Baudet’s FvD versus de tweestaartige Hongaarse Hondpartij

baudet in the boc

In de meeste ’zogenaamd’ democratische landen nemen er altijd hemelbestormende ’anti-establishment’ partijen deel aan de verkiezingen. Soms schieten ze als een komeet omhoog – zoals de LPF van wijlen Pim Fortuyn – om daarna weer naar een volgend sterrenstelsel door te schieten. Inderdaad, lichtjaren weg lijkt inmiddels de formatie onder leiding van de ’vliegtuigspotter’  en oud LPF leider Mat Herben. Die is inmiddels zelf in een spaceshuttle gestapt en spot nu vliegtuigen op exoplaneet Kepler 186f zich bevindend in één of andere andromeda-achtige nevel. Die nevel ja, daar zal Mat niet zo snel meer uitkomen….

Maar ziedaar, een nieuwe komeet van Halley is inmiddels fel waarneembaar aan de nachtelijke horizon luisterend naar de naam ’komeet van Minerva’. Na het echec met de corpulente kasgraaiende Henk Otten hou ik mijn hart vast voor de komende Europese verkiezingen. Zou de Minervakomeet alweer snel uit het zicht verdwijnen? Anyway, het wordt hoog tijd om de evenknie van het Forum voor Democratie, de Hongaarse tweestaartige hondpartij – Két Farkú KutyaPárt, KFKP – onder de loep te nemen. Er blijken namelijk nogal wat overeenkomsten te bestaan tussen deze twee ’Don Quichotte’ partijen.

Ten eerste de resultaten bij de laatst gehouden parlementsverkiezingen. In 2017 haalde het FvD 1,5% van de uitgebrachte stemmen, dat leverde Snuf en SnuitjeThierry Baudet en ’éminence grise’ Theo Hiddema – volgens het systeem van evenredige vertegenwoordiging twee kamerzetels op. In Hongarije scoorde de KFKP 1,6% tijdens de parlementsverkiezingen van 2018. Helaas voor de KFKP bestaat er in Hongarije een kiesdrempel van 5%, zodat de tweestaartige honden hun plasje nog steeds in het park naast het parlementsgebouw moeten plegen. De gesoigneerde Hiddema mag nu al twee jaar naar het ’kamertoilet’, of hij zijn plasje zittend of staand pleegt uit te voeren is mij niet bekend.

Thierry heeft ’iets’ met cultuur en antieke talen zoals het Latijn, in zijn geval een moderne variant, namelijk het ’potjeslatijn’. Ik vermoed dat hij deze taal uit wil rollen over heel Europa, zodat ’we’ met z’n allen één taal spreken en daarmee de culturele verschillen kunnen overbruggen. De KFKP heeft een soortgelijke strategie, de tweestaartige honden willen ’Europewide’ de Hongaarse taal standaard invoeren. Een combinatie van beide lijkt me de ideale oplossing, ’potjeslatinistisch Hongaars’ vervangt alle talen in Europa – althans de Europese Unie – en daarmee ’worden ’alle Menschen Brüder’. Het Europese Unievolkslied moet dan nog wel even in de nieuwe voertaal aangepast worden……

Ook de politieke machtsambities van Baudet en de ’tweestaartigen’ lopen parallel. Thierry roept in navolging van Pim Fortuyn dat hij dé nieuwe premier van Nederland wordt. ‘Niet omdat hij het wil’, maar omdat de nood is hoog en Baudet meent dat hij de laatste reddingsboei is. De KFKP mikt op het winnen van de verkiezingen in alle EU landen in het jaar 2034. Deze ambitie werd afgelopen week officieel op de Hongaarse staatstelevisie bekendgemaakt. Ik adviseer de spindoctors van FvD en KFKP zo snel mogelijk de koppen bij elkaar te steken, want wie wordt er dan kapitein van dit vlaggeschip die de renaissancevloot de juiste kompasrichting wijst? Twee kapiteins op één schip, U kent het verhaal wel……

Zelfs op het gebied van alcohol zijn er aanknopingspunten. Thierry is van nature een bourgondiër en ’degusteert’ bij voorkeur een Franse witte wijn, specifiek een mooi glas Meursault. Vooral het ’bouquet’ van deze wijn schijnt de FvD leider te bekoren, zelfs de tekst op het etiket draagt bij aan de verfijnde ’neus’ van deze godendrank: ’Meur’sault. Bij de KFKP zijn ze ook ’van de alcohol’, in het partijprogramma staat al jaren met stip genoteerd dat alle Hongaren recht hebben op gratis bier. Nu vindt Thierry pils uiteraard ’uilezeik voor plebs’, zelfs de uil van Minerva scheidt hoogwaardigere urine uit, maar dit terzijde. Hoe lossen we dit alcoholprobleem op? In het gezamenlijke FvD/KFKP partijprogramma zal worden vastgesteld dat gratis bier in ieder geval van overheidswege verzekerd moet worden bij het nuttigen van afhaalChineesmaaltijden. Hiernaast zal droge witte Franse kwaliteitswijn verstrekt worden bij bezoeken aan zomerterrassen en tijdens het consumeren van een ’amuse’ voorafgaand aan een copieus diner. Zo ziet U maar, voor alles is een compromis ’uit te dokteren’.

Tenslotte zal Baudet het volgende programmapunt van de KFKP met graagte overnemen, namelijk de belofte van de tweestaartigen voor ’eeuwig leven’. Thierry sloeg zichzelf voor de kop toen hij dit geniale programmapunt gewaar werd. Meteen telefoneerde hij met de bejaarde vos Hiddema, die terstond verrukt reageerde. ’Amice, dit is fán-tas-tisch, nu kan ik tot in de eeuwigheid torenhoge declaraties indien die een dubieus karakter hebben’. Dit was samengevat de vreugdeuitbarsting van confrère Theo(fiel) Hiddema.

Theofiel? Degenen die een fan zijn van de stripboekenreeks Suske en Wiske zullen zich het typetje Theofiel Boemerang kunnen herinneren. Deze wat onhandige sjoemelende stofzuigerverkoper onwikkelt zich in de vele stripuitgaven tot een niets ontziende en op macht beluste schurk. Met Theo zal het toch wel niet zo’n vaart lopen, toch? Ik weet het niet, ik weet het niet. Meldde Hiddema in de Telegraaf – in 2017 – niet het volgende? ’Regel een wapenvergunning, mensen!’. Tja, dat deed hij wel degelijk en dat is voor een advocaat die fel tegen ’eigenrichting’ zou moeten zijn toch een vreemde uitspraak. Ach, maar natuurlijk zijn Fvd’ers  – Hiddema incluis – én de de tweestaartige honden geen schurken. Wat zijn het dan wel? Allemaal blaffende tekkeltjes die tekeer gaan tegen de passerende karavaan. En die karavaan? Die trekt gewoon verder…..

Politiek is de afdeling amusement van de industrie. (Frank Zappa, Amerikaans rockmuzikant 1940-1993)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s