Koning Willem-Alexander moet ‘Willy’ worden

willy

Oei, Oei, de Monarchie staat op termijn op springen! In 2007 waren ’jongeren’ tussen de 18 en 34 jaar nog overwegend enhousiast over het koningshuis, onderzoeksbureau IPSOS mat toen nog een percentage van 70%. Met 55%, vorig jaar gemeten door datzelfde IPSOS is toch bijna te spreken van ’een vrije val’. In 2027 zal met voortzetting van deze trend ’onze Willem’ een minderheidskabinet moeten formeren. Lilian Marijnissen van de Socialistische partij zal wel aangenomen moeten worden als ’hoofd hofdame’, dat zal Máxima niet in de kouwe kleren gaan zitten. Dat wordt vaker rode rokken dragen, reken maar! Papa Jan Marijnissen krijgt de functie van Grootmeester van het Hof, het eerste besluit van de voormalige Maoïst ligt voor de hand: naast elk portret van het Koninklijk paar in Nederlandse ambassades ’zich bevindende in den vreemde’ dient een tegeltje te worden opgehangen met een bepaalde tekst. Waarschijnlijk zal deze als volgt luiden: politieke macht komt uit de loop van een geweer’.  Was getekend Mao Marijnissen.

Op deze manier is de houdbaarheid van Willy en consorten nog wat te rekken. Tja, het traditionele Nederlandse ’polderen’ zal zijn intrede moeten doen binnen de ’Royale’ kasteelmuren. Daar helpt lieve moeder Beatrix ook niks meer aan. De kans bestaat dat Evita – Maximá – Péron dit alles niet meer trekt en gillend op de vlucht slaat naar haar thuisland Argentinië. Overigens vind ik het eerlijk gezegd merkwaardig dat Máxima haar pluche zetel nog niet heeft verlaten. In de openbare begroting van het Koningshuis blijkt dat Prinses Beatrix een hoger feitelijk inkomen heeft dan onze Koningin! Een tonnetje meer heeft Trix te besteden, ik begrijp niet dat een trotse Argentijn(se) zo’n vernedering over haar kant kan laten gaan.

Als Diego Armando Maradonna in 2027 nog niet onder de zoden ligt zal hij de eerste zijn die zich zal melden als haar nieuwe bruidegom. De kerkgang met zijn kersverse bruid zal uiteraard geschieden met een onafscheidelijke sigaar in zijn rechter mondhoek. Barbaars? Welnee, Diego had tijdens de trainingen van het nationaal Argentijns voetbalelftal – als bondscoach – ook altijd een fikse Cubaan in zijn hoofd. Van training geven was overigens geen sprake, Diego trapte elke keer gewoon een balletje mee. Nu ja, balletje? Hij was meestal als ’een balletje’, zijn ogen waren immer zo groot als schoteltjes door de hem even tevoren gesnoven cocaïne. Het schijnt dat hij bij gebrek aan een volgende portie ’heavenpowder’ gewoon de witte krijtlijnen opsnoof.

Maximá heeft tegen die tijd haar scheiding van Willy natuurlijk al lang geregeld, haar moneten waarschijnlijk veilig gesteld in één of ander vorstendom, bijvoorbeeld Monaco. Ik mag namelijk aannemen dat de Argentijnse van circusvoorstellingen houdt en daarvan schijnen er jaarlijks wel een paar van gehouden te worden in het mondaine Monte Carlo. Prinses Stéphanie van Monaco is niet toevallig de ’Presidente’ van dit spektakel.

Tja, en Willy? Hem raad ik aan zo snel mogelijk alle tapes van ’Lucky TV’ op te vragen met het doel het Koningsschap een nieuwe impuls te geven. Zijn Haagsche accent oprakelen zal geen probleem opleveren, de humor van zijn equivalent Willy zal hij wel flink moeten oefenen. Het filmpje betreffende ’het oefenen van de Troonrede’ dient overigens onverwijld bij het grofvuil gedeponeerd te worden, dit is natuurlijk ’killing’. Gelooft U mij niet? Kijk nog maar eens onderuitgezakt naar deze ’sublieme’ oefensessie: https://www.youtube.com/watch?v=bijwhojs_zw

Maar de rest van het materiaal is uitstekend bruikbaar, vooral de ontboezeming van Willy dat hij niet bereid was om als Koning Willem IV door het leven te gaan. ’Ik ben toch geen nummer’ melde hij hilarisch op z’n Haags. De bijbehorende lachsalvo’s van Maximá zullen we wel node missen, maar misschien is Patricia Paay bereid de honneurs waar te nemen. Zij is gewend om in het middelpunt van de belangstelling te staan zowel in positieve als in negatieve zin. Patries had in het verleden al eens een akkefietje met een bepaalde ’plashandeling’ harerzijds die gedeeld werd op het You Tubekanaal. Daar kan geen ’Lucky TV’ tegenop, de humor kan met de kleine zangeres dan voortaan rechtstreeks vanuit Huis ten Bosch uitgezonden worden.

Ik adviseer Willy wel om meteen ook maar Patty Brard in de Koninlijke stoet op te nemen. ’La Brard’ is namelijk ziekelijk jaloers en zou wellicht ’inside information’ over Patries kunnen delen met roddelkoning Albert Verlinde. Bijkomend voordeel is wel dat Patty de ’koninklijken’ kan verwennen met een in lingerie uitgevoerde dansversie van het nummer ’You’re welcome to Waldolala’ uit de gelijknamige TV reeks van de overleden grootmeester Sjef van Oekel. ’De ’oudere jongeren’ onder ons zullen zich deze spraakmakende VPRO-serie nog wel herinneren. Kijk maar eens hoe Patty er toendertijd uitzag:  https://www.youtube.com/watch?v=P-LI6onmiNI

Conclusie, Willy in plaats van Willem zal de meeste jongerenharten sneller doen laten kloppen, wedden? Zelfs Nederturken, Nedermarokkanen, Nederafghanen zullen deze koningsversie kunnen waarderen, helemaal als Willy zijn aanspreektitel – Zijne Koninklijke Hoogheid – van zich afwerpt. Het koningsschap zal vanaf dat moment ’Halal-proof’ zijn, ook belijdende moslims zullen de Monarchie dan omarmen. Koning Mohammed VI van Marokko zal dit zijn onderdanen in de Hollandse polder niet euvel duiden, het titeltje bij Willy is er immers af! De IPSOS meting zal door het dak gaan, ook onder jongeren zal de populariteit van Willy en zijn gevolg door de 100% breken. De Monarchie is gered tot de ’Dag des Oordeels’. Tot dan blijft het sprookje bestaan met alle ’blabla’ die erbij hoort want sprak toenmalig Koningin Beatrix in 1999 al niet de volgende profetische woorden over de Nederlandse nieuwsgaring:

’De leugen regeert’

Post Scriptum: naar eigen zeggen – heb ik gelezen in de roddelbladen Story, Mix, Privé, Panorama, Linda of de Volkskrant – heeft Brard het zelfs ’gedaan’ met wijlen Prince, ook wel bekend als The Artist. Daar geloof ik trouwens geen botoxbiet van, dat had de kleine popzanger nooit overleefd….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s