(Politieke) Uilskuikenuitspraken

uilskuiken

Herhaling van dit artikel d.d. 2 juni 2018

Het is prachtig weer, deze keer maak ik het mezelf gemakkelijk. Ik heb wat uitspraken van politici en andere buitenlui verzameld de afgelopen weken die ik hierbij graag van commentaar voorzie. Elk voordeel hep een nadeel placht de grote Cruijff te zeggen, want deze opzet komt de leesbaarheid van de column wel ten goede, het intellectueel gehalte moet U zelf maar beoordelen. Ik heb wel getracht – wederom naar de legendarische nummer 14 – de punten dáár op de i te zetten waar ze horen.

  • Joschka Fischer, de groene oud-minister van Buitenlandse zaken van Duitsland – voormalig gewelddadige linkse activist – is uiterst pissig op Ducky Trump omdat de Verenigde Staten het atoomakkoord met Iran naar de vuilnisbelt hebben verwezen. Het akkoord overigens waarvan Fischer zichzelf de mede-architect acht. Op de vraag wat de reactie van Europa zou moeten zijn heeft de zoon van Hongaarse Donauschwaben een gevat geopolitiek antwoord: een rijke en sterke Duits-Franse as voor het – politieke – belang van heel Europa.

Reactie: Voor het belang van heel Duitsland bedoel je zeker Joschka! Inmiddels exporteert Duitsland reeds olijven naar Griekenland want ja, Griekenland verbouwt geen olijven, hè. Griechischer Wein, Griechische Oliven alles aus der Heimat. Wat nou Europese Unie, iedereen preekt voor eigen parochie zelfs deze onverbeterlijke salonmarxist is eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in een groot en sterk Duitsland. Gezamenlijk Europees optreden waar  Fischer vroeger zijn mond over vol had is als sneeuw voor de zon verdwenen. Eerlijk is het wel, maar ja, tijdens hun pensioen hebben wel meer ex-politici last van eerlijke oprispingen.

 

  • Guy Verhofstadt, oud-premier van België en thans Europarlementariër krijgt de kans om Mark Zuckerberg vragen te stellen naar aanleiding van diens ’popstar-visit’ aan het Europees Parlement. Zuckerberg, die maar twee uur de tijd heeft kijkt geamuseerd toe – nou ja, voor een androïde dan – hoe Verhofstadt vijf en een halve minuut de tijd verdoet met zijn kosmisch gebazel om te eindigen met de vraag aan Zuckerberg hoe hij na zijn dood door de mensheid herinnerd wil worden.

Reactie: Het is werkelijk ongelooflijk, een dergelijke eigengeiler – zelfs in het Europees Parlement – vindt men zelden. Als een soort wethouder Hekking probeerde Verhofstadt de volle aandacht op zich te vestigen en het liefste had hij één uur achter elkaar slechts de volgende twee vragen repeterend willen stellen: 1. hoe gaat het met mij? 2. Ben ik nog steeds in beeld? Met zo’n man heb je geen Belgengrappen meer nodig.

 

  • De ’gezaghebbende ’ Venetiëcommissie’ van de Raad van Europa – ik ben zelf lid van de Boerenstronkeradeelcommissie en wel als deeltijdvoorzitter – vergelijkt de Poolse rechtspraak met instituties van de Sovjetunie en zijn satellietstaten.

Reactie: In eerste instantie is het voor Polen al uitermate schofferend als ze vergeleken worden met hun communistische erfvijanden die er door de eeuwen alles aan gedaan hebben om de Polen tot lakeien te maken van de grootrussische beer. Maar er iets veel schrijnenders: de Europse Unie meet niet met twee maten maar met alle maten tegelijk, er is werkelijk geen touw meer aan vast te knopen. Dat midden- en Oosteuropabashing van de EU is nog tot daar aan toe – inderdaad gaat de rechtsstaat er in Polen niet op vooruit – maar gek genoeg hoor ik bijna nooit iets over Spanje, of Italië.

