Roemeense Grafschenners

roemeense hooligans

In Roemenië pleegden Roemeense hooligans grafschennis op een kerkhof waar onder andere Hongaarse slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog rusten. De Roemeense politie legde deze ’figuren’ geen strobreed in de weg. Sterker nog, de aanwezige etnische Hongaren werden met Roemeense vlaggenstokken bewerkt en graven van Hongaarse gesneuvelde militairen werden gemolesteerd.

De Roemeense ambassadeur werd in Boedapest op het matje geroepen maar wilde niet eens verschijnen, diplomatiek gezien ’not done’. De West-Europese pers rept amper over deze schande, in het hart van Europa in een land dat notabene lid is van de Europese Unie. Én momenteel nog voorzitter is van de EU ook! De etnische onderdrukking van de Hongaren in Roemenië is volstrekt oninteressant voor de EU, het is met geen pen te beschrijven. In Brussel geniet men blijkbaar van de Pinksterrust….Van de Roemeense regering had ik een toch ietwat andere reactie verwacht. Triest, triest, triest.

The result of the Treaty of Trianon in Europe is not peace, but the fear of another war. (Neville Chamberlain Prime minister van het Verenigd Koninkrijk1869 – 1940)
Bijgaand artikel ter illustratie:

http://transylvanianow.com/romanian-crowd-breaks-into-wwi-graveyard-past-police-hungarians/

Roemeense Grafschenners” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s