Hong Kong als een – Carrie – Lam naar de Slachtbank?

hong kong democratieCarrie Lam, hoofd van de uitvoerende macht in Hong Kong maar de facto het zetbazinnetje van die  misdadige communisten in Peking heeft van de grote roerganger Xi Jinping nu toch een schop onder haar achterste gekregen. Het moet nu maar eens afgelopen zijn met die duivelse demonstranten die nota bene allerlei Chinese symbolen – bijvoorbeeld de rode vlag – met pek, verf en modder besmeuren. Sterker nog, de demonstranten deinsden er niet voor terug om de oude Britse koloniale vlag in een vlaggenmast te hijsen. De provocaties blijven maar doorgaan, het is als Europeaan bijna om jaloers op te worden, deze strijd van David tegen Goliath. Of beter de ’Hong Kong muis’ die het opneemt tegen de veelkoppige Chinese rode draak.

Zetbazinnetje Lam sprak tijdens een persconferentie van een ’extreem gevaarlijke situatie’ stelde vast dat de demonstranten ’Hong Kong’ proberen te vernietigen’. Dit klinkt niet alleen onheilspellend maar kan vertaald worden als een allerlaatste ultimatum van Xi Jinping en zijn trawanten. De vraag is of de demonstranten er nu nog een schepje bovenop gooien of dat ze als die gememoreerde muis zich met de staart tussen de pootjes terugtrekken achter het Chinese bloemetjesbehang.

Plotseling voelt de voor het leven benoemde Xi Jinping zich in een hoek gedrongen. De financiële topvrouw van Huawei Meng Wanzhou zit vast in Canada wegens verdenking van bankfraude en het schenden van de Amerikaanse sancties tegen Iran, de door Trump gestarte handelsoorlog begint nu toch pijn op te leveren en ook in Europa trekt men zo nu en dan aan de Chinese handrem. Wat te doen met die vervelende steekmuggen die het Hong Kong virus dreigen te verspreiden hoor je – bij wijze van spreken – die Chinese leiders al denken. Bovendien komen er steeds meer verhalen naar buiten dat die Chinezen een langzame genocide plegen op die arme Oeigoeren.

Tja, het Chinese boontje komt een beetje om zijn loontje. China dacht zich lang alles te kunnen permitteren met zijn ongebreidelde staatskapitalisme inclusief de volgende elementen: continu ’jatten’ van intellectuele eigendom – chipproducent ASML! – , het realiseren van een internationale ’surveillancestaat’ met behulp van het Huawei afluisternetwerk, het de facto overnemen van een aantal Afrikaanse landen die inmiddels ja-knikkers zijn geworden bij stemmingen in de Verenigde Naties, het overnemen van de infrastructuur in Europa – bijvoorbeeld  de Griekse haven Piraeus – , via militaire internationale studenten het wegsluizen van militaire kennis – Technische Universiteit Delft!– en zo kan ik nog wel even doorgaan.

En ik ga ik nog even door en wel met een heel ‘pikant‘ voorbeeld van Chinese beïnvloeding in Nederland. De voorzitter van de vaste kamercommissie Martijn van HelvertCDA – nodigde onlangs de Oeigoer Omir Bekali uit om zijn verhaal te doen over zijn tijd in een heropvoedingskamp in China. Zeg overigens gewoon maar concentratiekamp. Daags voor de datum van Bekali’s getuigenis ontving van Helvert een brief van de Chinese ambassade in Nederland waarin werd vermeld dat Bekali een terrorist is en dat het verhaal wat hij gaat vertellen van geen kant zal kloppen.

Vervolgens kreeg van Helvert nog een uitnodiging van de Chinezen om op de ambassade te komen ‘praten‘. Hij kreeg een mooi USB-stickje mee – ik vermoed in rode kleur – met de volgende filminhoud: blije Oeigoeren die met hun gezin vlees roosteren en verrukt kond doen van hun geslaagde heropvoeding. Ze zijn blij verlost te zijn van hun extemistische gedachtengoed. Einde citaat…… Ik moest even naar adem happen toen de NOS dit nieuwsitem bracht. Ik zal U de woorden besparen die – toen ik weer bij zinnen was – over mijn lippen kwamen. Zal ik over de Chinese vinger in de pap in de Rotterdamse haven maar zwijgen? Ja, lijkt me beter zo………

Inmiddels hebben die overijverige Chinezen – die verdacht veel beginnen te lijken op een mierenplaag die overal mierenhopen bouwen – ook al een deal met Montenegro. Sinds 2006 is het berglandje onafhankelijk en sinds 2017 is het lid van de NAVO. De Montenegrijnen zijn financieel niet de meest bedeelde Europeanen, je kunt er bijvoorbeeld alleen met Euro’s betalen zonder dat het land zich heeft aangesloten bij de Eurozone. Daar worden ze overigens toch niet tot toegelaten, een kniesoor die er op let. Interessant in de deal met China is dat indien Montenegro de opgenomen Chinese kredieten niet kan terug betalen de Chinezen gerechtigd zijn om Montenegrijnse infrastructuur in handen te krijgen. Gewoon ordinaire ouderwetse ’landje-pik’ dus. Zal het zover komen? Nu ja, in ieder geval is het een feit dat de leningen 20% van de Montenegrijnse economie betreffen. 20%! China is nu al in de Europese achtertuin en ik ben ervan overtuigd dat ze ook ’lotussen’ willen planten in Frankfurt, Londen, Amsterdam etc. Maar om te beginnen in Podgorica, Belgrado, Athene en nog een paar van die achtergebleven Europese regio’s.

Weldra zou China wel eens wederom zijn duivelse gezicht kunnen laten zien. Het met grof geweld neerslaan van de demonstraties in Hong Kong komt dichter- en dichterbij. Natuurlijk is dat een – humanitaire – ramp voor de Hong Kongers maar op termijn mischien een zegen voor de mensheid. Hoe dan? Als een ‘WAKE UP CALL’ op het laatste moment!

Want het échte gevaar voor ons Europeanen komt niet uit Rusland, of uit de Arabische wereld. Nee, de stille staatscommunistische opmars van China, daar moeten we ons echt zorgen over maken. De Chinese ’lange mars’ is al lang geleden begonnen en daarvan wordt nu – vrees ik – Hong Kong het eerste échte slachtoffer.

A military is BUILT TO FIGHT. Our military must regard combat capability as the criterion to meet in all its work and focus on how to win when it is called on. (Xi Jinping, moorddadig dictator 1953 – )

Noot: in Europa ’the military is built to defend’, overigens is die zonder de beschermende Amerikaanse paraplu het volgende waard: NADA!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s