Sinterklaas moet weg! Maarten-Klaas ervoor terug!

zwarte piet

Het wordt nu toch echt tijd om een (chocolade)duit in het zakje te doen. Ik als rechtgeaarde protestant voel mij zwaar gediscrimineerd door Sint Nicolaas zelf. Dit is een bisschop die cadeautjes strooit naar alle kinderen, daarmee implicerend dat de Protestantse kerk een minder groot hart zou hebben dan de Rooms-Katholieke. Zijn mijter is daarbij een opvallend hoofddeksel dat ik vaak heb mogen ontwaren op het Sint Pieterplein in Vaticaanstad, bijvoorbeeld tijdens Pasen. De heilige Sint Nicolaas is een icoon van de Rooms-Katholieke kerk, ‘need I say more?‘ Hiermee wordt door de gemeentelijke autoriteiten die de Sinterklaasintochten goedkeuren – inclusief de handlangers van de NOS die de intocht direct uitzenden –  een voorkeur gegeven aan het Rooms-Katholieke geloof waarmee wij – protestanten – wederom ongewild in de hoek van de goddeloze ketterij worden gedreven.

Een ieder met een beetje historisch besef weet toch wat er gebeurd is tijdens de inquisitie. Ik ben wars van stemmingmakerij en zal geen voorbeelden noemen van alle wreedheden die in naam van de Hertog van Alva zijn gepleegd. Toch een kleine tip van de sluier: onze geloofsgenoten werden levend verbrand met behulp van een in de fik gestoken houtstapel! In ieder geval is het duidelijk dat wij, protestanten tijdens het Sinterklaasfeest worden weggezet als misdadig en minderwaardig deel der natie. De Rooms-Katholieke traditie wordt er in Nederland op pakjesavond al jaren systematisch ingeramd!. Tja, geloof wil ik het Katholicisme niet noemen, valse papen meneer, dat zijn het!

Mijn voorstel is om Sint Nicolaas volgend jaar onder de grote rivieren te handhaven als deze stijlfiguur – men is grotendeels Rooms Katholiek en houdt van carnaval -, boven de grote rivieren zal Maarten (Luther) Klaas – ja, ja dat wordt zijn nieuwe naam – de intochten voor zijn rekening nemen, bij voorkeur in de kledij zoals wij die kennen van Luther of voor mijn part Calvijn. Indien dit voorstel niet wordt doorgevoerd zal ik in 2019 een platform organiseren – genaamd klederdrachtstorm 1566/2019 – dat ’helaas’ burgerlijke ongehoorzaamheid  zal etaleren door tijdens de Sinterklaasintocht te Amsterdam het gehele centrum te bezetten. Zo wordt in ieder geval nog een beetje recht gedaan aan 500 jaar protestantisme in Europa. Roetpieten zijn bij de Maarten-Klaas intochten NIET welkom, Spaanse edelpieten wel, alhoewel, deze zijn natuurlijk Rooms-Katholiek. Wat zegt U? De gemeente Amsterdam vond Spaanse edelpieten toch niet geschikt vanwege de onderdrukkende rol van de Spaanse overheerser destijds? Jammer, wij, als protestanten hadden die edelpieten graag bekeerd tot ons WARE geloof.

Blijft over de nieuwe ’Sinterklaas’ in Amsterdam vanaf 2019, Erik van Muiswinkel. Erik is geboren in Eemnes – boven de grote rivieren – en Amsterdam is gelukkig geen Katholiek carnavalsbolwerk. DUS, in 2019 zal cabaratier van Muiswinkel de intocht als Maarten-Klaas voor zijn rekening nemen. Zo niet, dan dreigen axies, harde axies! In elk geval een stevige boycot en wellicht zal Erik dit bekend voorkomen. Hij was immers de grote agitator in de voorgestelde boycot van de Olympische spelen in China 2008…..

Maarten Klaas, wie kent ’m niet, Maarten Klaas, Maarten Klaas en natuurlijk zwarte piet. O Nee, sorry: ’en die wrede Katholiek!’  (vrij naar Henk Westbroek)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s