In Spanje is Premier Rajoy naar huis gestuurd vanwege diepgaande corruptie in zijn partij/regering en dat corruptieprobleem is echt niet zomaar opgelost met zijn vertrek. Ten aanzien van Catalonië bedrijft de centrale regering in Madrid een strategie waar kolonisator Nederland in het begin van de vorige eeuw met diepe bewondering  en open mond naar gekeken zou hebben. Geweldloze Catalaanse politici worden zonder enig pardon en met nog geen proces in het vooruitzicht in het gevang gedonderd. De Spaanse rapper Valtonyc wordt tot drie en een half jaar cel veroordeeld vanwege vermeend opruiende rap-teksten. Inmiddels is hij het land ontvlucht. Ik vraag me af voor welke straf een haatimam in Spanje in aanmerking zou komen: ik denk minimaal 10x levenslang. In Nederland is de aperte haatonzin van die imam Jneid te kwalificeren als het recht op het ventileren van zijn vrije mening. Da’s weer het andere uiterste.  Ach ja, hoor je ze binnen de EU-instituties denken, Spanje, costa del sol, sangria, sinaasappels, daar gaan we ons toch niet druk om maken.  Mag ik U er even aan herinneren beste EU vertegenwoordigers dat nog in 1981 ene Luitenant-Kolonel Tejero het Spaanse parlement binnenstormde met opgeheven pistool wat kogels in het plafond vuurde en de aanwezige parlementsleden sommeerde onmiddellijk het parlementsgebouw te verlaten. EU vertegenwoordigers? Grote olifanten die stampvoetend door de porceleinkast lopen. Overigens hebben olifanten in ieder geval nog een goed geheugen……….

 

  • Geert Dales, ja, de oud-VVd’er die de kosten voor de Noord-zuidmetrolijn zo precies wist in te schatten – niet dus – en die als directeur van de Hogeschool Inholland toeliet dat diploma’s cadeau konden worden gegeven op pakjesavond is de nieuwe ster aan het firmament bij de altijd intern ruziënde 50PLUS partij. De nieuwbakken voorzitter pakte bij zijn benoeming meteen goed uit: ‘het voordeel is dat ik geen onderdeel ben van welk oud zeer dan ook’.

Reactie: Tja, Geert constateert dus dat de ouderenpartij last heeft van oud zeer, ik zou zeggen tevens oude z(w)eertjes. Hij is er in ieder geval DE man voor om het te vernieuwen pensioenstelsel  ȧ-la Henk Krol op correcte en precieze wijze door te rekenen. Op pensioenbijdrages van Henk hoeft hij overigens niet te rekenen, de voormalige Gay-krant initiator is daarvan uiteraard vrijgesteld. Als werkgever betaalde Henkie nooit pensioenpremies aan zijn mensen. Pensioen, pensioen? Nooit van gehoord. Bij aanname van het ’pensioenplan Dales’ kan Mark Rutte meteen zijn hand ophouden bij het Internationaal Monetair Fonds, Nederland zou dan verworden tot een financiële bananenrepubliek. Gewoon Hoge School diploma’s uitdelen aan partijleden Geert, als ze thuis komen met hun oorkonde kunnen ze toch nog ergens trots op zijn

 

  • Boris Johnson, minister van buitenlandse zaken van het Verenigd Koninkrijk telefoneert 18 minuten lang met de nep-premier van Armenië voor hij erachter komt dat hij in het ootje wordt genomen. Onderminister Alan Duncan meldt naar aanleiding van de telefoongrap het volgende: ‘als de Russen dachten ons voor gek te kunnen zetten is dat mooi mislukt’. Uiteraard gaan de achterdochtige Engelsen ervan uit dat Poetin achter deze actie steekt.

Reactie: 18 minuten! Nogmaals 18 minuten! John Cleese van de aloude Monty Pythonclub slaat zich op de dijen van het lachen, zo lang de kluit belazeren, dat was zelfs hem niet gelukt. Ik weet niet wat er met die eilandbewoners aan de hand is, waar is hun aloude gevoel voor humor gebleven? Enigszins begrijp ik het wel, met die tuttige en stijve Theresa May is het zo langzamerhand echt May-Day voor de Engelsen geworden.

