Moi, Sylvana Simons, J’Accuse!

simons3

Ja, ja, ik, Sylvana Simons ken mijn klassiekers. In 1898 waagde de Franse schrijver Émile Zola het de autoriteiten uit te dagen vanwege een aanklacht tegen een Franse legerofficier – Alfred Dreyfus genaamd – die uiteraard alleen maar werd beschuldigd van spionage voor de Duitsers, omdat hij van Joodse afkomst was. Zola werd veroordeeld en moest uitwijken uitwijken naar Engeland om een gevangenisstraf te ontlopen. Na dit gepubliceerde pamflet vrees ik dat mij eenzelfde lot te wachten staat. Of ik ook de wijk zal moeten nemen naar Londen hangt af van de ontwikkelingen rondom de Brexit. Indien Groot-Britannië binnenkort uittreedt is de Britse hoofdstad een prima vluchtheuvel, zo niet dan zal ik een ander land overwegen. Ik twijfel tussen de ’vrijstaat’ Noord Korea en Verenigde Staten. In dat laatste land schijnen clowns een hoge status te hebben. ’My type of country’ dus, maar goed, we zien wel.

U weet uiteraard, geachte pamfletlezer dat ik inmiddels van een succesvolle politieke carrière geniet. Op 18 mei 2016 sloot ik me aan bij de partij DENK die ik hetzelfde jaar overigens alweer verliet, ik voelde mij bij die meneer Kuzu ’niet geborgen’. Vervolgens heb ik op eigen kracht de partij ’Artikel 1’ opgericht – verwijzend naar dit artikel in onze Grondwet – , helaas heeft een rechter hier onterecht een streep doorgehaald. Uiteraard liet ik mij niet uit het veld slaan, ook niet toen mijn ’Artikel 1’partij bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen onvoldoende stemmen haalde voor ook maar één kamerzetel. Bij de afgelopen Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen lukte het met mijn nieuw opgerichte partij BIJ1 wel. Op de verkiezingsavond kon ik met mijn medestanders een giga feest vieren. Maar liefst één zetel wisten we te scoren! één groot anti-racistisch succes. (in totaal zijn er in Amsterdam 45 zetels te verdelen, red.).

Inmiddels timmer ik publicitair flink aan de weg met mijn opvattingen/standpunten. Daarbij krijg ik gelukkig morele ondersteuning van Matthijs van Nieuwkerk die mij in zijn TV- show alle gelegenheid geeft mijn overtuigingen voor het voetlicht te brengen. Matthijs waardeer ik onder meer om zijn bovenmenselijke menselijkheid die hij vooral toont door mij 0,0 kritische vragen te stellen. Hét voorbeeld van objectieve journalistiek, die lieve Matthijs.

Ik geef U ter informatie een paar van van mijn activistische standpunten:

1. Zwarte Piet is inderdaad racistisch, uiteraard ondersteun ik de voorman van het collectief ’Kick out Zwarte Piet’ en Stop Blackface Jerry Afriyie die ik uitermate geschikt acht om begrip in de samenleving – ook in Dokkum en Oldenzaal – voor onze gezamenlijke Zwarte Pietstandpunt. te creëren. Ik vind het daarom ook zeer  laag-bij-de-gronds om mijn filantroop, de van origine Joods-Hongaarse George Soros te betichten van poging tot ontwrichting van de Nederlandse samenleving. George – ik noem hem mijn suikeroompje – doneert via zijn ’Open Societies Foundation’ inderdaad aan de club van Jerry. Ik meen dat zulks niets heeft te maken met pogingen om de Zwarte Pietdiscussie in Nederland te polariseren. Deze gedachten zijn mijn ’George’ vreemd, het enige wat mijn suikeroompje wil is ’democratische vrede op aarde’.

O ja, voor ik het vergeet, ik vind het ook schandalig dat premier Trudeau van Canada bijna twintig jaar geleden met een zwart geschminkt gezicht op een feestje verscheen. Zijn excuses zijn zwaar onvoldoende, mijn partij, BIJ1 zal onverwijld een aangetekende brief versturen naar de Canadese regering met de eis om zich te ontdoen van deze weerzinwekkende racist. Kopie van deze brief zullen wij ook versturen naar George Soros persoonlijk. En naar de Hoofdpiet van het Sinterklaasjournaal!

2. Elke vrouw heeft volgens mijn partij het onvervreemdbare recht om een boerka te dragen.Ik ben ervan overtuigd dat elke gezichtsbedekkende vrouw die in Nederland woonachtig is deze ’dracht’ in volledige vrijheid genomen heeft. Boosaardige stellingen dat deze dracht is opgelegd door een fanatieke Imam of echtgenoot zijn volledig uit de lucht gegrepen en berusten dus op drijfzand. Wat zullen we nu krijgen, we leven toch in een democratie? Over de situatie in een land als Iran wil ik mij niet uitlaten, onze partij heeft – nog – geen afdeling in de hoofdstad Teheran. Over eventuele achterstelling van Iraanse vrouwen in dit Arabische land kan ik ’du moment’ dus moeilijk een oordeel vellen. En misschien is het aanzienlijke percentage van vrouwen dat daar een boerka draagt wel een teken van ’vrije keuze’. Wie zal het zeggen?

