Welke Hongaar/Hollander moet dit jaar in de Zak van Sinterklaas gestopt worden?

dijkhoff

Op 6 december zal Sint Nicolaas met een zware vracht vertrekken van de Rotterdamse havenkade én van de Boedapester donauoever. Hopelijk zal het op de terugreis niet al te stormachtig zijn, de hoge golven zouden wel eens de overvolle vrachtruimte in kunnen slaan.  In Nederland en Hongarije waren dit jaar niet alleen veel kinderen ’stout’, maar ook een berg volwassenen. En helaas, een roe en een zakje zout in de schoen is voor velen dit jaar een te lichte straf. Veel zwarte en roetveegpieten kunnen in Spanje meteen door naar de dokter wegens rugklachten. Dat gesjouw met jutezakken ’grote mensenkinderen’ zal ze niet in de kouwe kleren gaan zitten. Wie zijn er dit jaar opgepakt door ’het Pieten arrestatieteam’? Twee prominenten – één Hongaarse en één Nederlandse – heb ik eruit gepikt!

Gábor Vona, voormalig voorman van de Hongaarse Jobbik partij moet natuurlijk mee in de zak naar Spanje. Vona was als Jobbikleider en groot voorvechter van de volgende ’haatdriehoek: anti Joods, anti homo en anti Zigeuner (Roma). In het Hongaarse parlement verscheen hij al eens met een zwart ’giletje’  aan, om vervolgens tekeer te gaan tegen alle ’vreemde’ elementen in de Hongaarse samenleving. Een eng, gefrustreerd mannetje, in de verte deed hij mij altijd denken aan die fopintellectueel van een Baudet. Nadat Jobbik 2017 niet de verkiezingsoverwinst behaalde die het beoogde moest hij smadelijk het veld ruimen.

Maar Vona is terug en hoe! Onlangs pleitte hij voor het in het leven roepen van een officiële herinneringsdag voor Hongaarse helden met een Zigeunerachtergrond. Een loffelijk streven, daar niet van, maar uit de koker van Vona? Vanwaar deze ’180 graden move’? Ik tast in het duister…..Ja, zult U zeggen, dit is toch een fantastische daad, hiervoor zou hij toch beloond moeten worden met 10 kilo pepernoten? Geen bezwaar tegen, maar het lijkt me verstandig dat deze jongen onverwijld een psychiater – zieleknijper – bezoekt. Dus toch mee in de zak van Sinterklaas, de ’psychiater- hulppiet’ zal bij aankomst in Spanje Gábortje meteen afleveren bij een psychiatrische hulppost. Of er enige mentale hulp geleverd kan worden aan Vona vraag ik me trouwens af. In Spanje worden die Madrileense politieke regenten niet eens behandeld. Terwijl die geestelijk nog veel meer in de war zijn dan Vona………

Het volgende slachtoffer is Klaas Dijkhoff, fractievoorzitter van de VVD. Bredase Klaasje neemt het naar goed Brabants gebruik niet helemaal zo nauw met de integriteitsregels van zijn eigen partij. En dan doel ik niet op zijn wachtgeldtoeslag die hij tot deze week nog ontving. Deze stamt nog uit de tijd dat Klaas kort minister was. Nee, maar wel op de onterecht verkregen reiskostenvergoeding van 4.900 euro. Klaas maakt immers gebruik van een door de VVD vergoede auto inclusief chauffeur. Ex collega VVD kamerlid Mark Verheijen werd hiervoor door de VVD integriteitscommissie gekapitteld. Resultaat: Verheijen ’mocht’ zijn kamerzetel opgeven. Als ik Klaas was zou ik zelf vragen om in de Sinterklaaszak te mogen kruipen. Daarmee kan voorkomen worden dat de VVD integriteitscommissie met twee maten zou moeten meten. Maar ach, wat lul ik nu, die commissie komt voor de hete aardappel Klaas toch niet bij elkaar.

