje overdreven zijn door de chef kleermaker. Of de omvang van de gemiddelde Noord-Koreaanse hersenmassa is door de Noord-Koreaanse arts-professor Kim Mengele-un dwingend voorgeschreven aan het directeurtje van de kledingfabriek.

 

  1. 10 van de 16 ’petten’ hebben een notitieboekje in de aanslag. Wat noteren die ’heilsoldaatjes’ vraag je je af. Slechts één militair zie ik daadwerkelijk aanstalten maken om iets aan het papier toe te vertrouwen. Ik ben razend benieuwd wat het gekrabbel voor teksten heeft opgeleverd. Het is 100% zeker dat meerdere Noord-Koreaanse ’securitate-functionarissen’ de schrijfsels na het badderbezoek van Kim Jong-un hebben ingevorderd. Degene die te weinig of teveel heeft geschreven = degradatie in rang. Taalfouten? Ontslag uit het ’heilsleger’. Opmerking dat de asbak voor de rokende Kim ietwat aan de kleine kant was: linea recta naar een heropvoedingskamp!

 

  1. De eerste ’pet’ aan de linkerzijde krijgt een reprimande van zijn superieur vanwege getoonde desinteresse. Hij houdt zijn notitieboekje immers bijna dichtgevouwen in zijn handen. Zo kan hij niet meteen een diepe gedachte die de Grote Leider aan de rand van het bad verwoordt aan het papier toevertrouwen. Bovendien mag zijn zoon vooralsnog niet naar de universiteit.

 

  1. De eerste persoon aan de linkerzijde is – letterlijk – een tassendrager. Misschien zit daar wel een fototoestel in. Indien dit het geval is mag hij zichzelf feliciteren. Tijdens een volgende officiële fotosessie zal hij de honneurs mogen waarnemen. Is er toch nog iets positiefs te noteren!

 

  1. De staande – bijzonder enge – man in zijn karakteristieke ’Mao-pak’ lijkt me de hoofdcontroleur van het ’badderbezoek’. Duidelijk is de spanning van zijn gezicht af te lezen. Mocht er iets misgaan in de ogen van Kim dan weet hij: dat wordt bungelen aan de galg in één van zijn eigen folterkamertjes.

 

  1. Het knielende dametje zou één van de persoonlijke assistentes van Kim kunnen zijn. In haar hand houdt ze vermoedelijk een mobiele telefoon die ze na afloop van het bezoek meteen bij die man in het Mao-pak dient in te leveren. In ruil voor enige seksuele diensten kan zulks overigens voorkomen worden. De man in het Mao-pak is natuurlijk een geweldadige perverse seksist. De kans dat het dametje bij een volgend ’presidentieel uitje’ zal opduiken is daarmee tot nul gereduceerd. Waar ze dan verblijft? In een ziekenhuis vanwege ernstige inwendige bloedingen.

 

  1. Tja, als laatste de baddergasten verblijvend in het warme water. Als één hunner het waagt een vraagje te stellen aan Kim wacht hem een wreed lot: Één van de losliggende keien – op de foto rechts op het bankje – wordt opgetuigd met een ketting die om de nek van de ’hondsbrutale’ badgast wordt gelegd. Uiteraard mag de man in kwestie in het warme badje blijven. Maar wel met zijn hoofd op de bodem van het bassin.

 

Mooi idyllisch kiekje toch? Wie gaat er mee lekker ’kuren’ in Noord-Korea? Ik heb voor dit doel reeds een nieuw reisbureau in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Naam: Kim Louis XIII reizen. U kunt betalen met Thomas Cook traveller cheques. Die zijn in Noord-Korea toch niet gedekt. In de rest van de wereld trouwens ook niet meer….

Epiloog. U vindt bovenstaande hersenspinsels het voortbrengsel van een zieke geest? Dat kan, ik vrees echter dat ik er niet zo ver naast zit…….

Mensen wennen aan alles. Hoe minder je denkt aan je onderdrukking, hoe meer je tolerantie ervoor groeit. (Assata Shakur, Afro-Amerikaans politiek activiste 1947 – )

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s