3. ik en mijn partij – ’moi et mon partie’ – zijn van mening dat gekleurde jongeren meer reden hebben om bang te zijn voor de politie dan zogenaamde witte jongeren. Aanwijzingen voor racistisch gedrag van politieagenten zijn er te kust en te keur. Misschien is daarom de tijd rijp om een soort ’militie’ van roetpieten te formeren die het wangedrag van agenten signaleert en doorgeeft aan….. Ja, aan wie eigenlijk? Nee, niet aan de politie natuurlijk, wij – van BIJ’ – menen dat misstanden dienen te worden gemeld aan het collectief ’stop black face’ van Jerry Afriyie die op basis van elke melding cassatie zou moeten kunnen instellen bij de Hoge Raad der Nederlanden. Hiervoor dient waarschijnlijk de Nederlandse Grondwet gewijzigd te worden, ter bespoediging van deze wijziging zullen mijn partijleden een nationale handtekeningenactie organiseren.

Poeh, ik kan nog wel even doorgaan met het memoreren van onze beargumenteerde  overtuigingen, maar dan verliest dit pamflet wellicht aan zeggingskracht. Als laatste wil ik nog wel even ingaan op een vraag die ik heb gesteld tijdens een Amsterdamse raadsvergadering. Vóórdat het onderzoek van de rijksrecherche was afgerond vroeg ik op hoge toon hoeveel kogels de politie had afgevuurd op een – naar horen zeggen – gewapende inbreker die een filiaal van de Nederlandse Bank wilde binnengaan. Ik vind nog steeds dat de Amsterdamse burgemeester – die tenslotte verantwoordelijk is voor de openbare orde – inhoudelijk in had moeten gaan op mijn vraag. Op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur was een gedetailleerd antwoord wenselijk, nee wettelijk vereist geweest!

Tot slot kom ik op de ’pointe’ van mijn pamflet: ik beschuldig, of wel J’Accuse! De NTR – Nederlandse publieke omroep – heeft in al ’haar’ wijsheid besloten dat het Sinterklaasjournaal van de NOS ’slechts’ roetpieten op de beeldbuis zal laten figureren. Tevens heeft de NTR met de gemeente Apeldoorn afgestemd dat bij de landelijke Sinterklaasoptocht er geen Zwarte Pieten zullen optreden. Wel zogenaamde roetpieten die in meer of mindere mate roetvegen op hun gelaat zullen hebben. De NTR voegt eraan toe dat Pieten die vaak door de schoorsteen zijn geklommen ’roetiger’ zullen zijn dan Pieten die claustrofobisch zijn en derhalve niet geschikt om zich  door een nauwe koker te verplaatsen.

Ik en mijn partij beschuldigen de NTR van een ongekend racisme! Met deze beslissing is het voor ’donkere’ mensen – zoals ik – niet meer mogelijk om in de rol van Piet te kruipen. Dit betekent een massale achterstelling van miljoenen donkere Nederlanders door de NTR, een ongehoord precedent. Bovendien is de NTR een publieke organisatie wat betekent dat het de Nederlandse staat zélf is die racisme entameert. Zonder overdrijving stellen ik en mijn partijleden  dat Nederland weer tot een ordinair koloniale mogendheid is verworden. De volgende stap zit volgens ons al in de regeringskoker: het verplicht te werk stellen van donkere Nederlanders in de kassen van het Westland waarbij er geen loon wordt uitbetaald en fysieke afranselingen van ’deze moderne slaven’ aan de orde van de dag zal zijn.Let U op onze woorden: de wrede mensonterende jaren van de Gouden Eeuw dreigen terug te keren!

Door middel van dit pamflet roep ik de directie van de NTR dan ook op om het verderfelijke ’roetpietenbesluit’ onmiddellijk terug te draaien. In plaats hiervan eisen wij – nog steeds van BIJ1 – dat het Sinterklaasjournaal NIET door de NOS of een andere publieke omroep zal worden uitgezonden. Én elke Nederlandse gemeente die besluit tot het exclusief inzetten van roetpieten bij de Sinterklaasintochten krijgt van ons een strafrechtelijke aangifte wegens excessief racistisch gedrag aan haar broek. Onze partijleden zullen ’posten’ bij veel Nederlandse Sinterklaasintochten. Bij de constatering van een 100% roetpietenkolonie zullen deze ’partijactivisten’ de roetpieten bespuiten met een onschuldig goedje in de zwarte kleur. Indien dit betekent dat er met geweld door een politiecordon moet worden gebroken dan moet dat maar, het doel heiligt immers de middelen. Want we leven gelukkig nog steeds in een democratische rechtsstaat, nietwaar? Nog wel……..

HET ANTI RACISME OF DE DOOD!

Hoogachtend,

Sylvana Simons, Partijpresidente en rasdemocraat van BIJ1

Noot van de redactie van het plaatselijke sufferdje van het Friese dorp Donkerbroek   waarin dit pamflet is gepubliceerd:

Piet moet een vermomming houden. Als iedereen zegt: ‘Hé, het is ome Jan’, dat kan niet. Piet kan dus zwart zijn, maar die kleur verwijst niet naar de afkomst van mensen uit voormalige koloniale gebieden. (Eberhard van der Laan, oud burgemeester van Amsterdam, 1955 – 2017)

Noot van de ‘blogschrijver’: ik ben geen PvdAer, maar mensen als Eberhard van der Laan zullen we op een dag nog heel erg gaan missen………

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s