Er is nog een reden dat Bredase Klaas meemoet naar Spanje. Na eerst vorige week in de pers gezegd te hebben dat hij niet van plan is om of te zien van zijn ’ministerswachtgeld’, oordeelt hij nu dat het toch ’maar moet’. Onder invloed van de publieke opinie. Wat een ’slapzakkerig’ verhaal zeg! Ik vrees dat Rutte hem deze handelswijze heeft ingefluisterd. Klaas zal geprobeerd te hebben Mark over te halen door hem te melden dat hij geen ’actieve herinnering’ heeft aan de wachtgeldregeling. Nee, nee, dat werkt in dit geval niet zal Mark hem bezworen hebben, er bestaan immers bankafschriftjes van de wachtgeld-overboekingen. En zo’n ’overboekingsbewijs’ bestaat er niet in dat Irakdossier met ruim 70 burgerdoden zal Rutte met veelbetekenende blik afgesloten hebben. Dat dossier heeft hij volgens zijn eigen ’actieve herinnering’ immers nooit overhandigd gekregen.

Is Klaas nu ’Klexit’? Moeilijk te zeggen, ik zou er geen weddenschap op afsluiten. Duidelijk is wel dat het wederom kraakt en piept binnen de VVD, helemaal als je je bedenkt dat het juist Klaas uit Breda was die verbaal zo hard op de trom sloeg betreffende bijstandtrekkers met een immigratieachtergrond. ’Als je niet wil integreren, onvoldoende bereid bent om de Nederlandse taal te leren, dan zou een korting op je uitkering de ultieme consequentie moeten zijn’. Was getekend, Dijkhoff uit Noord-Brabant. Een uitspraak van iemand die klaarblijkelijk zijn eigen bankafschriften nog niet eens begrijpt…….Als hij deze al bekijkt……….

Flauw van U, meneer de columnist om maar steeds de Brabantse achtergrond van Klaas te benadrukken. Erg flauw zelfs. Ik ben het volledig met U eens, maar ik vind het zelf een leuke ’running gag’. En als een mens om zichzelf kan lachen hoeft ie misschien niet zo snel naar de psychiater…..

Ik stel me het volgende interview voor met Gábor Vona na zijn eerste mentale onderzoek. Vraag van de interviewer: heeft Uw Spaanse zieleknijper inzicht gegeven in Uw problemen? Antwoord Vona: ja hoor, de dokter heeft me akkoord gegeven om volgende week in Barcelona met fysiek geweld op te treden tegen de Catalaanse seperatisten. Ik ben genezen verklaard!

Ik vertelde mijn psychiater dat iedereen mij haatte. Hij zei dat ik niet moest overdrijven want dat ik nog lang niet iedereen ontmoet had. (Wiet van Broeckhoven, Belgisch radiopresentator en ’one-liner’ deskundige 1949 – 2019)

Eerste Ps: de rode ster op de carnavalspet van Klaas (zie boven) zal Poetin vast bevallen. De uitnodiging van de Russische president om zijn ex collega Halbe Zijlstra te vergezellen in zijn – door Poetin toegewezen – datsja is al onderweg.

Tweede PS: Pvda’ster Tweede Kamerlid Lilian Ploumen heeft recht op wachtgeld maar maakt er geen gebruik van. Desgevraagd meldt ze hierover het volgende: ‘de wachtgeldregeling is bedoeld als overbrugging voor iemand die geen baan kan vinden, maar als Kamerlid met een heel mooi salaris heb je geen wachtgeld nodig. Je hebt er formeel misschien recht op, maar ik vind dat een Kamerlid de plicht heeft te handelen naar de geest van zo’n regeling. Dat doe je niet als je in onze situatie kiest voor wachtgeld.’ Reactie: DIT IS NOG 10 KEER HYPOCRIETER DAN 10 KLAAS DIJKHOFFEN BIJ ELKAAR! 1. als dit je mening is dan zou U, mevrouw Ploumen meteen een wetsvoorstel moeten indienen om de wachtgeldregeling terug te draaien. 2. ‘geest van de regeling’. Wie bepaalt wat de geest van zo’n regeling is? Mevrouw de socialiste, ‘kameradin’ Ploumen? Wat een flauwekul zeg. als die regeling niet helemaal klopt dient deze eenvoudigweg aangepast te worden

Bovenstaande hypocriete borstklopperij stuit mij geweldig tegen de borst. Als je niet van de regeling gebruik maakt, prima! Maar ga niet hypocriet met je vingertje wijzen naar de ander om op deze manier de zogenaamde rechtvaardige PvdA’er uit te hangen. Gewoon je mond houden en doorgaan met je Kamerwerk. Bah, bah en nog eens bah! Meteen in de zak mee naar Spanje!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s