Olifant (Henk) Otten Onthoofd

otten baudet

Eigenlijk had ik in de kop ’mammoet’ willen schrijven doelend op de manier waarop Henk Otten, inmiddels oud FvD kopstuk tekeer ging/gaat in de nepporceleinkast die het Forum voor Democratie moet voorstellen. Maar ja, dat allitereert niet lekker, bovendien waren de mammoeten voor de introductie van de porceleinkasten al uitgestorven.

Het is nu echt ’einde oefening’ voor de voormalige dealmaker en getogen Hijkenaar Henk ’de tank’ Otten en het moet me van het hart dat ik sterk opdringende gevoelens van leedvermaak maar niet kan onderdrukken. Deze komen onophoudelijk met golven op tsunamisterkte binnen en zoals elke zieke geest weet: het beste vermaak is leedvermaak. Maar ’tank’ Otten laat zich niet kisten en heeft inmiddels tegen 3 FvD’ers een aangifte wegens smaad ingediend waaronder uiteraard tegen de ’grote roerganger van de renaissancevloot’ Thierry Baudet. Dat wordt de komende tijd publicitair smullen geblazen.

Waarom? De volgende zinsnede was deze week op tekenen uit de spreekwoordelijk ’schuimbekkende’ mond van Otten: ’ Ik heb me tot nu toe omwille van het partijbelang stil gehouden, maar dat is nu klaar.’ De voormalige FvD ’treasurer’ meldt vervolgens nog strijdvaardig dat er ’voldoende mensen zijn die zijn verhaal kunnen bevestigen’. Oei, oei, daar zou ik nog maar niet te zeker van zijn, Henkie. Het lijkt erop dat Baudet de rijen gesloten heeft, de renaissancevloot vaart nu ook op ramkoers en admiraal Baudet voelt zich sterk genoeg om Otten ’groggy’ te slaan. Otten vaart nu in een klein schuitje waarvan de zeilen door een stijve bries kapot zijn gescheurd.

(ACTUELE NOOT: inmiddels heeft Otten twee Eerste Kamerleden weten te verleiden om in zijn schuitje te stappen en dat is opmerkelijk. Misschien wordt er van het schuitje dan toch nog een torpedojager, wie zal het zeggen. Baudet reageerde laconiek op deze ontwikkelingen, maar dat lijkt me onverstandig. Want was het niet Otten die de kersverse FvD Provinciale Statenleden heeft gerecruteerd?)

Baudet kan nu nog verheugder zijn over zijn ’boreale’ overwinningstoespraak na de verkiezingen, want juist de ’uil van Minerva’ was de druppel die bij Otten de emmer deed overlopen. Hij repte zelfs van een ’agressieve toespraak’ wat me schromelijk overdreven lijkt. Het was meer eclectische rimram van onze ’ nationale fopintellectueel’ die op zijn zolderkamer allerlei meningen van filosofen/intellectuelen tot een wonderstampot omtoverde. Bij het proeven hiervan meende Otten ’gezonde’ tegenwind te kunnen geven via de media met als apotheose een uitgebreid interview in de NRC.  ’Tankkapitein’ Otten had zich verrekend, zijn macht bleek toch niet zo groot als gedacht.

Overigens haastte het ministerie van binnenlandse zaken te melden dat er ’geen aanleiding is om te denken dat er bij het FvD fraude zou zijn gepleegd met overheidsssubsidies. De reden van deze reactie: op 17 juli jongstleden gaven admiraal Baudet en zijn kornuiten aan het departement door dat er aanwijzingen zijn voor subsidiefraude van ’de tank’ en zijn bemanning. Opmerkelijk deze bliksemsnelle ’feed back’ van het ministerie………Als klap op de vuurpijl meldde de huisaccountant van het FvD dat de FvD jaarrekening is goedgekeurd en dat het financiële totaalbeeld ’correct’ is.

Haaaaa! Alle aanleiding voor Baudet om maar weer eens de ’elite’ grammofoonplaat af te spelen. Zie je wel, het partijkartel en weet ik veel welk kartel dan ook bestookt wederom de renaissancevloot met bommen en granaten. Deze slachtofferrol past als een op maat gesneden pak in de strategie van het FvD. Misschien wordt het tijd dat Mark Rutte zijn brandende wedervraag aan Thierry moet stellen: wanneer heb je voor de laatste keer gehuild geachte volksafgevaardigde Drs. Baudet? Als spindoctor zou ik de VVD echter adviseren een bos troostanjers naar Otten te sturen met een vrolijk wenskaartje. Tekst op de binnenkant: prettige vakantie in het Drentse Hijken, we hopen dat de zomertemperatuur daar een beetje meevalt.

Welke conclusie kunnen we uit voorgaande slapstick trekken:

  • Baudet ontpopt zich als een doodordinaire machtspoliticus. Noot: hij zou advies kunnen inwinnen bij de fractieleider van de éénmanspartij PVV, ene Geert Wilders.
  • tactisch gezien slaat Thierry de plank nu al volledig mis door zich de toorn van Otten op de hals te halen. Een kat – of ’tank’ – in het nauw kan vreemde sprongen maken helemaal als Henkie voelt dat hij niks meer te verliezen heeft.
  • Thierry heeft zijn zicht op de staart van zijn renaissancevloot verloren, in het laatste scheepje staat de kapitein-huisaccountant Otten aan het roer en die wil niet door een omsingeling verrast worden.
  • Otten ziet/zag door de mist van zijn grote ego en megalomanie niet dat hij al tijden op ramkoers lag en heeft de steven niet tijdig kunnen wenden.
  • Tot slot bewijst Otten dat hij eigenlijk een olifant is die zijn eigen gecreëerde porceleinkast aan stukken heeft geslagen. Met een heel grote slurf! Één troost, het porcelein was nep!

Theo ’de vos’ Hiddema gaat er misschien als lachende derde wel met het been vandoor. Ik adviseer Theo dan wel dat been op te geven op zijn formulier inkomstenbelasting. Hij zou eens door een (tucht)rechter op zijn vingers kunnen worden getikt. Daarmee heeft Meester Hiddema namelijk ruimschoots ervaring………..

Zou de volgende wijsheid op Baudet/Otten van toepassing zijn?

De hoogmoed is gelijk aan een magneet, en wijst altijd naar één punt: het eigen ik; doch anders dan een magneet heeft zij geen aantrekkende pool, doch stoot aan alle punten af.( Charles Caleb Colton, Engels schrijver, 1780 – 1832)

Ps Als cc stuur ik dit artikel ook nog even naar ene meneer Boris Johnson, maar dat heeft niets met hoogmoed te maken hoor!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s