 

  • Onlangs plaatste Facebook een paginagrote advertentie in een aantal Nederlandse ochtendkranten met de volgende tekst: Nieuwe EU-wetgeving betekent betere gegevensbescherming voor jou

Reactie: Inderdaad beste ZuckerBerg, omdat jullie die bescherming niet geven en als het aan jullie ligt ook nooit zullen geven. Het is van Facebook een zogenaamde pluim op de hoed voor de EU – zelden heb ik het hypocrieter gezien –  en een keihard brevet van onvermogen, onwil en onkunde voor de eigen Facebookorganisatie. Overigens, als Facebook maar een heel ietsiepietsie eerlijk was geweest had Zuckerberg nog de volgende tekst aan de advertentie toe kunnen voegen. De nieuwe EU-wetgeving biedt betere gegevensbescherming voor jou en dat vinden wij prima, want we weten toch al alles over jou en misbruiken die informatie om te verkopen aan bedrijven en via algoritmes in te zetten voor reclamecampagnes van vooral multinationals.  Sliep uit, zo hebben we lekker al 25% van de advertentiemarkt in onze handen, big Zuckerberg is watching You!

 

  • Ronald Lauder, voorzitter van het Joodse wereldcongres had onlangs een pakkende one-liner: of we geven de Palestijnen hun volledige rechten en houden op een Joodse staat te zijn, of we pakken hun rechten af en houden op een democratie te zijn.

Reactie: Op dit moment is de tweede optie de realiteit en dat is een trieste constatering. De uitspraak is zo ongeveer de ’tone of voice’ van de huidige Israëlische regering, Premier Nethanyahu neemt het woord vrede niet eens meer in de mond. Donald Duck Trump maakt zich voor de 1001-ste maal onsterfelijk belachelijk door zijn schoonzoon Jared Kushner het ’vredesproces’ in het midden-oosten weer proberen te laten aanzwengelen. Deze vastgoed jongen – zijn financiële handel en wandel ligt inmiddels onder een vergrootglas – en man van barbiepop Ivanka Trump wordt door niemand in de wereldpolitiek serieus genomen behalve door zijn schoonvader en die is kierewiet. Als het niet zo serieus zou zijn kan je in lachen uitbarsten, nu is het eerder in huilen………

 

  • D66 staatssecretaris van financiën Menno Snel erkent  dat Nederland door bepaalde bedrijven wordt gebruikt op weg naar belastingparadijzen.

Reactie:  zeker nooit van de deelnemingsvrijstelling gehoord, Menno. Die beschreven weg houdt wel op bij de pier van Scheveningen, lijkt me. Er stroomt ’slechts’ 4000 miljard euro door Nederland, hiervoor zijn voornamelijk brievenbusfirma’s verantwoordelijk. De relatief geringe belasting wordt hier dan – gedeeltelijk  – al voldaan. Of kan ongestraft doorgesluisd worden. Mondje dicht! Mooi voorbeeld van het windvanengedrag van D66.Net zoals het jasje van parmantige Pechtold moet het jasje van Menno Snel meer dan gemiddeld wegens windverkreukeling naar de stomerij gebracht worden.

 

  • Premier Viktor Orbán van Hongarije meldt trots dat binnenkort het Stop-Soros wetsvoorstel door een meerderheid van het parlement wordt aangenomen.

Reactie: de in Hongarije geboren ’wereldfilantroop’ en zelfbenoemde ‘democratiemessias’ George Soros wordt binnenkort 88 jaar en vormt volgens Orbán een grote bedreiging voor de Hongaarse staat. Dat lijkt me ietwat overdreven, ondermijnende activiteiten voeren de NGO organisaties van Soros overigens wel degelijk uit. Klein adviesje: Soros heeft niet het eeuwige leven dus in het wetsvoorstel zou ik wel voor enige zekerheid kiezen. De aanhef van de wetstekst zou dan als volgt kunnen luiden: Budapest 2 juni 2018, hierbij het wetsvoorstel stop-Soros, subsidiair stop-Soros erfgenamen enz. enz.

Bij het nalezen van bovengenoemde ’hilariteit’ schiet mij een quote van wijlen Marilyn Monroe te binnen: Sometimes ‘good’ things fall apart, so better things can fall apart together.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s