Trump koopt Groenland en België verkoopt Wallonië

wallonie 2

Tycoon Trump had graag Groenland van Denemarken willen kopen. Uiteraard verwacht ’Duiten Donald’ dat het massieve Groenland binnenkort zijn eer gaat aandoen en daadwerkelijk een mooi groen begroeide kust zal krijgen. Met de versnelde wereldwijde opwarming moet dit toch binnen 20 jaar gepiept zijn! In zijn zoete droom ziet Donald de eerste Trump Tower al opdoemen uit de mist als de ’Airforce One’ de landing inzet. Kan zijn vliegtuigje dan wel aan Groenlandse grond gezet worden? Natuurlijk, de lange landingsbaan inclusief terminals stonden na de ondertekening van het koopcontract op 20 januari 2020 al in de steigers. Mike Pence, de vice-president meldt in dezelfde droom vanuit de cockpit dat bij de ’Melania-terminal’ 1200 Eskimo’s – of Enuit – in traditionele kledij met Amerikaanse vlaggetjes staan te wachten op het moment dat de Amerikaanse president – als ware hij de Paus – de Groenlandse bodem kust.

De Deense regerings- en parlementsleden reageerden met weinig humor – het leken wel Duitsers – , de vrouwelijke premier Mette Frederiksen noemde het Presidentiële idee absurd en gooide resoluut de deur dicht. Daarop was Trump beledigd en meldde via Twitter dat ’ je zo niet met de Verenigde Staten en zijn president om kan gaan’. Met andere woorden: waar zijn de fatsoensnormen in de communicatie gebleven? Niet het aanbod van Trump, maar deze reactie deed me dubbelslaan van het lachen. Wat een dijenkletser zeg, oom Donald die het gewaagt zich te beklagen over schofferend gedrag! De al bestaande afspraak met de Deense premier zegde hij dan ook prompt af. Zijn secretaresse stelde in plaats van het Deense bezoek maar snel een golfdag voor met Trump’s maatje, de jonge meisjesliefhebber Jeffrey Epstein. Maar die hebben ze toch al ’omgelegd’ schijnt Trump geïrriteerd uitgeroepen te hebben. Resultaat: exit secretaresse. Ach, ze was toch al te oud zal Mike Pence terloops te hebben opgemerkt……..

Belgen hebben in tegenstelling tot de Denen wél gevoel voor humor. De jongerenpartij van de grootste partij in Vlaanderen, de N-VA wil Wallonië in de verkoop doen voor het symbolische bedrag van 1 euro. De N-VA jongeren flirten openlijk met de Amerikaanse president, voor de gelegenheid hebben ze het Nederlandse/Engelse woordenboek er maar even op nageslagen. Met een ’call us’ sloten ze hun digatele aanbod af. Deze boodschap moet toch op één of andere manier in het Witte Huis belanden! Liggend in zijn leren fauteuil ziet Trump hoe die enge Christenfundamentalist Mike Pence Wallonië met een stok op de kaart aanwijst. Tja, zie je ’Donaldo’ denken, ziet er leuk en aardig uit, maar de prijs? 1 euro lijkt wat veel, 1 dollar lijkt een correctere prijs/kwaliteitsverhouding te weerspiegelen. Nu ja, zegt Mike: ’we think about my dear President, ok? Yeah, is zijn reactie, by the way they speak German there, right? Just like that ’EurotrashAngela Merkel, right?

Voordat ’the Great Nation’ de onderhandelingen met de Belgen zou willen aanvangen moet eerst nog wel ’a small problem’ worden opgelost. België kent namelijk maar liefst 6 regeringen en 6 parlementen: Federaal, Vlaams, Wallonisch, Brussels, Frans en Duits. Een onontwarbare Gordiaanse knoop die – gek genoeg – juist een garantie lijkt voor het bijeen houden van het Koninkrijk België. Misschien is de ’bijzonder intelligent ogende’ koning Filip de meest geschikte onderhandelingspartner voor Trump cum suis. In het verleden berispte ’Flipje’ al eens de redacteuren van 2 Vlaamse kranten. Met deze historische, wel zeer Koninklijke ’move’ heeft de Koning van het niet bestaande landje aangetoond dat hij dé Belgische vertegenwoordiger voor de eerste oriënterende gesprekken met de Amerikanen moet worden. De gezamenlijke basis – de ’pest’ hebben aan de vrije pers – is immers al aanwezig. Naar verluidt heeft de Belgische koning zijn onderhandelingsteam al samengesteld en ook al toegesproken. Net als bij het Koninklijk bezoek aan de voetballende Rode Duivels – voor hun vertrek naar het WK voetbal in Rusland vorig jaar – heeft hij de volgende zinnen wederom plechtig voorgedragen: ’jullie moeten ten eerste ’goed’ spelen en vervolgens ook als ’team’.

Dit kan niet fout gaan!

België bestaat uit twee aparte landen: enerzijds de Belgen, anderzijds hun politici (Tom Lanoye, Vlaams – of moet ik zeggen Belgisch? – romancier 1958 – )

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s