Nieuw Hongaars Geld!

soros penz

De nieuwe Hongaarse Forintbiljetten zijn uit. De Tweestaartige hondpartijKét Farkú Kutyapárt –  heeft een tweede centrale bank opgericht, binnenkort zult U met bovenstaande ’geldbriefjes’ aan de kassa van Uw CBA supermarkt, of ABC buurtwinkel kunnen betalen. CBA is inmiddels de grootste  – in Hongaarse handen zijnde – supermarktketen. Vroeger heetten deze supers – U raadt het al – ABC. Weet U trouwens waar de afkorting ABC voor staat? Általános Beszerzési Cikkek, in gewoon Nederlands: algemene aan te schaffen artikelen. Uiteraard is het doel van de tweestaartige honden dit geld ’uit te rollen’ over heel Europa. Weg met die verdoemde Euro!

Laten we de biljetten even nalopen, te beginnen met het ’George Soros’ biljet van 10.000 Forint, links onderin op de foto. In de eerste plaats is het natuurlijk al merkwaardig dat er niet eerder ’Sorosgeld’ in de markt is gepompt. De van origine Joods-Hongaarse zakenman heeft onder andere bekendheid vergaard door een bedrag met 9 nullen in Amerikaanse Dollars verdiend te hebben aan het speculeren met de ’Great British Pound’. De koers van het Engelse pond zakte als een plumpudding in elkaar en Soros kon zich Dagobert Duck wanen. Sommige Engelsen zijn op zijn zachtst gezegd ’not amused’ als de naam Soros bij een ’pint of pale ale’ valt.

Het is eigenlijk gek dat ik meteen de behoefte voel om me bij voorbaat in te dekken tegen te verwachte aanvallen van antisemitisme vanwege mijn bovenstaande opmerkingen. Voor de zekerheid doe ik het toch maar. Wat mij betreft is George Soros een slimme ’businessguy’ die de legale mogelijkheden optimaal benut heeft. Dat resulteert immer in kinnesinne en frustratie, feit is dat Soros ook veel andere zakelijke activiteiten heeft en op het gebied van filantropie en – deels – democratisering van de wereld een staat van dienst heeft. Deels ook niet trouwens. De linksige NOS en de Volkskrant zouden mij eens van Jodenhaat kunnen beschuldigen!

Het volgnummer van het 10.000 Forint Sorosbiljet begint met de letters CEU. Hee, verwijst dat niet naar de mede door Soros gefinancierde Central European University in Boedapest. Ik vrees van wel en bovendien is het biljet uitgegeven door de ’Magyar Nemzeti Tank’ in plaats van ’Bank’. De ondertekenaar van het officiële orgaan van deze (T)Bank – de zogenaamde ’Butatest’ – is niet herkenbaar op grond van zijn of haar handtekening. ’Butatest’ betekent zoveel als ’dom lichaam’, het autogram kan dus niet afkomstig zijn van een redelijk intelligent persoon. Waarschijnlijk zijn de sierlijke krullen van Gerrit Zalm, de oud minister van Financiën en oud President-Directeur van ABNAmro. Nou, nou, dat is toch een knappe kop? O ja? Zalm verdonkeremaant zelf continu dat hij het hoogste chefje is geweest bij die inmiddels failliete woekerbank van oud AZ voetbalvoorzitter Dirk Scheringa, DSB genaamd. Dat was toch geen intelligente ’move’ van de bebrilde Gerrit, ’damals’? Nee, inderdaad, wel één die gedreven werd door iets zeer grijpbaars. Grijpstuivers namelijk…….

Het 20.000 Forintbiljet is gereserveerd voor de onvolprezen bijna afgetreden voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Maar Soros is slechts 10.000 Huf waard en Juncker 20.000? Hè, ik wist niet dat Jean-Claude meer geld als politicus  heeft bij elkaar geharkt dan Soros als zakenman. Waarschijnlijk niet als politicus, net wat U zegt. Het volgnummer van het Junckerbiljet begint met BRSL, waarschijnlijk de afkorting van Brussel. Het nummer is 999999 of 666666, het is maar net hoe je het biljet in je hand houdt. 666666 is tweemaal 666 = tweemaal de duivel. Met een duivel zou ik de aan ischias lijdende – althans dat beweert men – Commissievoorzitter niet willen vergelijken. Waarmee dan wel? Een moegestreden ouwe verbleekte vos die maar net aan een besmetting met hondsdolheid is ontsnapt. Op gegeven moment was de situatie wel verdacht, in het Europees Parlement schuimbekte Juncker nogal eens. Bijvoorbeeld door op te merken dat hij ’het Europees Parlement überhaupt niet serieus kan nemen’. Daar had hij overigens wel een puntje…….

Europarlementariër Judith Sargentini van GroenLinks staat mooi ’gefotoshopt’ op het 5000 Huf biljet. Zou ik haar nog bijna sympathiek gaan vinden! Het volgnummer op het biljet eindigt met de cijfers 007, waarmee onwillekeurig de indruk wordt gewekt dat Judith een ’James Bondmeisje’ is geweest. Dat moet dan wel de eerste Bondfilm Dr. No  uit 1962 betreffen. Ok, flauw geintje. Achterop het biljet wordt vermeld dat Hongarije niet alleen trots kan zijn op de tweederde Fideszmeerderheid in eigen land maar dat die tweederde meerderheid óók is bereikt in Brussel. Dat laatste geldt voor de aanname door het Europees Parlement van het veroordelende ’Hongarijerapport’ van Sargentini. Inderdaad, een échte pluim op de hoed voor de Orbánisten…….

De 2000 en de 1000 Huf biljetten zijn minder interessant, vermeldenswaard is nog dat de 18 jarige studente Blanka Nagy de eer heeft gekregen op het 500 Huf biljet te figureren. Zij was het die tijdens de decemberdemonstraties van 2018 Viktor Orbán publiekelijk voor rotte vis uitmaakte. En erger…. Nalezen? Zie https://de-toestand-in-de-wereld.com/2019/01/21/jonge-hongaarse-revolutieheldin/ . De dorpse ’huisschelder’ van Fidesz Zsolt Bayer staat op de achterkant van het biljet met één van zijn reacties op de uitspraken van Blanka Nagy. Daar lusten de honden ook geen brood van, het briefje van 500 Huf heeft daarom maar één goede gebruiksfunctie: pleepapier….

Inmiddels heeft de Hongaarse belastindienst – de NAV – de tweestaartige honden officieel op het matje geroepen vanwege het vermoeden van het in omloop brengen van ’nepgeld’. Dit zou volgens die NAV wel eens een onrechtmatige daad kunnen zijn. Interessant, waarschijnlijk gaat de belastingdienst ervan uit dat er wel eens consumenten zouden kunnen rondlopen die ervan overtuigd zijn dat het ’echte moneten’ betreft. Ik vermoed dat de meeste kans bestaat dat deze consumenten in dienst zijn van de Hongaarse belastingdienst zelf. Misschien moeten die belastingmedewerkers maar eens aan het nepgeld ruiken. Als het ruikt/stinkt kan er uiteraard geen sprake zijn van een betaalmiddel dat geaccepteerd kan worden door dat al genoemde ABC winkeltje. Want, geld stinkt niet, pecunia non olet zou Thierry Baudet zeggen. Of was het toch Henk Otten?

Geef al uw geld aan de arme mensen… als zij hetzelfde doen heb je het morgen misschien al terug. (Herman Brusselmans 1957 – , Vlaams schrijver en humorist)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s